Lenkiškas Velykų pyragas Mazurek

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lenkiškas Velykų pyragas Mazurek
Autorius apie receptą: Tai vienas populiariausių Velykų pyragų Lenkijoje. Tai vienas populiariausių Velykų pyragų Lenkijoje. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
200 gramų grietinėlės
150 gramų pieniško šokolado
100 gramų abrikosų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą supjaustykite kubeliais.
2.
Į dubenį suberkite cukrų ir įsijokite miltus su kepimo milteliais. Sudėkite sviestą, trynius ir grietinę. Gerai sumaišykite ir užminkykite tešlą. Užminkytą tešlą dėkite 1 val į šaldytuvą.
3.
2/3 tešlos iškočiokite apie 7-10 mm storio ir dėkite kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (20-30 cm skersmens) arba supjaustykite kiaušinių forma. 1/3 tešlos padalinkite per pusę ir iškočiokite į dešros formą ir supinkite pynutę. Dekite ant pyrago kraštų.
4.
Tešlą subadykite šakute ir kepkite įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 min. Atvėsinti kambario temperatūroje.
5.
Kol pagrindas atvės į puodą supilkite grietinėlę, pakaitinkite (neužvirkite!) ant silpnos ugnies.
6.
Į dubenį supjaustykite kubeliais šokoladą ir supilkite karštą grietinėlę, permaišykite, kad masė susijungtų.
7.
Abrikosu uogiene ištepkite atvėsusio pagrindo paviršių. Šokolado masę užpilkite ant abrikosų uogienės, palikite, kad sustingtų.
8.
Pyragą papuoškite migdolų drožlėmis. Galima dekoruoti džiovintais vaisiais ar cukatais. Lenkai labai daug dėmesio skiria Mazurek dekoravimui, nepagailėkite ir Jūs laiko.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Inga
2023-04-05 15:49
Man neaiškus šis parašymas: 2/3 tešlos iškočiokite apie 7-10 mm storio ir dėkite kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (20-30 cm skersmens) arba supjaustykite kiaušinių forma. Ta prasme supjaustykite? Gal išpjaukite kiaušinio forma? ATSAKYTI
Agnė
2023-04-05 16:30
Tai arba iškočiojate ploną lakštą ir dedate į kepimo formą tiesiog norimos formos arba išpjauti kiaušinio formą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital