Panakota su rabarbarais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Panakota su rabarbarais
Autorius apie receptą: Panakota – tradicinis itališkas saldėsis, vienas iš lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų desertų. Pieno, grietinėlės ar graikiško jogurto kremas gali būti Panakota – tradicinis itališkas saldėsis, vienas iš lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų desertų. Pieno, grietinėlės ar graikiško jogurto kremas gali būti gardinamas įvairiausiais priedais, šįkart – rabarbarais. Saldžiarūgštis rabarbarų tyrės skonis – tobula atsvara saldžiam panakotos kremui. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų pieno
190 gramų grietinėlė, 36% riebumo
7 gramai želatinos (smulkios)
3 šaukštai vandens
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai rabarbarų tyrė
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
400 gramų rabarbarų
100 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (išspaustų sulčių)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite rabarbarų padažą - tyrę. Į puodą suberkite riekelėmis supjaustytus rabarbarus, cukrų, įspauskite citrinos sultis, pagardinkite vanilės ekstraktu. Išmaišykite.
2.
Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol masė ims virti. Tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir vis pamaišydami virkite dar apie 10 minučių, kol rabarbarai taps visai minkšti, sukris. Jei reikia, virimo metu galite įpilti šlakelį vandens.
3.
Išvirusią masę smulkintuvu sutrinkite iki visiškai lygios tekstūros. Atidėkite į šalį.
4.
Paruoškite panakotą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
5.
Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, suberkite cukrų, pagardinkite vanilės ekstraktu ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs.
6.
Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite (mišinys vis dar turi būti karštas) ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
7.
Šluotele įmaišykite tris šaukštus rabarbarų tyrės.
8.
Paruoštą kremą supilstykite į stiklines. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.
9.
Patiekite. Prieš patiekiant ant sustingusio panakotos sluoksnio paskirstykite likusią rabarbarų tyrę. Papuoškite mėtų lapeliais, smulkintais pistacijų riešutais. Ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital