Citrinų - aguonų pyragas su kreminio sūrio ir citrinų kremu

AUTORIUS:
Kamila, Karameliniai receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Citrinų - aguonų pyragas su kreminio sūrio ir citrinų kremu
Citrinų - aguonų pyragas su kreminio sūrio ir citrinų kremu
Citrinų - aguonų pyragas su kreminio sūrio ir citrinų kremu
Citrinų - aguonų pyragas su kreminio sūrio ir citrinų kremu
Citrinų - aguonų pyragas su kreminio sūrio ir citrinų kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių (didelių)
360 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų cukraus
2 vienetai citrinų
115 mililitrų pieno
110 gramų sviesto
100 gramų augalinio aliejaus
60 gramų grietinės
2 šaukštai aguonų
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
2 vienetai citrinų
60 gramų sviesto
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
Viršui:
200 gramų kreminio sūrio (naudojau "Philadelphia")
200 gramų cukraus pudros
60 gramų sviesto (kambario temperatūros)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, išklokite stačiakampę kepimo formą popieriumi.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda, druską ir aguonų sėklas. Atskirame dubenyje sutrinkite pirštais cukrų su citrinos žievele. Tai padės išlaisvinti dar daugiau citrinų skonio. Į cukrų įpilkite aliejų ir lydytą sviestą, išplakite. Dėkite po vieną kiaušinį vis plakdami, tuomet supilkite citrinos sultis ir vanilę. Supilkite pusę sausų ingredientų į masę ir išplakite. Tuomet supilkite pieną ir grietinę, išplakite ir sudėkite likusius sausus ingredientus. Viską sumaišykite. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo indą ir kepkite 30–35 minutes arba tol, kol į pyragą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus su keliais drėgnais trupiniais.
3.
Išplakite cukrų, kiaušinių trynius ir kukurūzų krakmolą.
4.
Atskirame puode, ant mažos ugnies, pašildykite citrinos sultis su žievele. Įpilkite porą šaukštų karštų sulčių į paruoštą trynių masę ir išmaišykite, tuomet supilkite viską į puodą ir nuolatos maišykite, kol masė sutirštės. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą, supjaustytą kubeliais. Kremą atvėsinkite šaldytuve.
5.
Išplakite kambario temperatūros kreminį sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Po truputį berkite cukraus pudrą ir plakite. Įmaišykite vanilę.
6.
Kai pyragas atvės, išimkite jį iš kepimo indo ir pertepkite kreminio sūrio sluoksniu. Ant viršaus dėkite po šaukštą citrinų kremo ir švelniai jį įmaišykite į kremą (nepilnai, kad matytųsi atskirų kremų linijos). Pabarstykite aguonų sėklomis, citrinų žievelėmis ir ragaukite.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital