Bandelių pyragas su citrininiu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Bandelių pyragas su citrininiu kremu
Bandelių pyragas su citrininiu kremu
Bandelių pyragas su citrininiu kremu
Autorius apie receptą: Kartu su Velykomis dažnai ateina ir tikrasis pavasaris - plūsteli šiluma, saulė ridinėjasi žeme ir vis daugiau žmonių vaikšto su šypsenomis. Keičiantis sezonams, kartu Kartu su Velykomis dažnai ateina ir tikrasis pavasaris - plūsteli šiluma, saulė ridinėjasi žeme ir vis daugiau žmonių vaikšto su šypsenomis. Keičiantis sezonams, kartu keičiasi ir tai, kokius desertus norime gaminti - karamelę, šokoladą ir riešutus keičia citrusiniai vaisai, uogos bei gaivesni skoniai. Tad kartu su Kauno grūdais parengėme jums tikrą pavasarinį receptą - bandelių pyragą su citrininiu kremu. Minkštos ir purios mielinės bandelės, sviesto, cukraus ir citrinų įdaras, citrininis kremas bei kreminio sūrio glajus - visa tai sukuria nuostabaus skonio desertą, kurio paragavus sunku sustoti valgyti. Tokias gardžias bandeles užtikrina ir ypatingi „Kauno grūdų“ „Ekstra“ miltai. Šie miltai yra itin birūs ir nesušoka į gumuliukus, o tai leidžia kepiniams tapti puresniems. Kartu tai užtikrina ne tik skanesnius kepinius, bet ir sėkmingą desertų pagaminimą iš pirmo karto! Šias bandeles galima gaminti tiek tą pačią dieną prieš patiekiant, tiek ir pusę darbo atlikti iš vakaro ir gardžiuotis jomis ryte. Prižadu, jei gaminsite šias bandeles Velykų stalui - visi bus sužavėti! (...daugiau) Banga, Wavy kitchen
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
600 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
235 mililitrai pieno (drungno)
2 vienetai kiaušinių
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
55 gramai cukraus (+ 1 šaukštelio)
1 vienetas citrinų (smulkiai nutarkuotos žievelės)
14 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Kremui:
100 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (didelės)
1 vienetas kiaušinių
60 gramų sviesto (ištirpinto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
110 gramų cukraus
55 gramai sviesto (ištirpinto)
1 vienetas citrinų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 šaukštas citrinų sulčių
Glajui:
175 gramai cukraus pudros
100 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros)
50 gramų sviesto (kambario temperatūros)
0.5 vieneto citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasigaminkite tešlą bandelems. Į nedidelį dubenėlį supilkite šiltą pieną, sudėkite sausas mieles, vieną šaukštelį cukraus ir viską išmaišykite, palikite pastovėti apie 5 minutes, kol mielės supuos.
2.
Į kitą nedidelį dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Išmaišykite. Tuomet įmuškite kiaušinius ir supilkite pakilusias mieles. Minkykite rankomis arba maisto kombainu, su pritvirtintu tešlos kabliu, kol gausite vientisą tešlą. Tuomet sudėkite sviestą, įtarkuokite citrinos žievelę ir minkykite apie 5-8 minutes, kol gaunate elastingą tešlą.
3.
Didesnį dubenį į patepkite aliejumi, įdėkite tešlą, o dubens viršų uždenkite švariu rankšluosčiu. Tešlą kildinkite šiltoje namų vietoje apie 45-60 minučių, kol jos tūris padvigubės. Jei šviežių bandelių norite pusryčiams – galite tešlą dėti į šaldytuvą ir kiltinti per naktį šaldytuve.
4.
Pasigaminkite citrininį kremą. Citrinas labai gerai nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Į nedidelį puodą supilkite sultis, tirpintą sviestą, sudėkite žievelę, suberkite cukrų ir druską, bei įmuškite kiaušinius. Viską paplakite konditerinė šluotele iki vientisos konsistencijos.
5.
Į gilesnį puodą pripilkite vandens ir kaitinkite, kol užvirs. Ant puodo viršaus uždėkite mažesnį puodą su kremo ingredientais ir nuolat maišant kaitinkite virš garų. Svarbu, kad mažesnio puodo dugnas neliestų vandens. Nuolat maišant kaitinkite apie 5-6 minutes, kol kremas sutirštės. Leiskite kremui pilnai atvėsti. Jei bandeles kepsite ryte, kremą sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir laikykite šaldytuve.
6.
Pasigaminkite įdarą, bandelėms. Sumaišykite cukrų su smulkiai tarkuota citrinos žievele. Ištirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis. Suformuokite bandeles. Stalą apibarstykite miltais ir perkelkite pakilusią tešlą. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite didelį stačiakampį (tešlos storis turėtų būti apie 4-5 milimetrus). Konditeriniu teptuku nuvalykite miltus ir aptepkite sviestu. Tuomet apibarstykite cukraus mišiniu.
7.
Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlą į ritinėlį. Aštriu peiliu padalinkite ritinėlį į 12 bandelių. Kepimo formą (galite naudoti 28 cm apvalią arba apie 23x33 cm stačiakampę) patepkite sviestu ir pavertę bandeles išdėliokite, palikdami kelis centimetrus tarpelius. Bandeles uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti antrą kartą. Tai užtruks nuo 30 minučių iki valandos. Geriausia bandeles laikyti šiltoje namų vietoje – taip jos pakils greičiau.
8.
Citrininį kremą sudėkite į konditerinį maišelį, su pritvirtintu siauru, įdarams skirtu, antgaliu. Kiekvienos bandelės centre įspauskite krema.
9.
Bandelių pyrago kepimas. Bandeles kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje 23-25 minutes. Jei bandelių viršus per greitai ruduoja – uždenkite folija.
10.
Kol bandelės vėsta, pasigaminkite glajų. Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite kambario temperatūros kreminį sūrį ir sviestą. Suberkite cukraus pudrą, sudėkite citrinos žievelę bei vanilės ekstraktą ir išplakite dar kartą.
11.
Pravėsusias bandeles aptepkite glajumi ir skanaukite! Skaniausios šios bandelės – tą pačią dieną.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital