Purūs kefyro blyneliai su rabarbarais

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kefyro blyneliai su rabarbarais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai vasariški ir skanūs blyneliai tobuliems pavasariškiems savaitgalio pusryčiams! Rabarbarai blyneliams suteikia malonios rūgštelės ir traškumo. Beje, vietoje kefyro Labai vasariški ir skanūs blyneliai tobuliems pavasariškiems savaitgalio pusryčiams! Rabarbarai blyneliams suteikia malonios rūgštelės ir traškumo. Beje, vietoje kefyro taip pat galima naudoti jogurtą arba pasukas. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 mililitrų kefyro
250 gramų miltų
3 vienetai rabarbarų (kotų)
1 vienetas kiaušinių (didesnių)
pagal skonį cukraus (arba medaus ar klevų sirupo)
4 šaukštai aliejaus (+ trupučio kepimui)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubraukti)
2 žiupsneliai cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinį lengvai išplakti su aliejumi, kefyru, cukrumi. Jeigu norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galima keisti medumi ar klevų sirupu. Dar galima vietoje vieno rabarbaro lapkočio įdėti kubeliais pjaustytą gerai prinokusį bananą, tada papildomai saldumo reikės mažiau (nes šiaip jau rabarbarai rūgštūs, tad saldumo šiems blynukams reikia).
2.
Miltus persijoti su druska, kepimo milteliais ir cinamonu. Kruopščiai išmaišyti su skystu plakiniu, kad neliktų sausų gumuliukų. Palikti pastovėti, kol paruošiami rabarbarai. Pastovėjusi tešla turėtų būti daugmaž riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų tirštesnė, įpilkite dar šiek tiek kefyro, o jeigu skystesnė - įdėkite dar truputėlį miltų.
3.
Rabarbarus nuplauti, kruopščiai nusausinti supjaustyti. Aš pjaustau kotą išilgai perpus, o tuomet riekelėmis. Įmaišyti į tešlą.
4.
Blynelius kepti keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus, ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
5.
Iškeptus blynukus galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros arba paskaninti medumi ar klevų sirupu ar kitu mėgiamu pagardu.
AUTORIUS: Lina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis