Citrininiai keksiukai su citrininiu įdaru ir maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Citrininiai keksiukai su citrininiu įdaru ir maskarponės kremu
Citrininiai keksiukai su citrininiu įdaru ir maskarponės kremu
Citrininiai keksiukai su citrininiu įdaru ir maskarponės kremu
Citrininiai keksiukai su citrininiu įdaru ir maskarponės kremu
Citrininiai keksiukai su citrininiu įdaru ir maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Purūs, minkštučiai ir lengvi keksiukai, puikiai tiks šventiniam Velykų stalui. Su gaivia citrinos rūgštele, nes keksiukus nusprendžiau „paturbinti“ ir įdariau Purūs, minkštučiai ir lengvi keksiukai, puikiai tiks šventiniam Velykų stalui. Su gaivia citrinos rūgštele, nes keksiukus nusprendžiau „paturbinti“ ir įdariau citrininiu kremu dar kitaip vadinamu „Lemon Curd“. Iš normos iškepėme 20 keksiukų. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
200 gramų cukraus
180 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
90 gramų sviesto
1 vienetas citrinos žievelės
0.5 vieneto citrinų (išspaustų sulčių)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
150 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
1 šlakelis citrinų sulčių
Citrinų kremui:
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
2 vienetai citrinų (didelių)
120 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gaminame citrininį kremą. Užkaičiame puodą su vandeniu. Ant jo dedame prikaistuvį (kad būtų garų vonelė) su sviestu. Kaitiname, kol sviestas ištirps.
2.
Į dubenį beriame cukrų, druską, mušame kiaušinius, pilame citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę. Masę gerai išsukame.
3.
Į ištirpusį sviestą supilame kiaušinių ir cukraus masę. Kaitiname, kol padažas taps tirštas, nuolat maišant, kad nepradėtų lipti prie indo sienelių. Pilame kremą į stiklainėlį ir leidžiame atvėsti. Laikome šaldytuve iki savaitės laiko.
4.
Kepame keksiukus. Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame tirpintą ir jau šiek tiek pravėsusį sviestą, grietinę ir aliejų. Masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Supilame citrinos sultis ir suberiame tarkuotą žievelę. Tešlą išmaišome. Ji turi būti puri ir lengva lyg debesėlis.
5.
Orkaitę įkaitiname iki 180 ° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio). Keksiukų tešlą padaliname į formeles ir pašauname kepti 20 min.
6.
Atvėsusiems keksiukus šaukštu šiek tiek išskobiame minkštimo. Šaukšteliu dedame citrinio kremo įdarui.
7.
Gaminame maskarponės kremą. Maskarponę sumaišome su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės kremą.
8.
Sukrečiame kremą į konditerinį maišelį ir dekoruojame keksiukus.
9.
Jeigu norisi dekoruojame pabarstukais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital