Sluoksniuotas rabarbarų kremo desertas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sluoksniuotas rabarbarų kremo desertas
Sluoksniuotas rabarbarų kremo desertas
Sluoksniuotas rabarbarų kremo desertas
Sluoksniuotas rabarbarų kremo desertas
Sluoksniuotas rabarbarų kremo desertas
Sluoksniuotas rabarbarų kremo desertas
Autorius apie receptą: Ir rūgštu, ir saldu tuo pat metu. Ir rūgštu, ir saldu tuo pat metu. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 sluoksnis:
400 gramų rabarbarų (nuluptų)
50 gramų vandens
45 gramai cukraus (arba pagal skonį)
10 gramų krakmolo
8 gramai želatinos milteliai
2 sluoksnis:
130 gramų vandens
100 gramų grietinėlės
60 gramų kisieliaus (miltelių)
2 vienetai kiaušinių trynių
40 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų (reikės sulčių)
30 gramų migdolų miltų (skrudintų)
5 gramai krakmolo
4 gramai želatinos
3 sluoksnis:
200 gramų braškių (pjaustytų gabaliukais)
140 gramų vandens
5 gramai želatinos milteliai
Papuošimui:
100 gramų grietinėlės
100 gramų maskarponės sūrio
70 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmam sluoksniui nuluptus ir nedideliais gabalėliais supjaustytus rabarbarus užpilti cukrumi ir pakaitinti, kol suminkštės. Krakmolą išmaišyti vandenyje ir supiltį į rabarbarus.
2.
Maišant masę užvirinti ir pavirti pusę minutės ar minutę. Nukėlus nuo viryklės, suberti želatinos miltelius. Palaukti porą minučių ir gerai išmaišyti. Supilstyti į formeles ir palikti sustingti.
3.
Antram migdoliniam sluoksniui trynius, cukrų ir krakmolą išsukti iki vienalytės masės. Supilti vandenį, citrinos sultis, migdolų miltus ir kaitinti ant vidutinės kaitros, nuolat maišant, kol sutirštės.
4.
Nukėlus nuo viryklės – įmaišyti želatiną. Kai ši ištirps, galima visą masę perpilti per smulkų sietelį, atsisijos stambesni migdolų miltų gabaliukai ir, jei netyčia perkaitinot, suvirę trynio gabaliukai. Jei turit ir mėgstat – labai tiktų keli lašeliai migdolų arba romo ekstraktų.
5.
Kai kremas atvės iki kambario temperatūros, įmaišyti iki lengvų putų išplaktą grietinėlę. Supilstyti ant rabarbarų, palikti šaldytuve sustingti.
6.
Trečiam braškių sluoksniui pirmiausia paruošti braškes – nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Tada vandenyje ištirpinti kisieliaus miltelius, statyti ant viryklės, nepamiršti pamaišyti, ir kai jau matosi, jog tuoj užvirs – sudėti braškes.
7.
Užvirus (masė tiršta), leisti minutę pakunkuliuoti, vis maišant. Nukėlus nuo viryklės – įmaišyti želatiną. Tuo pat metu visą puodą merkiu į šalto vandens vonelę, kad nesuvirtų braškės. Kai atvės, supilstyti į stiklinaites.
8.
Papuošimui grietinėlę pakaitinti iki virimo, užpilti ant smulkinto balto šokolado ir už poros minučių gerai išmaišyti. Uždengti plėvele, kad liestųsi, atšaldyti. Įdėti šaltą maskarponę, gerai išplakti. Sudėti ant desertų viršaus.
Patarimai:
Naudojau karštame vandenyje tirpius želatinos miltelius, jei naudosite paprastą želatiną, ją pirmiausia išbrinkinkite nedideliame kiekyje šalto vandens, o vėliau ištirpinkite garų vonelėje: indelį su želatina statyti į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišyti, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Paliekti atvėsti, tik tuomet plona srovele įmaišyti į reikiamą masę.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital