Citrininė Velykų boba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Citrininė Velykų boba
Citrininė Velykų boba
Citrininė Velykų boba
Citrininė Velykų boba
Autorius apie receptą: Nors dažniausiai Velykinės bobos kepamos su mielėmis, aš norėjau surasti tokią, kurios nereikia kildinti ir kantriai laukti. Šiemet nusprendžiau išbandyti gaivų variantą Nors dažniausiai Velykinės bobos kepamos su mielėmis, aš norėjau surasti tokią, kurios nereikia kildinti ir kantriai laukti. Šiemet nusprendžiau išbandyti gaivų variantą su citrinomis, nes kai už lango jau toks gražus pavasaris, regis, citrinos yra puikiausias derinys.
Ši Velykinė boba, kaip ir priklauso pagal tradiciją, yra kepama su razinomis, bet jei norite, galite įmaišyti ir kitokių džiovintų vaisių. Ją pagaminsite tikrai lengviau ir greičiau, o skonis tikrai bus nuostabus!
(...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
120 gramų grietinės (arba natūralaus tiršto jogurto)
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto (tirptinto ir atvėsinto)
1 vienetas citrinos žievelės
1 sauja razinų
4 šaukšteliai citrinų sulčių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
125 gramai cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užmerkite karštame vandenyje ir palikite pastovėti, kol išbrinks.
2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, tai užtruks apie 10 minučių. Sumažinkite greitį ir įmaišykite grietinę ir lydytą, atvėsintą sviestą, citrinos sultis. Nusausinkite razinas ir sudėkite į miltus, permaišykite.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Įtarkuokite citrinos žievelę. Į išplaktus kiaušinius suberkite miltus, maišykite, kol neliks sausų ingredientų. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais pasirinktą kekso formą. Sukrėskite tešlą, išlyginkite paviršių.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitė apie 40-50 minučių arba kol iškeps. Palikite atvėsti ir išimkite iš formos.
5.
Paruoškite glajų: įpilkite citrinos sulčių į cukraus pudrą ir maišykite, kol gausite vientisą glajų. Paskleiskite jį ant atvėsusios Velykinės bobos.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital