Morkų pyragas su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
Morkų pyragas su maskarponės kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų morkų (sutarkuotų burokine tarka)
190 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
130 gramų cukraus
120 mililitrų aliejaus
50 gramų karijų riešutų (arba graukinių)
30 gramų kokosų dribsnių
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 vienetas citrinų
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį sviesto (formai ištepti)
Kremui:
200 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
1 vienetas morkų
20 gramų karijų riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausoje keptuvėje atskirai apkepkite smulkintus karijų riešutus ir kokosų drožles.
2.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles ir cinamoną.
3.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purumo. Įplakite aliejų ir vanilės ekstraktą.
4.
Įmaišykite miltų ir kokosų drožlių mišinį.
5.
Įmaišykite tarkuotas morkas, įtarkuoti citrinos žievelę ir 50 g karijų riešutų.
6.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą ir sviestu išteptą 22 cm dydžio kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. Ar pyragas iškepė, tikrinkite ties pyrago viduriu įsmeigiant medinį pagaliuką – jis turi likti sausas. Pyragą atvėsinkite.
7.
Kremui sumaišykite šaltą grietinėlę, maskarponę, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą, kol masė taps vientisa. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu. Neperplakite, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, bet nepagelsti, neįgyti sviesto poskonio. Pabaigoje įplakite citrinos sultis ir išjunkite plaktuvą.
8.
Pyragą aptepkite kremu.
9.
Bulvių skustuku priskuskite plonų morkų juostelių. Apibarstykite pyragą karijų riešutais ir papuoškite morkų juostelėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital