Sviestinis rabarbarų pyragas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Sviestinis rabarbarų pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio mūsų šeimoje neįsivaizduojamas nei vienas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio mūsų šeimoje neįsivaizduojamas nei vienas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Man jis pats skaniausias atvėsęs ir pastevėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus! (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų rabarbarų
220 gramų miltų (naudojau Ekstra)
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakite su cukrumi iki purumo. Tada suberkite vanilinį cukrų ir po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno,
2.
Pamažu maišydami (jau šaukštu) suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišykite tiek, kad tešla susijungtų ir neliktų sausų miltų. Tešla turi būti tirštoka, šiek tiek tirštesnė už riebią grietinę.
3.
Rabarbarus švariai nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais arba (jeigu norite dailaus pyrago viršaus, dalį rabarbarų galite supjaustyti juostelėmis).
4.
Į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm formą) pilkite pusę tešlos, ant jos išdėliokite pusę rabarbarų, tada supilkite likusią tešlą ir ant jos gražiai išdėlokite likusius rabarbarus, lengvai juos raka spustelkite į tešlą. Jeigu norisi, galite pasižaisti iš rabarbų dėliodami raštą :)
5.
Pyragą šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C laipsnių, ir kepkite apie 40-50 minučių. Ar iškepė, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauktas pagaliukas švarus, neapsivėlęs trupiniais, pyragas iškepęs.
6.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, o tada pjaukite ir mėgaukitės!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Lina
2021-06-12 18:05
Labai skanus gavosi!
Išnyko karštas su ledais :D ATSAKYTI
R.
2021-06-08 14:39
Dėjau viską pagal receptą, bet tešla tokia kaip košė vos ne, vos vos pavyko į formą sudėti, sunku išlyginti. Net grietinės šaukštą įdėjau, kad sutirštinčiau, bet nelabai. Turbūt reikia mažiau miltų arba daugiau kiaušinių. Bent tikiuosi, kad iškeps kažkas valgomo. ATSAKYTI
Diana
2021-06-13 16:03
Ši tešla savo konsistencija turėtų priminti kekso tešlą, t.y. būti gana tiršta, ženkliai tirštesnė už riebią grietinę. Pagal tai, ką parašėte, visas turėtų pavykti gerai :) ATSAKYTI
Ada
2021-05-24 10:55
Ar rabarbarai iškepa ir būna minkšti? ATSAKYTI
Laura
2021-06-13 16:03
Tikrai minkšti, tik žinima, svarbu juos nuskusti prieš kepant. Super pyragas!! ATSAKYTI
Vilija
2021-05-16 10:41
Skanu! ATSAKYTI
Karolina
2020-09-13 16:44
Darau antra karta. Pirma karta dejau tik 150gr miltu tai gavosi labai skanus, šlapias purus, antra karta dejau kiek recepte parašyta tai jau gavosi sausokas. Rabarbaru taip pat mažiau dedu, tada nebuna rugštus☺️ ATSAKYTI
Aukse
2021-05-14 17:25
Aciu Karole ATSAKYTI
ieva
2020-06-24 09:21
Skanus pyragas ATSAKYTI
Kristina
2020-06-09 13:24
Vyrui labai patiko. Kadangi labai saldžiai nemėgstame,cukraus dėjau per pusę. Gavosi gaivus,su rūgštele,pyragas. ATSAKYTI
Edita
2020-06-13 21:14
Mano šeimynai irgi labai patinka rūgštelė, mes dar graikiško jogurto užsidedam valgant, super skanu ! ATSAKYTI
Kristina
2020-06-08 22:18
man irgi rūgštokas gavos nuo rabarbarų. cukraus pudra barsčiau dar. tikiuosi- sueis :) ATSAKYTI
Audra
2020-06-06 19:10
Kepu jau antrą kartą,prisegiau į savo papkę patiekalų,nuostabaus skonio pyragas,dar įdėjau čia sėklų ir razinų,toobulas! ATSAKYTI
Elena
2020-05-24 15:28
Labai skanus, gaivus, lengvas, purus. Mums labai patiko. ATSAKYTI
Sandra
2020-05-23 12:02
Tikrai labai skaniai gavosi, tik dar daugiau man paciai rabarbaru neretusi ideti kita karta, bet siaip paprastas ir patikimas pyragas :) ATSAKYTI
Jadvyga
2019-05-22 09:20
Skanus, drėgnas, jaučiasi rabarbarų rūgštelė. Reikės kitą kart įdėti razinų. O tikrai buvo skanesnis kitą dieną. ATSAKYTI
Natalija
2019-05-17 20:58
Kepa jau 1 val i viduj dar vis neiskepus tesla o virsus baigia sudegti?
ATSAKYTI
Inga
2019-05-20 08:08
Ar pagaliuką smeigiate tikrai į tešlą, o ne į rabarbarą pataikote ir nuo jų drėgmės atrodo, kad dar neiškepę? Orkaitės skirtingos būna ir kepa skirtingai. Jei matote, kad dar tikrai neiškepę, o viršus pradeda skrusti, galite pridengti folija :) ATSAKYTI
Vilė
2019-05-20 10:28
Kokioj temperatūroj kepat pasižiūrėkit ATSAKYTI
Karina
2018-06-06 14:45
Skanus pyragas jau antra kart kepu.. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital