Citrininis keksas su bazilikais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Citrininis keksas su bazilikais
Citrininis keksas su bazilikais
Citrininis keksas su bazilikais
Citrininis keksas su bazilikais
Citrininis keksas su bazilikais
Autorius apie receptą: Šis keksas kvepia pavasariu ir puikiai tinka Velykiniam stalui. Man patiko, kad jis ir saldus, ir su citrinos rūgštele. Nors glajaus nemėgstu, bazilikų glajus puikiai išbaigė Šis keksas kvepia pavasariu ir puikiai tinka Velykiniam stalui. Man patiko, kad jis ir saldus, ir su citrinos rūgštele. Nors glajaus nemėgstu, bazilikų glajus puikiai išbaigė receptą. Tikrai jo neatsisakyčiau, nors ir išties saldokas (galite mažiau užsipilti!). (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
280 gramų graikiško jogurto
180 mililitrų kokosų aliejaus
2 vienetai kiaušinių
130 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
60 mililitrų citrinų sulčių
3 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
10 vienetų baziliko lapelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
3/4 stiklinės cukraus pudros (apytikriai, reguliuokite kiekį pagal norimą glajaus tirštumą)
50 gramų kokosų pieno (kietosios dalies arba kokosų kremo)
1 sauja baziliko lapelių (smulkintų)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
šiek tiek kokosų aliejaus (formai patepti)
pagal poreikį migdolų miltų (formai pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jei aliejus sukietėjęs, ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
2.
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų, cukrų, jogurtą, citrinos sultis, žievelę ir išplakite iki vientisos masės.
3.
Labai smulkiai supjaustykite ar sutrinkite baziliko lapelius ir sudėkite į tešlą.
4.
Persijokite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus ir įmaišykite į tešlą.
5.
Labai gerai ištepkite kekso formą aliejumi ir apibarstykite migdolų miltais, kad visiškai pasidengtų paviršius. Supilkite tešlą.
6.
Kepkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Patikrinkite pagaliuku, ar iškepė.
7.
Iškepusį keksą palikite apie 5 min formoje. Tuomet atsargiai greitu judesiu apverskite ant grotelių. Galite ant jų prieš tai patiesti kepimo popieriaus lakštą. Atvėsinkite.
8.
Glajui šiek tiek pašildykite kokosų pieną, kad taptų vientisas. Sudėkite smulkiai supjautytus baziliko lapelius ir sutrinkite blenderiu iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite citrinos sultis, žievelę, druską ir cukraus pudrą. Jei glajus šiek tiek „sušoka“ gabaliukais, pertrinkite elektriniu trintuvu.
9.
Apliekite atvėsusį keksą. Galite papildomai papuošti bazilikų lapeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital