Sviestinis rabarbarų pyragas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Sviestinis rabarbarų pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio mūsų šeimoje neįsivaizduojamas nei vienas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio mūsų šeimoje neįsivaizduojamas nei vienas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Man jis pats skaniausias atvėsęs ir pastevėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus! (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų rabarbarų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Masė turi pabalti ir jos tūris padvigubėti. Tada supilkite ištirpintą bei atvėsintą sviestą ir išmaišykite.
2.
Pamažu maišydami suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišykite tiek, kad tešla susijungtų ir neliktų sausų miltų, bet nepermaišykite. Tešla turi būti daugmaž riebios grietinės tirštumo. Jeigu atrodytų skystesnė, įberkite dar šiek tiek miltų, nes skirtingi miltai brinksta nevienodai, tad ir tikslus jų kiekis gali varijuoti.
3.
Rabarbarus švariai nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais arba, jeigu norite dailaus pyrago viršaus, dalį rabarbarų galite supjaustyti juostelėmis.
4.
Į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm formą) pilkite pusę tešlos, ant jos išdėliokite pusę rabarbarų, tada supilkite likusią tešlą ir ant jos gražiai išdėlokite likusius rabarbarus, lengvai juos raka spustelkite į tešlą. Jeigu norisi, galite pasižaisti iš rabarbų dėliodami raštą :)
5.
Pyragą šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C laipsnių, ir kepkite apie 35-40 minučių. Ar iškepė, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauktas pagaliukas švarus, neapsivėlęs trupiniais, pyragas iškepęs.
6.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, o tada pjaukite ir mėgaukitės!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Jadvyga
2019-05-22 09:20
Skanus, drėgnas, jaučiasi rabarbarų rūgštelė. Reikės kitą kart įdėti razinų. O tikrai buvo skanesnis kitą dieną. ATSAKYTI
Natalija
2019-05-17 20:58
Kepa jau 1 val i viduj dar vis neiskepus tesla o virsus baigia sudegti?
ATSAKYTI
Inga
2019-05-20 08:08
Ar pagaliuką smeigiate tikrai į tešlą, o ne į rabarbarą pataikote ir nuo jų drėgmės atrodo, kad dar neiškepę? Orkaitės skirtingos būna ir kepa skirtingai. Jei matote, kad dar tikrai neiškepę, o viršus pradeda skrusti, galite pridengti folija :) ATSAKYTI
Vilė
2019-05-20 10:28
Kokioj temperatūroj kepat pasižiūrėkit ATSAKYTI
Karina
2018-06-06 14:45
Skanus pyragas jau antra kart kepu.. ATSAKYTI
Alvita
2018-05-23 13:02
Ačiū už tokį gerą receptą, labai patiko pyragas. Ką tik iškeptas skanus, o kitą rytą man net dar skanesnis buvo. Aš dar įdėjau saują razinų, jos gerai tinka su rabarbarais ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital