Tėvelių diena jau čia pat! Ir tikriausiai dažnas, paklaustas, ko norėtų dovanų, atsakys, kad visko turi, todėl apsupkime juos rūpesčiu, meile ir laiku, praleistu kartu. Palepinkime tėvelius savo rankomis gamintais skanumynais!
Dalinamės 43 puikiais receptais ir idėjomis, kuo pradžiuginti tėvelius!
Nuostabaus skonio, labai paprastai pagaminami varškinės tešlos sausainukai - visai kaip vaikystėje! Barstyti galite ne tik cukrumi, bet ir cinamonu, taip sausainiai bus dar kvapnesni!
Labai skanus, vasariškas torto receptas. Kremiškas maskarponės sūrio sluoksnis ir gaivi želė bei uogos tobulai dera tarpusavyje! Tortas labai šventiškai atrodo ir ypatingo skanumo, tad tiks ir vasariškai progai paminėti.
Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose - sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio pavyko 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas.
Minkštas, purus, su švelniu varškės, uogų sluoksniu ir su traškiais kokosiniais trupinukais. Pjaustome visiškai atvėsusį! Pyragui tinka naudoti ir šviežios braškės, konservuoti vaisiai, šaldytos uogos.
Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. Po lėto kepimo orkaitėje, aptepus padažu, galima kepima pabaigti ir ant grilio, virš kaitrių žarijų. Taip pat galima pasigaminti kaip paruoštuką - lėtai iškepti orkaitėje, supakuoti į sandarų indą ir pasiimti į gamtą: aptepti padažu ir baigti kepima ant grilio.
Labai skanus, kitoks varškės tinginys - šis yra su gaiviomis uogomis! Tinginį paruošti itin paprasta, o šis ne tik labai skanus, bet ir itin puošniai atrodo, tad tiks net Velykoms. Šį tinginį galima ruošti ir su šaldytomis uogomis, tik jas reikėtų dėti pačioje pabaigoje, neatitirpintas, kad nespėtų atitirpti ir nenuspalvintų varškės, taip pat galima rinktis konservuotus (nuvarvintus) vaisius, arbatoje ar vandenyje pamirkytus džiovintus vaisius, mėgstamus riešutus! Nebūtina rinktis uogų mišinio, pakaks ir vienos mėgstamos rūšies, ar nedėti jokių priedų.
Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoje paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Nesudėtingai paruošiamas, minkštutis ir labai skanus tortas su kondensuotu pienu. Biskvitas kepamas su aguonomis, jos suteikia malonaus traškumo, bet, jei jų nemėgstate, bus skanu ir be jų.
Žavingai atrodantis ir nuostabiai skanus desertas, turintis itališkas šaknis, bet be galo gerai derantis su lietuviškomis vasaros gėrybėmis. Šiam skanėstui puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės.
Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.
Viščiukas tabaka yra gruziniškas patiekalas, tačiau jis paplito labai plačiai, yra mėgstamas ir Lietuvoje. Ar jums teko ragauti šio kvapnaus, truputį aitraus viščiuko su traškia odele ir sultinga mėsyte? Siūlome paskanauti! Dalinamės tradicinio viščiuko tabaka paruošimo keptuvėje gudrybėmis, o taip pat pamokysime kepti šį gruziniško stiliaus viščiuką orkaitėje bei grilyje.
Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!
Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą!
Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!
Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje ar net keptuvėje!
Skanutėlis medaus tortas kitaip - su maskarponės kremu ir gaiviais, spalvingais želė gabaliukais. Galma ruošti ir be želė, bet ji priduoda tortui puošnumo ir šventiškumo.
Grietiniečius turbūt daugelis pamena iš vaikystės - trapios tešlos pyragėlis su švelniu varškės įdaru, kąsnelis po kąsnelio svajingai ištirpsta burnoje... Paruoškite jų savo tėveliams ir mėgaukites drauge!
Befstrogenas yra iš Rusijos po visą pasaulį paplitęs sotus ir švelnus jautienos troškinys, kurio tikrai verta paskanauti visiems, mėgstantiems sotų maistą. Siūlome susipažinti su šio patiekalo istorija, sužinoti, kaip gaminti autentišką befstrogeną ir išbandyti net kelis šio troškinio receptus.
Nuostabiai dailus tortukas smaližiams prie kavos. Perskaičius receptą gali atrodyti, kad darbo daug, bet tortas gaminasi lengvai. Patarimas - visus kiekvienam sluoksniui reikalingus produktus pasiruoškite iš anksto, bus daug patogiau.
Labai skanus užkandis, po kurio net pirštus apsilaižysite! Patys sparneliai iškepa traškūs, o lipnus padažas jiems suteikia to ypatingo skanumo, kuriam tiesiog sunku atsispirti.
Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.
Tinginys yra viena iš neužmirštamų vaikystės nostalgijų. Tačiau jį paruošti galima ne tik pagal klasikinį, daugeliui gerai žinoma receptą, bet ir kiek sveikiau, ne ką mažiau skaniai! Labai rekomenduojame išbandyti!
Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai dera karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Rekomenduojame išbandyti!
Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Tėvelių dienos stalo vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!
Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!
Traški plutelė, minkštutėlė mėsytė ir prapjovus ištekantis auksinis sviestas - niekada nenuviliantys ir daugelio labai mėgstami Kijevo kotletai. Ar mokate pagaminti pačius skaniausius? Dalinamės naudingais patarimais, tradiciniais ir kiek kitokiais receptais.
Labai greitai paruošiamas ir tiesiog be galo skanus vyniotinis smaližiams. Kondensuoto pieno biskvitą paruošti užtruks visai neilgai, kelios akimirkos kremui paruošti, susukti ir viskas - galima ragauti! Biskvitą galite ruošti net ir su šiuo puikiu naminiu kondensuotu pienu. Kremui vietoje sviesto ir pieno tinka naudoti porą šaukštų riebesnės grietinės, jos kiekį koreguokite pagal skonį.
Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.
Sotus ir sodrus karamelinis sūrio tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar gabalėlio! Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais.
Šie keksiukai pavyksta labai skanūs, drėgni ir kvapnūs. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Kepti galima su šilauogėmis, avietėmis, mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis.
Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Puikus sūrio tortas, kurio nereikia kepti - tobula vasarai! Tortui nereikia jokių įmantrių ingredientų,bet jis abai skanus, o jei norite jį dar patobulinti, tarp pagrindo ir sūrio kremo galite pertepti uogiene! Beje, šiam tortui tiks ir šaldytos uogos (tik prieš tai jas reikėtų atitirpinti ir nuvarvinti), konservuoti ar švieži vaisiai, pvz., mandarinai, persikai ar kiti mėgstami. Tiesa, šaldytos uogos nelabai tiks papuošimui, tad pyrago galite visai nepuošti, ar rinktis, pvz., vynuoges.
Mūsų krašte šniceliu dažnai vadinamas džiūvėsiuose apvoliotas maltinukas, kuris, žinoma, labai gardus ir visų mėgstamas, tačiau nuo originalo gerokai skiriasi. Tikrasis Vienos šnicelis yra plonas, išmuštas veršienos kepsnys, paniruotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Siūlome susipažinti su šiuo bei kitais tradiciniais šniceliais, išmokti juos gaminti bei išbandyti net kelis mūsų siūlomus receptus!
Šis pyragas labai skanus! Minkštutėlis desertas su varške, o dar saldainiai, kurie lyg ištirpsta ir pasidaro saldžiais lašeliais. Ir gražu ir labai skanu!
Labai skanus tortas tiesiai iš vaikystės! Šį tortą reikėtų ruošti gerokai iš anksto, nes jam labiausiai tinka sendinti kiaušinių baltymai - jie yra skystesni, lengviau susiplaka, o tortas būna tvirtesnis, t.y. pjaustant atsipjauna gražus gabaliukas, o ne sutrupa.
Jei mėgstate kibinus, tačiau norite juos kiek paįvairinti, galite iškepti šį skanutėlį kibinų pyragą! Jis sotus, gardus, tinka valgyti tiek šiltas, tiek atvėsęs!
Minkštas lengvai traškus paviršius ir tobulas kreminis įdaras. Lengvi kaip oras, saldūs tik subtiliai ir kiekvienas kąsnelis yra to vertas. Taip, šie naminiai eklerai su lengvai citrininiu maskarponės kremu būtent tokie. Jie abejingų nepalieka.
Šonkauliukų kelmas yra labai šventiškai atrodantis patiekalas, kuris dažniausiai tiekiamas kaip šaltas užkandis, bet gali būti ir sočiais pietumis ar vakariene. Šonkauliukų kelmas ne tik dailus, bet ir sotus, pigus ir paprastai paruošiamas, tad jį tikrai verta įtraukti į savo meniu.
Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą galite įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.
Klasikinis ir tikriausiai daugelio ragautas, senoviškas pyragas su varške. Uogienės pertepimui rinkitės mėgstamiausią, labai tiks serbentų ar vyšnių. Labai skanus, sotus, iškepa didelis, todėl pakaks paragauti visai šeimai.