Velykiniai sausainiai su citrininiu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Velykiniai sausainiai su citrininiu kremu
Velykiniai sausainiai su citrininiu kremu
Velykiniai sausainiai su citrininiu kremu
Autorius apie receptą: Trapi, ne per saldi sausainio tešla ir neriebus, gaivus ir lengvos rūgštelės turintis citrininis kremas idealiai subalansuoja skonius. Pabandykite ir įsitikinsite, kad neklystu! Trapi, ne per saldi sausainio tešla ir neriebus, gaivus ir lengvos rūgštelės turintis citrininis kremas idealiai subalansuoja skonius. Pabandykite ir įsitikinsite, kad neklystu! Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
160 gramų sviesto
50 gramų cukraus
50 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
1 vienetas citrinų
50 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
20 gramų sviesto
5 gramai krakmolo
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišykite miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, cukrų ir druską. Sudėkite supjaustyta nedideliais gabaleliais, šaltą sviestą ir rankomis sutrinkite viską į trupinius. Supilkite kiaušinį ir greitais judesiis suminkite tešlą. Suspauskite į kamuolį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai.
2.
Citrininiam kremui sumaišykite cukrų, nuo citrinos nutarkuotą žievelę (tik geltoną dalį) ir išspaustas sultis, trynius, žiupsnelį druskos ir krakmolą. Dėkite ant nedidelės ugnies, kaitinkite maišydami iki kremas pradeda tirštėti. Paruoštą kremą pertrinkite per sietelį. Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Palikite kremą, kad atvėstų.
3.
Tešlą iškočiokite į 2-3mm storio ir supjaustykite ją kiaušinių forma. Vieną kiaušinio dalį palikite visą, o kitoje dalyje išspauskite apskritimą kremui.
4.
Kepkite iki 160C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius sausainius atvėsinkite ant grotelių. Sausainius su skylute pabarstykite cukraus pudra.
5.
Surinkite sausainius: ant lėkštės dėkite vieną sausainiuką, aptepkite kremu. Ant kremo dėkite antrą sausainiuką su skylute.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Karolina
2023-03-15 14:43
Sveiki. Dariau receptą pagal pateiktus kiekius, bet tešlai man pritrūko lipnumo, tad įdėjau dar 1 kiaušinį. Visa kita puikiai gavosi! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital