Scenoje rabarbarai - 42 puikios receptų su rabarbarais idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-05-14
Rabarbarų receptai
@ Shutterstock

Rabarbarai ne tik gausūs naudingų mikroelementų, bet ir puikus ingredientas įvairiausiems patiekalams! Rabarbarais gardinkite pyragus, ruoškite uogienes ar net gėrimus!

Atrinkome net 42 puikiausius, klasikinius ir kažkam dar galbūt negirdėtūs, bet labai gerus LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus su rabarbarais!

 

Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!

Receptą rasite čia.

Dailūs, minkšti ir tiesiog neatsivalgomai skanūs keksiukai. Tobulai dera pavasario ar vasaros dieną su puodeliu kvapnios kavos ar arbatos. Tikra atgaiva smaližiams!

Receptą rasite čia.

Greitas, paprastas ir labai skanus pyragas su rabarbarais. Jie traškūs ir pyragui priduoda gaivos, o skonis maloniai saldžiarūgštis. Pyragas ypatingai gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nostalgiškas, vaikyste kvepiantis gėrimas. Skanus ir karštas jaukiam vakarui, ir atšaldytas, kai norisi maloniai atsigaivinti. Virdami šį kompotą galite įdėti ir kitų mėgiamų vaisių ar uogų - obuolių, kriaušių, braškių ar ko tik turite po ranka. Beje, uogos tinka ir šaldytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio pyragas! Iš išvaizdos jis gali pasirodyti labai įmantrus, tačiau jį paruošti visai paprasta. Ypač, jeigu atidžiai seksite detalius recepto nurodymus. Minkštutėlis, drėgnas tešlos pagrindas ir purus it debesėlis baltymų viršus užburia ir nuostabiu skoniu, ir grožiu.

Receptą rasite čia.

Labai vasariški ir skanūs blyneliai tobuliems pavasariškiems savaitgalio pusryčiams! Rabarbarai blyneliams suteikia malonios rūgštelės ir traškumo. Beje, vietoje kefyro taip pat galima naudoti jogurtą arba pasukas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprasti, drėgni keksiukai su traškiu viršumi. Keksiukai švieži išlieka net kelias dienas,  bet jie tokie skanūs, kad tikriausiai taip ilgai virtuvėję neišgyvens.

Receptą rasite čia.

Be galo gardi rabarbarų "uogienė", kurioje jaučiami rabarbarų gabaliukai. Jeigu norite jos vientisos džemo konsistencijos, tiesiog nelaikykite rabarbarų užpylę cukrumi, o virkite iškart.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trupininiai pyragai tikriausiai vieni iš skaniausių paprastai paruošiamų pyragų, o jei dar pagardinti rabarbarais... Prieš tokį derinį tiesiog neįmanoma atsilaikyti! Dar karštą pyragą labai skanu tiekti su ledais, o atvėsusį galite gardinti plakta grietinėle ar trintomis braškėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puikus būdas išsaugoti rabarbarus žiemai be jokio virimo, o ragaujantys tikrai neatspės ką valgo, nes skonis labai primena kivius! Cukraus kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį arba galima jį pakeisti medumi.

Receptą rasite čia.

Greitos ir labai skanios salotos. Švelniai saldžiarūgščio skonio, tinka valgyti vienos ar prie žuvies, paukštienos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs ir be galo paprastai pagaminami pyragėliai. Bananai jiems suteikia natūralaus saldumo, tad cukraus pakanka visai nedaug, o jeigu jo savo virtuvėje vengiate, galite net nedėti visai arba pakeisti medumi ar klevų sirupu.

Receptą rasite čia.

Gaivus, tikrai ne per saldus, su švelnia rūgštele, minkštas ir drėgnas pyragas. Varškė, rabarbarų ir uogų sluoksnis ir traškus trupininis viršus - viskas, ko reikia puikiam pyragui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Puikus būdas rabarbarus išsaugoti žiemai - išvirti puikią uogienę be uogų. Stiklainiukas šio skanėsto vėsų rudenį ar šaltą žiemą primins vasariškas dienas. Uogienę galėsite ragauti su blyneliais, užsitepti ant batono riekeles ar išvirti kompoto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Minkštos, trapios ir labai gardžios skarelės su puikiu rabarbarų įdaru! Tešla paruošiama labai greitai, o pyragėliai labai gardūs, jiems reikės visai nedaug ingredientų. Puikiai dera su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, gaivus ir pavasariškas! Jei valgysite šiltą, tiekite su ledais, jei šaltą - gausiai apiberkite cukraus pudra. Kiekvienas šio sodraus pyrago gabalėliais ištirps burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ypatingos tešlos (be glitimo) pyragas su braškėmis ir rabarbarais - gaivus, pavasariškas ir spalvingas. Labai skanu su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.

Rabarbarus galima naudoti ne tik saldumynams! Jie puikiai tinka ir gaivios, traškiomis bei vitaminų kupinoms salotoms. Beje, receptas kviečia improvizuoti: špinatus drąsiai galima keisti salotų lapais, agurką - jauna cukinija.

Receptą rasite čia.

Netipiška braškių uogienė, bet ją galima tepti ir ant blynų. Gaivia rūgštele dvelkianti uogienė su pikantiška imbiero nata, labai tiks prie sūrio, su varške ar ant šviesios duonos su sviestu. Kai vėlyvą rudenį atsidarysite stiklainiuką jūsų virtuvė prisipildys pavasario gaiva, o vėl atvėsus orams, imbieras padės sustiprinti imunitetą. Kai prinoks braškės pusę rabarbarų kiekio pakeiskite braškėmis, ar net avietėmis, šitaip turėsite visai kitokią uogienę.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir labai paprastai paruošiamas pyragas su švelnia rabarbarų rūgštele. Tobulai vasariškas ir derantis prie arbatos. Jei norite įmantriau, galite kepti apvalioje formoje, o iškepusį perpjauti išilgai ir pertepti maskarponės sūrio ar sviestiniu kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Biskvitinio tipo grietininį pyragas su rabarbarų gabalėliais. Toks paprastas ir kasdienis, bet kartu ir labai skanus. Pyragas iškepa saldus, su gaivia rūgštele. Jei tokius mėgstate, pamėginkite.

Receptą rasite čia.

PIkantiškas rabarbarų pagardas prie mėsos ir žuvies patiekalų, užkandžiams, skonis puikiai dera ir su sūriais. Pagardas toks skanus, kad norėsis tiesiog kabinti šaukšteliu ir skanauti, skanauti...

Receptą rasite čia.

Lengvas, purus ir korėtas keksas su rabarbarais. Kiekvieno šio skanėsto kąsnelis tiesiog ištirpsta burnoje. Keksas iškepa didelis, tad pakaks pavaišinti visą šeimą!

Receptą rasite čia.

Kepant šį gardųjį keksą visi namai tiesiog pasakiškai pakvips cinamonu! Keksas sodrus, sotus ir drėgnas. Šiltą labai skanu patiekti su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.

Gaivus, ne per saldus vyniotinis, kurį pagaminsite tikrai nesudėtingai. Jam taip pat galite naudoti ir kitokias uogas.

Receptą rasite čia.

Rabarbarai ir braškės - puikus, laiko patikrintas ir jau klasikinis skonių derinys. Jei šiuo pavasario ir vasaros sandūros skoniu norite mėgautis ilgiau, galite išsivirti puikios uogienės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Labai skanūs, minkšti ir drėgni keksiukai. Su malonia rabarbarų rūgštele ir gaiva. Tokie keksiukai turėtų pakerėti kiekvieną smaližių! Jei cukruotų apelsinų žievelių neturite, galima tiesiog įspausti šlakelį apelsinų sulčių ar jų visai nenaudoti.

Receptą rasite čia.

Pyragui paruošti reikės trupučio pastangų, bet, patikėkite, jos atsipirks su pirmu kąsneliu! Pyragas saldus, minkštas ir drėgnas, su tobulai derančia rabarbarų rūgštele ir nuostabiu plikyto kremo saldumu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Labai skanus, drėgnas rabarbarų pyragas. Šis skanėstas ypač geras pasirinkimas, kai pyragą norite paruošti iš vakaro, nes skaniausias jis ne tik atvėsęs iki kambario temperatūros, bet net ir kitą dieną po kepimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Saldžiarūgščiai,gaivūs keksiukai su sviestiniu kremu! Keksiukai minkšti ir trapūs, lyg maži atskiri tortukai. Ir skanūs, ir dailūs - ko dar gali reikėti puikiems keksiukams?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Soti besotė

Dar viena puiki rabarbarų uogienė, kurią ruošti galima jau su šaunia idėja, su kuo ją skanausite. Taip, ji tiesiog neatsivalgomai gardžiai dera su varškės sūriu. O rozmarinų kvapas viliojančiai pripildys namus. Skanu, žinoma, ir ant riekelės baltos duonos užsitepti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Nuostabaus skonio pyragas, kurį ragauti gardžiausia dar šiltą, tiesiog šaukšteliu iš formos, nes jis neturi apatinio tešlos sluoksnio, tad šį pyragą galima drąsiai kepti ir atskirose formelėse, o patiekiant uždėti po šaukštelį ledų!

Receptą rasite čia.

Jau iš aukščiau esančių receptų spėjome įsitikinti, kad rabarbarai ir varškė - puikus derinys. Tad siūlome išbandyti šį puikų derinį ir keksiukų pavidalu! Patiekti galima vienus ar su recepte siūlomu maskarponės kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp vėjo gūsių

Dar vienas puikus, drėgnas ir labai labai skanus rabrabarų pyragas. Receptas visai neįmantrus, o pyrago skonis maloniai nustebins. Tobulai skanu su puodeliu kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Dar vienas beglitimis pyragas su rabarbarais ir trupininiu viršumi - gaivu, su malonia rūgštene ir tiesiog nuostabiai skanu! Gabalėlis po gabalėlio jis tiesiog išgaruoja nuo stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sezoninė virtuvė

Naminė rabarbarų želė vos iš keturių ingredientų. Paruošti nesudėtinga, ragauti labai skanu, o ir ramiau dėl gerai žinomos sudėties. Labai gaivu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sviesto lydimai

Šis pyragas - tikras gražuolis, puikiai tiks ne tik prie arbatos pasmaližiauti, bet ir šventiniam stalui. Pyragas šokoladinis, kremiškas ir su nuostabaus gaivumo rabarbarų sluoksniu - skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Tortas - tikras gražuolis, o dar jame dera daugybė puikių skonių! Rabarbarų gaiva, traškios aguonos, švelnus grietinėlės kremas... 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sezoninė virtuvė

Greitai ir nesudėtingai paruošiamas, saldus naminis rabarbarų likeris. Laikyti reikėtų vėsiai, o ragauti apie valandą pastovėjusį kambario temperatūroje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Aguonėlė

Dar vienas puikus rabarbarų ir varškės derinio receptas - minkštas ir labai skanus pyragas. Trupininius pyragus tikriausiai mėgsta daugelis, na o pavasarį ir ankstyvą vasarą šį pyragą labai skanu pagardinti rabarbarais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sezoninė virtuvė

Jeigu pamenate rabarbarų su cukrumi skonį iš vaikystės, Jums turėtų patikti ir šis kiek neįprastas kepinys. Taip keptus rabarbarus labai skanu valgyti su paprastu pyragu, gardinti ledus ar kitus desertus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Puikusis rabarbarų kremas! Smaližiams prie blynų ir blynelių vietoje uogienės. Tai puikus plikyto kremo ir rabarbarų gaivos derinys - rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp vėjo gūsių

Visai nesudėtingas ir neįmantrus, bet labai skanus rabarbarų pyragas. Pyragas minkštas, purus, skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Jeigu norite įmantriau, į tešlą galima papildomai įmaišyti kelias braškes!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Tobulai gaivus, gardus naminis gėrimas, kuris puikiai dera šiltoms vasaros dienoms! Pagal šį receptą pagaminsite naminio limonado net 12 svečių vos per kelioliką minučių. Tiekite su ledukais ir mėtomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skanios dienos

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Vilte
2017-06-01 13:06
Aciu uz tiek daug skaniu ideju, gaminsim :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital