Greitas pyragas su rabarbarais

AUTORIUS:
Vilma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Rabarbarų pyragas
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Greitas, paprastas ir labai skanus pyragas su pavasario gardumynais rabarbarais. Jei norite, vietoje dalies rabarbarų galite įmaišyti smulkintų braškių - irgi labai skanu. Greitas, paprastas ir labai skanus pyragas su pavasario gardumynais rabarbarais. Jei norite, vietoje dalies rabarbarų galite įmaišyti smulkintų braškių - irgi labai skanu. Vilma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
170 gramų cukraus
100 gramų sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
1 šaukštas grietinės (arba graikiško jogurto)
4 vienetai rabarbarų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Rabarbarus nuvalyte, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su 2 šaukštais cukraus.
2.
Kiaušinius gerai išplakite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir tūris ženkliai padidės.
3.
Toliau plakdami supilkite pravėsusį sviestą ir sudėkite grietinę.
4.
Po truputį, maišydami (jau šaukštu, ne plaktuvu) suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Švelniai išmaišykite iki neliks sausų miltų. Svarbu - miltų kiekį koreguokite pagal save, nes skirtingi miltai brinksta skirtingai. Jų reikėtų dėti tiek, jog tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
5.
Į tešlą įmaišykite rabarbarus. Tešlą supilkite į apvalią kepimo formą (naudojau 24 cm).
6.
Pyragą kepikite iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje (kaitinimo režimas viršus+apačia be vėjelio) apie 35-40 minučių. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - jei ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs. O jei ištrauksite aplipusį tešla, kepkite dar 5 minutes ir tikrinkite pakartotinai.
7.
Iškepusiam pyragui leiskite šiek tiek atvėsti formoje, o tada pjaustykite ir skanaukite!
AUTORIUS: Vilma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital