Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)
Autorius apie receptą: Medaus pyragas (Medivnyk) – desertas, dažniausiai kepamas dailiose kepimo formose ir ragaujamas Velykų laikotarpiu. Vis tik šiuo metu kaip niekad gerai suprantame – geriausių Medaus pyragas (Medivnyk) – desertas, dažniausiai kepamas dailiose kepimo formose ir ragaujamas Velykų laikotarpiu. Vis tik šiuo metu kaip niekad gerai suprantame – geriausių dalykų, šilčiausių apkabinimų, gražiausių žodžių ar skaniausių pyragų atidėlioti negalima. Kada, jei ne dabar, meile ir šiluma apgaubsime artimuosius? Gabalėlis burnoje sutirpstančio, saldžiai medumi kvepiančio pyrago – tik vienas iš tūkstančio būdų pasakyti „myliu, tu man esi brangus“. Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas pyragas. Jis nuostabiai purus, minkštas, išskirtinumo jam suteikia sodrus medaus skonis ir aromatas. Prie puodelio arbatos ar kavos skanus ir pats vienas, bet jei norėtųsi, kad labiau primintų torčiuką, galite papuošti maskarponės-grietinėlės kremu. Recepto šaltinis "Olga in the Kitchen". (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
175 gramai miltų
170 gramų medaus (skysto arba pašildyto)
100 gramų cukraus
225 gramai grietinės, 30% riebumo
4 vienetai kiaušinių
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis obuolių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
2.
Kiaušinius, cukrų ir druską sudėkite į plakimo dubenį. Plakite dideliu greičiu apie 8-10 minučių, kol cukrus ištirps, masė taps balta ir labai puri, jos tūris pasidės kelis kartus.
3.
Į plakinį supilkite medų (jei jis kietas, prieš tai pašildykite, kad suskyrstėtų), sudėkite grietinę.
4.
Nedideliame dubenėlyje sodą sumaišykite su actu, kol suputos. Taip pat supilkite į plakimo dubenį. Išplakite, kol įsimaišys į plaktus kiaušinius.
5.
Suberkite miltus ir lėtai plakite, kol gausite tolygios tekstūros tešlą. Neperplakite – perplakus kiaušiniai sukris ir pyragas neteks savo purumo. Tešla turi būti tolygi, skysta ir labai puri.
6.
Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Jei viršus pernelyg ruduoja, pridenkite kepimo formą lakštu folijos. Ar pyragas jau iškepęs, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
7.
Iškeptą pyragą išimkite iš kepimo formos ir perkelkite ant grotelių. Atvėsinkite, pjaustykite gabalėliais ir patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, arba papuoškite kremą, elektriniu plaktuvu išplakite 125 g maskarponės, ketvirtį stiklinės miltelinio cukraus ir pusę stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital