Rabarbarų pyragas su baltymų kepure - Kūmutės firminis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas
Autorius apie receptą: Pagaliau atėjo laikas aprašyti vieną labiausiai vykusių eksperimentų su pyragais. Norėjosi, kad ir skonis būtų nepriekaištingas, ir kad akį džiugintų. Ir kad gamyba Pagaliau atėjo laikas aprašyti vieną labiausiai vykusių eksperimentų su pyragais. Norėjosi, kad ir skonis būtų nepriekaištingas, ir kad akį džiugintų. Ir kad gamyba nebūtų varginanti. Dabar jau šį pyragą kepu gan dažnai, nes jis yra ne tik puikiai derantis su bet kokio sezono vaisiais ar uogomis, bet dar ir labai lengvai įsimenamas dėl skaičiaus 5. Tuoj suprasite kodėl! Pavasarį pyragą gardinu rabarbarais, vėliau – braškėmis, juodaisiais serbentais, šilauogėmis. Rudenį – obuoliais, žinoma. O žiemą dedu konservuotas vyšnias be kauliukų ar bananą. Variacijoms ribų nėra. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai kiaušinių
5 vienetai rabarbarų (plonų, apie 30cm ilgio)
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
5 šaukštai aliejaus
5 šaukšteliai cukraus pudros
1 šaukštelis sodos
5 lašai romo esencijos (nebūtina)
šiek tiek acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai atskiriu trynius nuo baltymų, baltymus dedu į šaldytuvą. Išsitraukiu elektrinį mikserį (jei neturite – tiesiog ilgiau paplaksite šluotele). Į indą su tryniais suberiu cukrų ir pradedu maišyti, kai jau cukrus aptirpsta ir tryniai pabąla, pilu aliejų, įlašinu romo esencijos, tuomet suberiu miltus. Kai jau viskas susimaišo, tešlą dedu į šoną ir imuosi rabarbarų, juos nulupu ir supjaustau 1 cm gabalėliais.
2.
Virš tešlos laikau šaukštą su 1 a. š. sodos ir labai lėta srovele pilu actą. Pilu tol, kol soda putoja. Įmaišau putas, tuomet suberiu rabarbarus ir juos įmaišau į tešlą.
3.
Įjungiu orkaitę režimu kepimas iš abiejų pusių 180 C, tešlą supilu į kepimo formą ir ją dedu ant grotelių orkaitės viduryje. Nustatau laikmatį 30 min. Imuosi baltymų – plaku juos, kol jie tampa blizgūs, suberiu cukraus pudrą ir dar truputį paplaku, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Beje, dauguma rekomenduoja plakant baltymus, į juos įberti žiupsnelį druskos. Galima, bet tikrai nėra būtina, jei baltymai atšaldyti.
4.
Po 30 min. kepimo pyragą ištraukiu iš orkaitės, viršun supilu plaktus baltymus, tolygiai paskirstau, pakedenu šakute, ir formą vėl grąžinu į orkaitę dar 15 - 20 min. Šioje kepimo stadijoje reiktų toli nesitraukti, viena akim stebėti ar ne pernelyg parudavo baltymo kepurė. Jei pasirodys, kad ji per ruda, tuomet pakeiskite kepimo režimą į kepimą tik iš apačios. Orkaitės neatidarinėju, palieku pyragą iki pilno atvėsimo.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Valdone
2020-05-23 22:23
Deja nors atrode puikiai, skonis nuvyle, ne morengo skonis, o kiausinio skonis. Per mazai cukraus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital