Plėšomos bandelės su rabarbarų įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Plėšomos bandelės su rabarbarų įdaru
Autorius apie receptą: Labai skanios bandelės rabarbarų sezonui. Galima kepti didesnėje skardoje, kad bandelės kepant nesiliestų. Recepto idėja iš tinklaraščio "Katie Bird Bakes". Labai skanios bandelės rabarbarų sezonui. Galima kepti didesnėje skardoje, kad bandelės kepant nesiliestų. Recepto idėja iš tinklaraščio "Katie Bird Bakes". Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
180 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų sviesto
2.5 šaukštelio sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
3 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
Įdarui:
3 stiklinės rabarbarų
1/3 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Kepimui:
šiek tiek rudojo cukraus (nebūtina)
šiek tiek sviesto (kambario temperatūros, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui rabarbarus užberti 1/3 stiklinės cukraus (matavau 250 ml talpos stikline), vaniliniu cukrumi, užpilti citrinos sultimis ir leisti šiek tiek pastovėti (apie valandą), kad atsirastų skysčio. Virti, kol rabarbarai taps visiškai minkšti, pakankamai vientisos džemo konsistencijos. Atvėsinti.
2.
Tešlai sviestą išlydyti, į jį supilti šiltą pieną, dėti cukrų ir mielės (prieš dedant mieles, masė turi būti šilta, bet ne karšta).
3.
Miltus (matavau 250 ml talpos stikline) sumaišyti su druska, įmušti kiaušinį, supilti sviesto ir pieno masę. Gerai išminkyti, kol tešla taps vientisa, nelimpanti prie rankų. Minkant turėti dar 2 valgomus šaukštus miltų, jeigu tešla atrodo per skysta. Uždengti ir palikti 1-1,5 val., kol pakils dvigubai.
4.
Tešlai palikus, iškočioti stačiakampio formos lakštą. Aptepti atvėsusiu rabarbarų įdaru, paliekant 1-2 cm nuo kraštų neteptus. Suvynioti kaip vyniotinį, supjaustyti riekelėmis.
5.
Kepimo popieriumi ištiesti skardą, patepti kambario temperatūros sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi (bet tai tikrai nėra būtina). Bandelės dėti į kepimo skardą ir dar palikti 20-30 min pakilti.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital