Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi
Autorius apie receptą: Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio!! Šis keksas mane labai nustebino savo skoniu, tikrai nesitikėjau, kad Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio!! Šis keksas mane labai nustebino savo skoniu, tikrai nesitikėjau, kad keksas gausis toks neapsakomai skanus, o dar ir išvaizda kokia nuostabi! Tiesiog tobulas kepinys. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
275 gramai jogurto, natūralaus
180 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus
120 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos geltonosios dalies)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus (ar vanilės ekstrakto)
1/3 šaukštelio druskos (smulkios)
Sirupui:
75 mililitrai citrinų sulčių
65 gramai cukraus
Glajui:
240 mililitrų cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
3.
Kitame dubenyje sumaišome jogurtą, cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Miltų mišinį įsijojame į jogurto masę ir lėtai išmaišome. Šaukštu įmaišome aliejų.
4.
Pailgą kepimo formą aukštesniais kraštais patepame sviestu ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 50 min. Pabaigoje kepimo patikriname mediniu krapštuku ar keksas iškepęs. Kai keksas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame formoje 10 min. ataušti. Po to atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ant grotelių, o groteles uždedame ant lėkštės.
5.
Sirupas – į nedidelį prikaistuvį supilame citrinos sultis ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Paliekame šiek tiek atvėsti. Sirupą pamažu užpilame ant dar šilto kekso naudodami šaukštą. Kai sirupas nuo kekso nubėga į lėkštę, galima keksą sulaistyti dar kelis kartus. Po to keksą paliekame visiškai atvėsti.
6.
Glajus – glajui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenėlyje ir užpilame ant kekso. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital