Rabarbarų čatnis žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rabarbarų čatnis padažas
Rabarbarų čatnis padažas
Rabarbarų čatnis padažas
Autorius apie receptą: Rabarbarų kotais šiemet, tarsi susitarę, apdovanojo visi kaimynai. Ir pirmą kartą nebereikėjo sukti galvos ką iš jų gaminti, nes pernai gamintas rabarbarų padažas iš rūsio Rabarbarų kotais šiemet, tarsi susitarę, apdovanojo visi kaimynai. Ir pirmą kartą nebereikėjo sukti galvos ką iš jų gaminti, nes pernai gamintas rabarbarų padažas iš rūsio lentynų dingo iki vasaros pabaigos ir daviau sau pažadą pagaminti jo DAUG. Maloniai rūgštus, ir tuo pačiu aštrokas padažas tiko su laužo kepsniais, žuvimi, varškės ir fermentiniais sūriais, vakarėliui dažnai neužtekdavo vieno indelio , todėl šiemet gaminu didesniuose. Jei sumanytumėte pasigaminti šio padažo, suskubkite tai daryti iki Joninių, anot maisto kokybės tyrėjų, nuo birželio galo nuodingoji oksalo rūgšties koncentracija kotuose smarkiai padidėja, todėl yra galimybė apsinuodyti. Gal geriau palaukti kito pavasario… Pasiruošių 8-10 indelių po 250 mililitrų. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas rabarbarų (sveriu be lapų)
250 gramų svogūnų
200 gramų rudojo cukraus
100 mililitrų obuolių acto (arba vyno acto)
100 mililitrų aliejaus (tyro)
2 šaukšteliai kalendros (sėklų, nebūtina)
1 šaukštelis harisa prieskonių (galima keisti aitriosios paprikos dribsniais ar milteliais)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Rabarbarus nulupu ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Svogūnus sukapoju, kalendros sėklas sutraiškau peilio šonu ant medinės lentelės.
2.
Puode įkaitinu aliejų, suberiu kalendras, kelias minutes paverdu ir sėklas išgriebiu. Suberiu svogūnus ir kaitinu juos iki lengvo pageltonavimo. Sudedu rabarbarus, cukrų, druską ir harisą, puodą dengiu dangčiu, sumažinu ugnį ir palieku virti 15 minučių. Per tiek laiko rabarbarai virsta koše, šakute dar pamaišau, kad didesni gabaliukai subyrėtų. Tuomet supilu actą, lukteliu kol padažas užverda ir išjungiu kaitrą.
3.
Dar karštą padažą supilstau į indelius, užsuku hermetiniais dangteliais. Laikau vėsioje, tamsioje patalpoje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis