Rabarbarų uogienė su apelsinais

AUTORIUS:
Eglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rabarbarų uogienė su apelsinais
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas rabarbarų (lapkočių)
1 kilogramas cukraus
1 kilogramas apelsinų
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio malto imbiero
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve.
2.
Apelsinų odelę (tik geltoną dalį) nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti (jo nereikės, nes jis kartus), o apelsinus supjaustyti gabaliukais (sėklas, jeigu yra, išimti).
3.
Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą (tik ne aliumininį), užvirti. Sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10- 15 minučių.
4.
Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius ir dar pavirti apie 5 min.
5.
Karštą džemą supilti į iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti rūsyje arba vėsesniame sandėliuke.
AUTORIUS: Eglė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital