Citrusinis gaivus nuogas Velykų tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Citrusinis gaivus nuogas Velykų tortas
Citrusinis gaivus nuogas Velykų tortas
Citrusinis gaivus nuogas Velykų tortas
Citrusinis gaivus nuogas Velykų tortas
Citrusinis gaivus nuogas Velykų tortas
Autorius apie receptą: Kokios Velykos be torto – vos iš kelių ingredientų, visai neįnoringo, lengvai pagaminamo, gaivaus, su maloniu citrinų poskoniu ir taip labai kvepiančiu citrininiu čiobreliu! Kokios Velykos be torto – vos iš kelių ingredientų, visai neįnoringo, lengvai pagaminamo, gaivaus, su maloniu citrinų poskoniu ir taip labai kvepiančiu citrininiu čiobreliu! Taip, tai tortas, kuris tikrai nepaliks abejingų – vos paragavus, norisi iškart atsipjauti dar ir dar gabalėlį. (...daugiau) Berta, Cukrinis avinėlis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
220 gramų Kvietiniai miltai EKSTRA a.r. 405 D
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštas citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
Papuošimui:
pagal poreikį citrininiai čiobreliai (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dedame minkštą sviestą, beriame cukrų ir elektriniu plaktuvu suplakame iki vientisos purios masės.
2.
Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame su elektriniu plaktuvu.
3.
Suberiame miltus bei kepimo miltelius ir viską šaukštu atsargiai sumaišome.
4.
Paruoštą tešlą pilame į 20 cm kepimo formą – galima pilti ir į atskiras formas, jei turite jų daugiau namuose.
5.
Biskvitą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Kepimo pabaigoje patikriname biskvitą mediniu pagaliuku – jei tešla neprilimpa, biskvitas yra iškepęs. Paliekame atvėsti.
6.
Kremui į dubenį dedame maskarponę ir cukrų – suplakame elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, išspaudžiame citrinos sultis, taip pat suberiame citrinos žieveles ir dar kartą viską suplakame, kol gaunasi tirštas vientisas kremas.
7.
Atvėsusį biskvitą perpjauname aštriu peiliu į tris dalis.
8.
Pradedame sluoksniuoti tortą – ant kiekvieno sluoksnio gausiai tepame paruoštą kremą, taip pat kremu ištepame torto viršų ir šonus.
9.
Paruoštą tortą papuošiame citrininių čiobrelių šakelėmis – iš vielutės ir čiobrelių galime padaryti zuikio ausis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital