Apverstas rabarbarų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Apverstas rabarbarų pyragas
Autorius apie receptą: Minkštas, drėgnas, vanile kvepiantis rabarbarų pyragas paprastai ir greitai paruošiamas, o skanus – be galo! Kepimo formą dosniai ištepkite sviestu, apiberkite cukrumi ir Minkštas, drėgnas, vanile kvepiantis rabarbarų pyragas paprastai ir greitai paruošiamas, o skanus – be galo! Kepimo formą dosniai ištepkite sviestu, apiberkite cukrumi ir išdėliokite rabarbarus, stengdamiesi kuo kruopščiau užpildyti visus tarpelius. Jei ir nepavyks tobulai, nieko tokio – vis tiek bus fantastiškai skanu. Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų, o pyragui iškepus – op! – apverskite pyragą iš kepimo formos į lėkštę, rabarbarais į viršų. Štai taip paprastai yra kepami apversti pyragai. Ingredientai skirti 22 cm skersmens kepimo formai. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų rabarbarų
50 gramų rudojo cukraus
30 gramų sviesto (minkšto)
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
140 gramų miltų
125 mililitrai pieno
120 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų rudojo cukraus
100 gramų migdolų miltų (arba smulkiai sumaltų migdolų riešutų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 vienetas citrinų (reikės nutarkuotos žievelės)
1 šaukštas citrinų sulčių
Aptepimui:
2 šaukštai braškių džemo (arba kitokio mėgiamo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2.
Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Ir jį, ir formos kraštus ištepkite minkštu sviestu. Ant dugno tolygiai užberkite rudojo cukraus.
3.
Rabarbarus supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite kepimo formoje taip, kad liktų kuo mažiau tarpelių. Likusius rabarbarų gabalėlius (apie 100 g) supjaustykite griežinėliais ir atidėkite į šalį – įmaišysite juos į tešlą.
4.
Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5-7 minutes, kol gausite purią masę.
5.
Po vieną įplakite kiaušinius.
6.
Suberkite miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Galiausiai įmaišykite pieną, vanilės ekstraktą, nutarkuotas citrinų žieveles ir citrinų sultis.
7.
Įmaišykite atidėtus rabarbarų gabalėlius.
8.
Paruoštą tešlą tolygiai supilkite ant rabarbarų sluoksnio. Paviršių išlyginkite.
9.
Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
10.
Pyragą 10–15 minučių palikite pravėsti kepimo formoje, tuomet atsargiai išverskite į lėkštę ar ant padėklo rabarbarais į viršų.
11.
Pyrago viršų aptepkite braškių džemu.
12.
Patiekite dar šiltą, galite ragauti vieną ar su vaniliniais ledais ir braškių džemu, ar su kitais mėgstamais priedais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital