Ukrainietiška Velykinė „Paska“ su razinomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Ukrainietiška Velykinė „Paska“ su razinomis
Autorius apie receptą: Šį receptą man perdavė mama, o močiutė jį perdavė mamai. Kai prisimenu skonį, norisi kuo greičiau kepti vėl. Man tai skaniausias receptas, kokį tik esu pati kepusi. Vietoje Šį receptą man perdavė mama, o močiutė jį perdavė mamai. Kai prisimenu skonį, norisi kuo greičiau kepti vėl. Man tai skaniausias receptas, kokį tik esu pati kepusi. Vietoje razinų galite naudoti dar džiovintus abrikosus, cukatas. (...daugiau) Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
330 gramų kvietinių miltų
150 gramų razinų
1 vienetas apelsinų (reikės sulčių ir nutarkuotos žievelės)
120 gramų cukraus
80 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
40 gramų sviesto (minkšto)
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/3 šaukštelio druskos
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki šiltumo, kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų. Mieles ištirpinti šiltame piene su dviem šaukštais cukraus ir dviem šaukštais miltų. Palikti 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
2.
Maišome tešlą. Į mielių masę supilti apelsinų sultis, sudėti minkštą sviestą, apelsino žievelę, suberti cukrų, vanilinio cukrų, druską, gerai permaišyti. Supilti kiaušinį ir tynius. Įmaišyti miltus ir užminkyti tešlą. Suformuoti rutulį ir palikti augti šiltoje vietoje apie 1 val, kol tešlos tūris padvigubės.
3.
Kai tešla pakils, dėti razinas, perminkyti ir vėl palikti kilti apie 40 min.
4.
Kepimo formą (16 cm skersmuo) gerai ištepti sviestu. Krauti tešlą ir vėl palikti 30-40 min.
5.
Kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Aušinti 15 min formoje, po to išversti ant grotelių.
6.
Atvėsusią Paską padengiau baltymu išplaktu su cukrumi. Galima rinktis mėgstamą glazūrą arba cukraus pudrą. Skanaus!
Patarimai:
Kepimo formą naudojau 16 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital