Napoleonas su plikytu kremu "Plombyras"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Napoleonas su plikytu kremu "Plombyras"
Autorius apie receptą: Šį tortą kepu kiekvienais metais savo gimtadienio proga. Laiko patikrintas receptas. Galima įdėti dar ir vyšnių. Šį tortą kepu kiekvienais metais savo gimtadienio proga. Laiko patikrintas receptas. Galima įdėti dar ir vyšnių. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
4 stiklinės kvietinių miltų
400 gramų sviesto
200 mililitrų vandens (ledinio)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas acto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 mililitrų pieno
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
200 gramų cukraus
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
40 gramų bulvių krakmolo
16 gramų vanilinio cukraus (1 pakelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai iš vakaro įdėkite 400 g sviesto į šaldiklį.
2.
Miltus suberkite ant stalo ir įberkite druskos. Burokine tarka, vis pamiltuojant, sutarkuokite iš šaldiklio išimtą sviestą.
3.
Atskirame dubenėlyje kiaušinį sumaišykite su actu ir lediniu vandeniu ir supilkite ant miltų, maišykite, kol masė taps drėgna. Tešlos neminkote, tik lengvai suspauskite į vieną gumulą. Padalinkite į 10 gabalus. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
4.
Po valandos išimkite po vieną gabalėlį ir ant kepimo popieriaus iškočioti kiek galima ploniau, 2-3 mm. Iškočiotą blyną ir apipjaukite pagal norimą dydį (mano 21 cm skersmens) ir subadykite šakute.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Kepant, lakštų skersmuo sumažėja maždaug 2 cm.
6.
Pasiruoškite torto kremą: kiaušinį išplakite su krakmolu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol neliks gumuliukų.
7.
Pieną ant vidutinės ugnies pakaitinkite tol, kol bus karštas. Puodą nuimkite nuo ugnies ir į karštą pieną lėtai, maišant, supilkite kiaušinio ir krakmolo plakinį. Dėkite puodą atgal ant ugnies ir kaitinkite kelias minutes, kol sutirštės (tai tikrai pastebėsite, nes kremas sutirštėja labai). Įdekite sviestą, išmaišykite. Paruoštą kremą visiškai atvėsinti.
8.
Išplakite šalta grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite su atvėsintu plikytu kremu.
9.
Surinkti tortą: ant lėkštės dėkite pirmą šaltą torto lakštą ir jį aptepkite kremu. Taip susluoksniuokite visus torto lakštus arba vieną, kaip aš, galite sutrupinti papuošimui.
10.
Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms.
11.
Papuoškite tortą pagal savo norus. Aš apibarsčiau sutrupintu torto lakštu.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital