Scenoje rabarbarai - 42 puikios receptų su rabarbarais idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-06-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Rabarbarų receptai
@ Shutterstock

Rabarbarai ne tik gausūs naudingų mikroelementų, bet ir puikus ingredientas įvairiausiems patiekalams! Rabarbarais gardinkite pyragus, ruoškite uogienes ar net gėrimus!

Atrinkome net 42 puikiausius, klasikinius ir kažkam dar galbūt negirdėtūs, bet labai gerus LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus su rabarbarais!

 

Minkštas, drėgnas, vanile kvepiantis rabarbarų pyragas paprastai ir greitai paruošiamas, o skanus – be galo! Kepimo formą dosniai ištepkite sviestu, apiberkite cukrumi ir išdėliokite rabarbarus, stengdamiesi kuo kruopščiau užpildyti visus tarpelius. Jei ir nepavyks tobulai, nieko tokio – vis tiek bus fantastiškai skanu. Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų, o pyragui iškepus – op! – apverskite pyragą iš kepimo formos į lėkštę, rabarbarais į viršų. Štai taip paprastai yra kepami apversti pyragai.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!

Receptą rasite čia.

Panakota – tradicinis itališkas saldėsis, vienas iš lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų desertų. Pieno, grietinėlės ar graikiško jogurto kremas gali būti gardinamas įvairiausiais priedais, šįkart – rabarbarais. Saldžiarūgštis rabarbarų tyrės skonis – tobula atsvara saldžiam panakotos kremui.

Receptą rasite čia.

Labai vasariški ir skanūs blyneliai tobuliems pavasariškiems savaitgalio pusryčiams! Rabarbarai blyneliams suteikia malonios rūgštelės ir traškumo. Beje, vietoje kefyro taip pat galima naudoti jogurtą arba pasukas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai toks minkštas, kremiškas, gaivus desertas. Braškės suteikia saldumo, o rabarbarai – rūgštumo. Saldžiarūgštės braškių ir rabarbarų tyrės galite pasigaminti ir daugiau. Ji primena džemą, tad puikiai tiks ir košei pagardinti, ir pyragui pertepti, ir ledams paskaninti. Beje, tiramisu galite sluoksniuoti užsukamuose stiklainėliuose. Vasara yra piknikų ir laiko gamtoje metas, o kuprinėje turėti gardų desertą nuostabi idėja.

Receptą rasite čia.

Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Iškepa purus, minkštas ir labai skanus. O paruošti taip paprasta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dailūs, minkšti ir tiesiog neatsivalgomai skanūs keksiukai. Tobulai dera pavasario ar vasaros dieną su puodeliu kvapnios kavos ar arbatos. Tikra atgaiva smaližiams!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio pyragas! Iš išvaizdos jis gali pasirodyti labai įmantrus, tačiau jį paruošti visai paprasta. Ypač, jeigu atidžiai seksite detalius recepto nurodymus. Minkštutėlis, drėgnas tešlos pagrindas ir purus it debesėlis baltymų viršus užburia ir nuostabiu skoniu, ir grožiu.

Receptą rasite čia.

Puikus būdas išsaugoti rabarbarus žiemai be jokio virimo, o ragaujantys tikrai neatspės ką valgo, nes skonis labai primena kivius! Cukraus kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį arba galima jį pakeisti medumi.

Receptą rasite čia.

Nuostabus pyragas, kai norisi puikaus pavasariško gardumyno. Paprastas paruošimas, nuostabus aromatas.

Receptą rasite čia.

Trupininiai pyragai tikriausiai vieni iš skaniausių paprastai paruošiamų pyragų, o jei dar pagardinti rabarbarais... Prieš tokį derinį tiesiog neįmanoma atsilaikyti! Dar karštą pyragą labai skanu tiekti su ledais, o atvėsusį galite gardinti plakta grietinėle ar trintomis braškėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitas, paprastas ir labai skanus pyragas su rabarbarais. Jie traškūs ir pyragui priduoda gaivos, o skonis maloniai saldžiarūgštis. Pyragas ypatingai gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šiame nuostabiame keptų rabarbarų ir braškių kobleryje tobulai susipina rabarbarų rūgštumas, apelsino žievelės skoniai bei kvapni sviestinė tešla. Puikus desertas karštai vasaros dienai. O kad būtų tobula - nepamirškite ir vanilinių ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Itsmevelina

Nostalgiškas, vaikyste kvepiantis gėrimas. Skanus ir karštas jaukiam vakarui, ir atšaldytas, kai norisi maloniai atsigaivinti. Virdami šį kompotą galite įdėti ir kitų mėgiamų vaisių ar uogų - obuolių, kriaušių, braškių ar ko tik turite po ranka. Beje, uogos tinka ir šaldytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sužavi purumu, minkštumu, skoniu. Toks puikus kiekvienas kąsnelis, o ingredientai paprasti, paruošimas  neužtruks,

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai paprasti, drėgni keksiukai su traškiu viršumi. Keksiukai švieži išlieka net kelias dienas,  bet jie tokie skanūs, kad tikriausiai taip ilgai virtuvėję neišgyvens.

Receptą rasite čia.

Be galo gardi rabarbarų "uogienė", kurioje jaučiami rabarbarų gabaliukai. Jeigu norite jos vientisos džemo konsistencijos, tiesiog nelaikykite rabarbarų užpylę cukrumi, o virkite iškart.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitos ir labai skanios salotos. Švelniai saldžiarūgščio skonio, tinka valgyti vienos ar prie žuvies, paukštienos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pavasariu kvepiantis rabarbarų pyragas su rikotos sūriu - puikus skonių derinys. Labai skanus, nuostabiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs ir be galo paprastai pagaminami pyragėliai. Bananai jiems suteikia natūralaus saldumo, tad cukraus pakanka visai nedaug, o jeigu jo savo virtuvėje vengiate, galite net nedėti visai arba pakeisti medumi ar klevų sirupu.

Receptą rasite čia.

Gaivus, tikrai ne per saldus, su švelnia rūgštele, minkštas ir drėgnas pyragas. Varškė, rabarbarų ir uogų sluoksnis ir traškus trupininis viršus - viskas, ko reikia puikiam pyragui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Puikus būdas rabarbarus išsaugoti žiemai - išvirti puikią uogienę be uogų. Stiklainiukas šio skanėsto vėsų rudenį ar šaltą žiemą primins vasariškas dienas. Uogienę galėsite ragauti su blyneliais, užsitepti ant batono riekeles ar išvirti kompoto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Biskvitinio tipo grietininį pyragas su rabarbarų gabalėliais. Toks paprastas ir kasdienis, bet kartu ir labai skanus. Pyragas iškepa saldus, su gaivia rūgštele. Jei tokius mėgstate, pamėginkite.

Receptą rasite čia.

Minkštos, trapios ir labai gardžios skarelės su puikiu rabarbarų įdaru! Tešla paruošiama labai greitai, o pyragėliai labai gardūs, jiems reikės visai nedaug ingredientų. Puikiai dera su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, gaivus ir pavasariškas! Jei valgysite šiltą, tiekite su ledais, jei šaltą - gausiai apiberkite cukraus pudra. Kiekvienas šio sodraus pyrago gabalėliais ištirps burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puikus, greitas ir labai pavasariškas. Traškus viršuje ir aromatingas viduje!

Receptą rasite čia.

Gardus pikantiško vaisių skonio limonadas su rabarbarų, imbiero, vanilės ir citrinų prieskoniu. Kad būtų dar skaniau, įdėkite daug šviežių mėtų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Puikus, lengvai pagaminamas desertas, kuris ypač pradžiugins savaitgalio pusryčiams ar popietei su puodeliu kavos.

Receptą rasite čia.

Su tokiu puikiu rabarbarų gaivumu - sunku atsispirti dar kąsneliui. Desertas tikrai vykęs ir skanus. 

Receptą rasite čia.

Kai prasideda rabarbarų sezonas, puiki proga ne tik kepti pyragus, bet ir paruošti sirupą. Su juo tinka ruošti gėrimus, prie blynų, sklindžių, vaflių. Toks kvapnus ir skanus.

Receptą rasite čia.

Ypatingos tešlos (be glitimo) pyragas su braškėmis ir rabarbarais - gaivus, pavasariškas ir spalvingas. Labai skanu su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.

Netipiška braškių uogienė, bet ją galima tepti ir ant blynų. Gaivia rūgštele dvelkianti uogienė su pikantiška imbiero nata, labai tiks prie sūrio, su varške ar ant šviesios duonos su sviestu. Kai vėlyvą rudenį atsidarysite stiklainiuką jūsų virtuvė prisipildys pavasario gaiva, o vėl atvėsus orams, imbieras padės sustiprinti imunitetą. Kai prinoks braškės pusę rabarbarų kiekio pakeiskite braškėmis, ar net avietėmis, šitaip turėsite visai kitokią uogienę.

Receptą rasite čia.

Rabarbarų sezonui prasidėjus, tiesiog privaloma iškepti gardų, lengvai paruošiamą pyragą. Rabarbarų rūgštelė ir braškių aromatas patiks visiems mėgstantiems ne per saldžius kepinius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Kas gali būti skaniau už gaivų naminį limonadą su ledukais? Atgaivina ir labai skanus!

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir labai paprastai paruošiamas pyragas su švelnia rabarbarų rūgštele. Tobulai vasariškas ir derantis prie arbatos. Jei norite įmantriau, galite kepti apvalioje formoje, o iškepusį perpjauti išilgai ir pertepti maskarponės sūrio ar sviestiniu kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikras vasaros skonis stiklainyje! Čia susipina puikiosios braškės ir rabarbarai, žiemą labai skanu prie blynelių ar minkštučių vaflių.

Receptą rasite čia.

Sodraus skonio, aromatingas ir toks skanus. Drėgnas, gardus ir puikus kiekvienas kąsnelis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Lengvas, purus ir korėtas keksas su rabarbarais. Kiekvieno šio skanėsto kąsnelis tiesiog ištirpsta burnoje. Keksas iškepa didelis, tad pakaks pavaišinti visą šeimą!

Receptą rasite čia.

PIkantiškas rabarbarų pagardas prie mėsos ir žuvies patiekalų, užkandžiams, skonis puikiai dera ir su sūriais. Pagardas toks skanus, kad norėsis tiesiog kabinti šaukšteliu ir skanauti, skanauti...

Receptą rasite čia.

Labai skanios bandelės rabarbarų sezonui. Galima kepti didesnėje skardoje, kad bandelės kepant nesiliestų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukruoti Debesys

Natūraliais vitaminais praturtintas gėrimas atgaivins ir pasotins bet kuriuo paros metu!

Receptą rasite čia.

Rabarbarai ir braškės - puikus, laiko patikrintas ir jau klasikinis skonių derinys. Jei šiuo pavasario ir vasaros sandūros skoniu norite mėgautis ilgiau, galite išsivirti puikios uogienės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Dabar, būtent dabar gaminame su rabarbarais, kol auginame patys ar galime nusipirkti turguje. Kviečiame išsikepti skanų ir lengvą trupiniuotį su rabarbarais, o jiems į draugiją dar pakviesime obuolių ir braškių.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamas ir itin gardus cinamono, imbiero, vanilės ir kardamono skonio desertas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Ir rūgštu, ir saldu tuo pat metu - nuostabiai spalvingas ir gaivus pavasario desertas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
brone
2020-05-16 18:15
aciu uz tiek receptu, kuo greiciau rorisi kazka is ju gaminti ATSAKYTI
Vilte
2017-06-01 13:06
Aciu uz tiek daug skaniu ideju, gaminsim :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital