Velykinė mielinė boba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Velykinė boba
Velykinė boba
Velykinė boba
Velykinė boba
Velykinė boba
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą iškepiau vieną bobą ir 6 mažesnes bobeles! Labai skanios bobelės, ypač dar šiltos. Užtat nuotraukose matote tik 4 mažas bobeles, nes 2 tuoj pat prapuolė. Pagal šį receptą iškepiau vieną bobą ir 6 mažesnes bobeles! Labai skanios bobelės, ypač dar šiltos. Užtat nuotraukose matote tik 4 mažas bobeles, nes 2 tuoj pat prapuolė. Sekančią dieną bobelės pasidaro trapesnės, labai aromatingos ir ne mažiau skanios. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3.5 stiklinės miltų
1 ir 1/4 stiklinės cukraus
225 mililitrai pieno
125 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių
50 gramų šlapių mielių
1 sauja razinų
1 sauja džiovintų spanguolių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis maltos ciberžolės (ar trupučio šafrano)
pagal skonį vanilinio cukraus
pagal skonį apelsino žievelės
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildytą pieną sumaišom su mielėmis ir 1/2 stiklinės miltų. Šį mišinį uždengiam ir padedame porai valandų šiltai (jis turi pakilti ir nuslūgti).
2.
Atskiriam trynius nuo baltymų. Su puse cukraus suplakam baltymus ir įmaišom į kildintą mišinį, su kita puse cukraus suplakam trynius ir taip pat įmaišom. Beriame druską, vanilinį cukrų, ciberžolę ar šafraną, sumaišytą su 2 stiklinėm miltų ir išminkom, tešla bus lipni. Įminkom ištirpintą sviestą. Razinas su dž. spanguolėm nuplikom, nusausinam, apveliam miltais ir kartu su apelsinų žievelėm įminkom į tešlą, beriame likusius miltus, išminkom. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų ir dubens sienelių, tad jei reik dar pridedame miltų. Gerai išminkytą tešlą apdengiame ir dedame šiltai pakilti. Tešlą minkau, kol ji nebelimpa prie rankų ir pradeda atšokti nuo dubens sienelių, tampa blizgi.
3.
Pakilusią dvigubai tešlą perminkom ir vėl padedam kilti, kai pakyla, vėl perminkom. Tada tešlą išdalinam į formas. Formos bobom turi būt aukštos, tešlos pridedame 1/3 formos, prieš tai patepę riebalais ir pabarstę miltais arba iškloję kepimo popieriumi. Galima kepti moliniuose vazonuose ar įprastoje pyrago formoje, bet tradicinė boba būna aukšta, kaip nuotraukose. Aš kepiau aukštoje, 15 cm skersmens formoje ir kepimo popieriumi pailgintose keksiukų formelėse.
4.
Į formas sudėję tešlą, padedame šiltai pakilti, pakilusią patepame plaktu kiaušiniu ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje. Jei viršus greitai apkepa, apdengiame folija. Kepame, kol įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas neapsivelia tešla.
5.
Išimtas bobeles 10 min pavėsiname formose, tada atsargiai išimam ir vėsinam suguldytas ant drobiniu rankšluostuku apdengtos pagalvės, vis pasukant ant kito šono.
6.
Visiškai atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba aptepame mėgstamu glajumi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital