Scenoje rabarbarai - 42 puikios receptų su rabarbarais idėjos!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-05-16
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 16)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 16)
@ Shutterstock
Rabarbarai ne tik gausūs naudingų mikroelementų, bet ir puikus ingredientas įvairiausiems patiekalams! Rabarbarais gardinkite pyragus, ruoškite uogienes ar net gėrimus!
Atrinkome net 42 puikiausius, klasikinius ir kažkam dar galbūt negirdėtūs, bet labai gerus LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus su rabarbarais!
Minkštas, drėgnas, vanile kvepiantis rabarbarų pyragas paprastai ir greitai paruošiamas, o skanus – be galo! Kepimo formą dosniai ištepkite sviestu, apiberkite cukrumi ir išdėliokite rabarbarus, stengdamiesi kuo kruopščiau užpildyti visus tarpelius. Jei ir nepavyks tobulai, nieko tokio – vis tiek bus fantastiškai skanu. Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų, o pyragui iškepus – op! – apverskite pyragą iš kepimo formos į lėkštę, rabarbarais į viršų. Štai taip paprastai yra kepami apversti pyragai.
Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!
Labai vasariški ir skanūs blyneliai tobuliems pavasariškiems savaitgalio pusryčiams! Rabarbarai blyneliams suteikia malonios rūgštelės ir traškumo. Beje, vietoje kefyro taip pat galima naudoti jogurtą arba pasukas.
Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!
Tai toks minkštas, kremiškas, gaivus desertas. Braškės suteikia saldumo, o rabarbarai – rūgštumo. Saldžiarūgštės braškių ir rabarbarų tyrės galite pasigaminti ir daugiau. Ji primena džemą, tad puikiai tiks ir košei pagardinti, ir pyragui pertepti, ir ledams paskaninti. Beje, tiramisu galite sluoksniuoti užsukamuose stiklainėliuose. Vasara yra piknikų ir laiko gamtoje metas, o kuprinėje turėti gardų desertą nuostabi idėja.
Dailūs, minkšti ir tiesiog neatsivalgomai skanūs keksiukai. Tobulai dera pavasario ar vasaros dieną su puodeliu kvapnios kavos ar arbatos. Tikra atgaiva smaližiams!
Nuostabaus skonio pyragas! Iš išvaizdos jis gali pasirodyti labai įmantrus, tačiau jį paruošti visai paprasta. Ypač, jeigu atidžiai seksite detalius recepto nurodymus. Minkštutėlis, drėgnas tešlos pagrindas ir purus it debesėlis baltymų viršus užburia ir nuostabiu skoniu, ir grožiu.
Puikus būdas išsaugoti rabarbarus žiemai be jokio virimo, o ragaujantys tikrai neatspės ką valgo, nes skonis labai primena kivius! Cukraus kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį arba galima jį pakeisti medumi.
Trupininiai pyragai tikriausiai vieni iš skaniausių paprastai paruošiamų pyragų, o jei dar pagardinti rabarbarais... Prieš tokį derinį tiesiog neįmanoma atsilaikyti! Dar karštą pyragą labai skanu tiekti su ledais, o atvėsusį galite gardinti plakta grietinėle ar trintomis braškėmis.
Greitas, paprastas ir labai skanus pyragas su rabarbarais. Jie traškūs ir pyragui priduoda gaivos, o skonis maloniai saldžiarūgštis. Pyragas ypatingai gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Nostalgiškas, vaikyste kvepiantis gėrimas. Skanus ir karštas jaukiam vakarui, ir atšaldytas, kai norisi maloniai atsigaivinti. Virdami šį kompotą galite įdėti ir kitų mėgiamų vaisių ar uogų - obuolių, kriaušių, braškių ar ko tik turite po ranka. Beje, uogos tinka ir šaldytos.
Labai paprasti, drėgni keksiukai su traškiu viršumi. Keksiukai švieži išlieka net kelias dienas, bet jie tokie skanūs, kad tikriausiai taip ilgai virtuvėję neišgyvens.
Be galo gardi rabarbarų "uogienė", kurioje jaučiami rabarbarų gabaliukai. Jeigu norite jos vientisos džemo konsistencijos, tiesiog nelaikykite rabarbarų užpylę cukrumi, o virkite iškart.
Labai gardūs ir be galo paprastai pagaminami pyragėliai. Bananai jiems suteikia natūralaus saldumo, tad cukraus pakanka visai nedaug, o jeigu jo savo virtuvėje vengiate, galite net nedėti visai arba pakeisti medumi ar klevų sirupu.
Gaivus, tikrai ne per saldus, su švelnia rūgštele, minkštas ir drėgnas pyragas. Varškė, rabarbarų ir uogų sluoksnis ir traškus trupininis viršus - viskas, ko reikia puikiam pyragui.
Puikus būdas rabarbarus išsaugoti žiemai - išvirti puikią uogienę be uogų. Stiklainiukas šio skanėsto vėsų rudenį ar šaltą žiemą primins vasariškas dienas. Uogienę galėsite ragauti su blyneliais, užsitepti ant batono riekeles ar išvirti kompoto.
Biskvitinio tipo grietininį pyragas su rabarbarų gabalėliais. Toks paprastas ir kasdienis, bet kartu ir labai skanus. Pyragas iškepa saldus, su gaivia rūgštele. Jei tokius mėgstate, pamėginkite.
Minkštos, trapios ir labai gardžios skarelės su puikiu rabarbarų įdaru! Tešla paruošiama labai greitai, o pyragėliai labai gardūs, jiems reikės visai nedaug ingredientų. Puikiai dera su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos.
Labai skanus, gaivus ir pavasariškas! Jei valgysite šiltą, tiekite su ledais, jei šaltą - gausiai apiberkite cukraus pudra. Kiekvienas šio sodraus pyrago gabalėliais ištirps burnoje.
Kai prasideda rabarbarų sezonas, puiki proga ne tik kepti pyragus, bet ir paruošti sirupą. Su juo tinka ruošti gėrimus, prie blynų, sklindžių, vaflių. Toks kvapnus ir skanus.
Netipiška braškių uogienė, bet ją galima tepti ir ant blynų. Gaivia rūgštele dvelkianti uogienė su pikantiška imbiero nata, labai tiks prie sūrio, su varške ar ant šviesios duonos su sviestu. Kai vėlyvą rudenį atsidarysite stiklainiuką jūsų virtuvė prisipildys pavasario gaiva, o vėl atvėsus orams, imbieras padės sustiprinti imunitetą. Kai prinoks braškės pusę rabarbarų kiekio pakeiskite braškėmis, ar net avietėmis, šitaip turėsite visai kitokią uogienę.
Rabarbarų sezonui prasidėjus, tiesiog privaloma iškepti gardų, lengvai paruošiamą pyragą. Rabarbarų rūgštelė ir braškių aromatas patiks visiems mėgstantiems ne per saldžius kepinius.
Labai skanus ir labai paprastai paruošiamas pyragas su švelnia rabarbarų rūgštele. Tobulai vasariškas ir derantis prie arbatos. Jei norite įmantriau, galite kepti apvalioje formoje, o iškepusį perpjauti išilgai ir pertepti maskarponės sūrio ar sviestiniu kremu.
Lengvas, purus ir korėtas keksas su rabarbarais. Kiekvieno šio skanėsto kąsnelis tiesiog ištirpsta burnoje. Keksas iškepa didelis, tad pakaks pavaišinti visą šeimą!
PIkantiškas rabarbarų pagardas prie mėsos ir žuvies patiekalų, užkandžiams, skonis puikiai dera ir su sūriais. Pagardas toks skanus, kad norėsis tiesiog kabinti šaukšteliu ir skanauti, skanauti...
Rabarbarai ir braškės - puikus, laiko patikrintas ir jau klasikinis skonių derinys. Jei šiuo pavasario ir vasaros sandūros skoniu norite mėgautis ilgiau, galite išsivirti puikios uogienės!
Dabar, būtent dabar gaminame su rabarbarais, kol auginame patys ar galime nusipirkti turguje. Kviečiame išsikepti skanų ir lengvą trupiniuotį su rabarbarais, o jiems į draugiją dar pakviesime obuolių ir braškių.