Rabarbarų pyragas su varške ir maskarpone

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Autorius apie receptą: Rabarbarus su braškėmis kepiau orkaitėje. Pagalvojau, jei pomidorus kepam pomidorų padažui, tai o kodėl uogų nepakepus. O jei rimtai, tai bent jau man pasirodė, bet orkaitėje Rabarbarus su braškėmis kepiau orkaitėje. Pagalvojau, jei pomidorus kepam pomidorų padažui, tai o kodėl uogų nepakepus. O jei rimtai, tai bent jau man pasirodė, bet orkaitėje apkeptų tampa sodresnis skonis. Bet žinoma, galima ir puode patroškinti. Beje, kepimo indas turėtų būt gilesnis, kad kepdamas ir kildamas pyrago įdaras nevarvėtų per kraštus, aš stvėriau pirmą po ranka papuolusį... (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
250 gramų speltų miltų (žr. patarimus)
130 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų migdolų miltų (žr. patarimus)
50 gramų rudojo cukraus
5 gramai acto
1 sluoksnis:
400 gramų braškių
350 gramų rabarbarų
50 gramų cukraus (apytikriai)
25 gramai krakmolo
2 sluoksnis:
200 gramų maskarponės sūrio (arba varškės)
180 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
140 gramų kondensuoto pieno, saldinto
70 gramų cukraus
15 gramų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Į dubenį berti speltų miltus, migdolų miltus, rudą cukrų, dėti sviestą ir elektriniu smulkintuvu sutrupinti iki trupinių. Galima tai daryti ir pirštais.
3.
Į dubenį įmušti kiaušinį, supilti actą ir išplakti. Supilti į dubenį su miltais ir sviestu, minkyti tešlą. Minkyti reikėtų greitai, kad nesušiltų.
4.
Ant kepimo popieriaus pabarstyti miltų, dėti 2/3 tešlos, pabarstyti milytais, uždengti kitu kepimo popieriaus lapu ir iškočioti iki 5 mm storio.
5.
Ant kepimo formos dėti 2/3 tešlos, subadyti šakute ir padėti į šaldytuvą bent 20 minučių.
6.
Likusią tešlą susmulkinti pirštais iki smulkių gabaliukų ir dėti į šaldymo kamerą.
7.
Atšaldytą pagrindą kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 18 minučių. Tuomet atidėti atvėsti.
8.
Rabarbarų ir braškių įdarui rabarbarus nulupti, supjaustyti gabaliukais, braškes susmulkinti.
9.
Į kepimo formą sudėtį rabarbarus, braškes, pabarstyti cukrumi ir pamaišyti. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 12 minučių. Kai atvės, suberti krakmolą ir išmaišyti, dar pakaitinti iki kol sutirštės ir atšaldyti.
10.
Varškės įdarui į dubenį dėti maskarponę, varškę, kondensuotą pieną, berti cukrų, krakmolą, įmušti kiaušinius ir išplakti iki purios, tirštos masės.
11.
2/3 varškės kremo dėti ant atšalusio pagrindo, tuomet dėti rabarbarų ir braškių įdaro, paskirstyti per visą plotą ir dėti likusį varškės kremą. Pabarstyti atšaldytais tešlos gabaliukais.
12.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą iki kol kraštai bus tvirti, o viduriukas, pajudinus formą, šiek tiek judės. Kai iškeps, atvėsinti, dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Tuomet pjaustyti ir skanauti.
Patarimai:
Speltų miltus ir migdolų miltus galima keisti į 350 gramų kvietinių miltų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital