Citrininis varškės keksas - be galo skanus!

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Citrininis varškės keksas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų varškės
5 vienetai kiaušinių
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
2 vienetai citrinų
60 gramų sviesto
1.5 šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi. Sudėti varškę, kiaušinius, išmaišyti. Sudėti nuo abiejų citrinų nutarkuotą žievelės geltonąją dalį, įspausti vienos citrinos sultis ir išmaišyti.
2.
Sudėti nugesintą sodą, išmaišyti ir palikti tešlą pastovėti 10 minučių. Kai tešla šiek tiek pakils, įmaišyti persijotus miltus. Tešla sukris, taip ir turi būti.
3.
Sudėti masę į kepimo formą, išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol visiškai iškeps ir viršus bus gražios rusvos, blizgios spalvos.
4.
Ypatingai skanu patiekti karštą su uogiene.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Kepeja
2023-10-14 18:13
Jei torto formai imtai 24-26cm . Reikia nemažos kekso formos nes kiekis iš produktu gaunasi didelis.ir ilgai kepa paprastoj kekso formoj žymiai ilgiau nei 40-50min.ir visas suskyla nesigauna gražus, nes tešlos tiesiog per daug. Ir tikrai nesigauna toks geltonas kaip foto. ATSAKYTI
Birutė Ramanauskiene
2023-03-25 13:28
Niekur neradau,kuek miltų. ATSAKYTI
Rima Stonkuviene
2023-03-25 17:31
250gr ATSAKYTI
Vilija
2023-03-24 16:16
Kaip nugesinat sodą? Gal galima vietoje jos naudoti kepimo miltelius? ATSAKYTI
Kristina
2022-03-27 21:17
O varškę kokią naudoti? Grūdėtą- stambią, ar kreminę? ATSAKYTI
Ieva
2022-03-28 09:34
Aš naudoju paprastą iš kvadratinių pakelių :) ATSAKYTI
Kristina
2021-02-17 18:10
Tikrai tiko ir patiko visai šeimynai, rekomenduoju. ATSAKYTI
Sandra
2019-10-09 14:33
Šiandien kepiau ši nuostabu keksa. Nu labai jau skanus ATSAKYTI
Patricija
2018-10-13 19:34
Kepiau viską tiksliai pagal šį receptą, kepiau ne keksą o keksiukus, tai principas tas pats. Bet dėja, po pusvalandzio patikrinau, buvo visiskai dar neiškepe, o išorė jau pradėjus svilti. ATSAKYTI
Evelina
2018-10-15 18:36
Aš esu gaminusi šį keksą (bet visą keksą, ne keksiukus), tikrai skanus ir vykęs kepinys. Tik kiaušiniai čia geriau mažesni, o jeigu dideli, tada reikėtų truputį daugiau miltų. Darant mažus keksiukus įtariu kad reikėtų kepti mažesnėje temperatūroje, nes šis keksas drėgnas ir turi kepti pamažu, lėtai, kad viskas iškeptų tolygiai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital