Gardumynai tėvo dienai - 43 išbandyti receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-05-30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Gardumynai tėvo dienai - 43 išbandyti receptai!
@Shutterstock

Tėvelių diena jau čia pat! Ir tikriausiai dažnas, paklaustas, ko norėtų dovanų, atsakys, kad visko turi, todėl apsupkime juos rūpesčiu, meile ir laiku, praleistu kartu. Palepinkime tėvelius savo rankomis gamintais skanumynais!

Dalinamės 43 puikiais receptais ir idėjomis, kuo pradžiuginti tėvelius!

 

Nuostabaus skonio, labai paprastai pagaminami varškinės tešlos sausainukai - visai kaip vaikystėje! Barstyti galite ne tik cukrumi, bet ir cinamonu, taip sausainiai bus dar kvapnesni!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, vasariškas torto receptas. Kremiškas maskarponės sūrio sluoksnis ir gaivi želė bei uogos tobulai dera tarpusavyje! Tortas labai šventiškai atrodo ir ypatingo skanumo, tad tiks ir vasariškai progai paminėti.

Receptą rasite čia.

Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose - sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio pavyko 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas.

Receptą rasite čia.

Minkštas, purus, su švelniu varškės, uogų sluoksniu ir su traškiais kokosiniais trupinukais. Pjaustome visiškai atvėsusį! Pyragui tinka naudoti ir šviežios braškės, konservuoti vaisiai, šaldytos uogos.

Receptą rasite čia.

Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. Po lėto kepimo orkaitėje, aptepus padažu, galima kepima pabaigti ir ant grilio, virš kaitrių žarijų. Taip pat galima pasigaminti kaip paruoštuką - lėtai iškepti orkaitėje, supakuoti į sandarų indą ir pasiimti į gamtą: aptepti padažu ir baigti kepima ant grilio.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, kitoks varškės tinginys - šis yra su gaiviomis uogomis! Tinginį paruošti itin paprasta, o šis ne tik labai skanus, bet ir itin puošniai atrodo, tad tiks net Velykoms. Šį tinginį galima ruošti ir su šaldytomis uogomis, tik jas reikėtų dėti pačioje pabaigoje, neatitirpintas, kad nespėtų atitirpti ir nenuspalvintų varškės, taip pat galima rinktis konservuotus (nuvarvintus) vaisius, arbatoje ar vandenyje pamirkytus džiovintus vaisius, mėgstamus riešutus! Nebūtina rinktis uogų mišinio, pakaks ir vienos mėgstamos rūšies, ar nedėti jokių priedų.

Receptą rasite čia.

Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoje paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, minkštutis ir labai skanus tortas su kondensuotu pienu. Biskvitas kepamas su aguonomis, jos suteikia malonaus traškumo, bet, jei jų nemėgstate, bus skanu ir be jų.

Receptą rasite čia.

Žavingai atrodantis ir nuostabiai skanus desertas, turintis itališkas šaknis, bet be galo gerai derantis su lietuviškomis vasaros gėrybėmis. Šiam skanėstui puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Rasos Lekavičienė‎s

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Tikras griliažinis tortas, tiesiai iš vaikystės. Nostalgiškas ir labai gardus. Paruošti jį tikrai užtruks, bet rezultatas to vertas!

Receptą rasite čia.

Viščiukas tabaka yra gruziniškas patiekalas, tačiau jis paplito labai plačiai, yra mėgstamas ir Lietuvoje. Ar jums teko ragauti šio kvapnaus, truputį aitraus viščiuko su traškia odele ir sultinga mėsyte? Siūlome paskanauti! Dalinamės tradicinio viščiuko tabaka paruošimo keptuvėje gudrybėmis, o taip pat pamokysime kepti šį gruziniško stiliaus viščiuką orkaitėje bei grilyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!

Receptą rasite čia.

Kremiškas, švelnus, su malonia braškių gaiva ir vasariškai spalvingas tortas savo skoniu ir išvaizda pakerės visus smaližius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje ar net keptuvėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlis medaus tortas kitaip - su maskarponės kremu ir gaiviais, spalvingais želė gabaliukais. Galma ruošti ir be želė, bet ji priduoda tortui puošnumo ir šventiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gitana

Grietiniečius turbūt daugelis pamena iš vaikystės - trapios tešlos pyragėlis su švelniu varškės įdaru, kąsnelis po kąsnelio svajingai ištirpsta burnoje... Paruoškite jų savo tėveliams ir mėgaukites drauge!

Receptą rasite čia.

Befstrogenas yra iš Rusijos po visą pasaulį paplitęs sotus ir švelnus jautienos troškinys, kurio tikrai verta paskanauti visiems, mėgstantiems sotų maistą. Siūlome susipažinti su šio patiekalo istorija, sužinoti, kaip gaminti autentišką befstrogeną ir išbandyti net kelis šio troškinio receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai dailus tortukas smaližiams prie kavos. Perskaičius receptą gali atrodyti, kad darbo daug, bet tortas gaminasi lengvai. Patarimas - visus kiekvienam sluoksniui reikalingus produktus pasiruoškite iš anksto, bus daug patogiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gitana

Nuostabūs kokosiniai saldainukai, kurie nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir dailia, šventiška išvaizda. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.

Labai skanus užkandis, po kurio net pirštus apsilaižysite! Patys sparneliai iškepa traškūs, o lipnus padažas jiems suteikia to ypatingo skanumo, kuriam tiesiog sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.

Receptą rasite čia.

Tinginys yra viena iš neužmirštamų vaikystės nostalgijų. Tačiau jį paruošti galima ne tik pagal klasikinį, daugeliui gerai žinoma receptą, bet ir kiek sveikiau, ne ką mažiau skaniai! Labai rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai dera karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Tėvelių dienos stalo vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški plutelė, minkštutėlė mėsytė ir prapjovus ištekantis auksinis sviestas - niekada nenuviliantys ir daugelio labai mėgstami Kijevo kotletai. Ar mokate pagaminti pačius skaniausius? Dalinamės naudingais patarimais, tradiciniais ir kiek kitokiais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamas ir tiesiog be galo skanus vyniotinis smaližiams. Kondensuoto pieno biskvitą paruošti užtruks visai neilgai, kelios akimirkos kremui paruošti, susukti ir viskas - galima ragauti! Biskvitą galite ruošti net ir su šiuo puikiu naminiu kondensuotu pienu. Kremui vietoje sviesto ir pieno tinka naudoti porą šaukštų riebesnės grietinės, jos kiekį koreguokite pagal skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis tortukas labai minkštas ir skanus, o ir paruošti jį visai paprasta, todėl patiks ir tiems, kurie nelabai mėgsta ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

Sotus ir sodrus karamelinis sūrio tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar gabalėlio! Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie keksiukai pavyksta labai skanūs, drėgni ir kvapnūs. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Kepti galima su šilauogėmis, avietėmis, mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus sūrio tortas, kurio nereikia kepti - tobula vasarai! Tortui nereikia jokių įmantrių ingredientų,bet jis abai skanus, o jei norite jį dar patobulinti, tarp pagrindo ir sūrio kremo galite pertepti uogiene! Beje, šiam tortui tiks ir šaldytos uogos (tik prieš tai jas reikėtų atitirpinti ir nuvarvinti), konservuoti ar švieži vaisiai, pvz., mandarinai, persikai ar kiti mėgstami. Tiesa, šaldytos uogos nelabai tiks papuošimui, tad pyrago galite visai nepuošti, ar rinktis, pvz., vynuoges.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mūsų krašte šniceliu dažnai vadinamas džiūvėsiuose apvoliotas maltinukas, kuris, žinoma, labai gardus ir visų mėgstamas, tačiau nuo originalo gerokai skiriasi. Tikrasis Vienos šnicelis yra plonas, išmuštas veršienos kepsnys, paniruotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Siūlome susipažinti su šiuo bei kitais tradiciniais šniceliais, išmokti juos gaminti bei išbandyti net kelis mūsų siūlomus receptus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis pyragas labai skanus! Minkštutėlis desertas su varške, o dar saldainiai, kurie lyg ištirpsta ir pasidaro saldžiais lašeliais. Ir gražu ir labai skanu!

Receptą rasite čia.

Labai skanus tortas tiesiai iš vaikystės! Šį tortą reikėtų ruošti gerokai iš anksto, nes jam labiausiai tinka sendinti kiaušinių baltymai - jie yra skystesni, lengviau susiplaka, o tortas būna tvirtesnis, t.y. pjaustant atsipjauna gražus gabaliukas, o ne sutrupa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Jei mėgstate kibinus, tačiau norite juos kiek paįvairinti, galite iškepti šį skanutėlį kibinų pyragą! Jis sotus, gardus, tinka valgyti tiek šiltas, tiek atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas lengvai traškus paviršius ir tobulas kreminis įdaras. Lengvi kaip oras, saldūs tik subtiliai ir kiekvienas kąsnelis yra to vertas. Taip, šie naminiai eklerai su lengvai citrininiu maskarponės kremu būtent tokie. Jie abejingų nepalieka.

Receptą rasite čia.

Purūs ir tikrai labai minkšti žagarėliai, kuriuos mažieji ne tik mėgsta skanauti, bet ir pagelbėti ruošti. Iškepusias auseles barstome cukraus pudra. 

Receptą rasite čia.

Šonkauliukų kelmas yra labai šventiškai atrodantis patiekalas, kuris dažniausiai tiekiamas kaip šaltas užkandis, bet gali būti ir sočiais pietumis ar vakariene. Šonkauliukų kelmas ne tik dailus, bet ir sotus, pigus ir paprastai paruošiamas, tad jį tikrai verta įtraukti į savo meniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą galite įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis ir tikriausiai daugelio ragautas, senoviškas pyragas su varške. Uogienės pertepimui rinkitės mėgstamiausią, labai tiks serbentų ar vyšnių. Labai skanus, sotus, iškepa didelis, todėl pakaks paragauti visai šeimai.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital