Nostalgiškai tobulas "Kijevo tortas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Kijevo tortas
Kijevo tortas
Kijevo tortas
Kijevo tortas
Autorius apie receptą: Nerekomenduoju naudoti šviežių baltymų. Skirtumas yra, tiek procese, tiek torto skonyje bei jo struktūroje. Sendinti baltymai yra skystesni, lengviau susiplaka, o tortas būna Nerekomenduoju naudoti šviežių baltymų. Skirtumas yra, tiek procese, tiek torto skonyje bei jo struktūroje. Sendinti baltymai yra skystesni, lengviau susiplaka, o tortas būna tvirtesnis, t.y. pjaustant atsipjauna gražus gabaliukas, o ne sutrupa. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
6 vienetai kiaušinių baltymų
180 gramų cukraus
150 gramų žemės riešutų (smulkintų, kepintų)
50 gramų cukraus pudros
45 gramai miltų
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
Kremui:
600 mililitrų grietinėlės
375 gramai sviesto
340 gramų cukraus
300 gramų juodojo šokolado
225 gramai pieno
1.5 vieneto kiaušinių
20 gramų kakavos
3 šaukštai konjako (nebūtina)
1.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinio baltymus įpilkite į stiklainį, uždenkite maistine plėvele ir padarykite joje keletą skylučių, palikite baltymus kambario temperatūroje 1-3 dienoms.
2.
Kitą dieną sumaišykite miltus, riešutus ir 185 g cukraus. Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Išklokite kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas - 23 cm ir 20 cm skersmens.
3.
Baltymus suplakite iki purumo, tada berkite po truputį cukraus pudrą ir plakite iki kol masė taps standi ir blizgi. Pabaigoje įpilkite ir įplakite vanilės ekstraktą. (arba galima baltymus plakti virtuvės kombaino pagalba štai taip - baltymus įpilkite į kombaino indą ir pradėkite plakti minimaliu greičiu. Plakite taip apie 3 minutes arba kol baltymai suputuos. Tada padidinkite greiti ir suplakite iki purumo. Tokiu būdu suplaktu baltymu struktūra bus stipresnė).
4.
Į baltymų masę įberkite riešutų mišinį ir labai atsargiai su mentele išmaišykite.
5.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, vieną išmaišykite su kakava. Tešlą pilkite į dvi kepimo formas ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 2 val. Išimkite kepimo formas iš orkaitės ir palikite pastovėti 12-24 val. (tam, kad tešla sutvirtėtų).
6.
Pieną ir kiaušinį suplakite, kad jie susijungtų (ne daugiau). Įpilkite pieno mišinį į puodą ir įberkite cukrų (225 g). Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant iki užvirimo. Sirupas turi šiek tiek sutirštėti (būtinai). Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
7.
Sviestą suplakite iki purumo. Toliau plakdami po truputį pilkite sirupą ir plakite iki purios, kreminės konsistencijos. Pabaigoje įplakite vanilės ekstraktą ir konjaką (jei naudojate).
8.
Užvirkite grietinėlę ir užpilkite ant 150 g šokolado. Palikite pastovėti 2 min, tada išmaišykite iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą, nes ganašas, prieš jį suplakant, turi būti labai šaltas. (Tai geriausia daryti iš vakaro, kad jis naktį pastovėtų šaldytuve). Išimkite ganašą iš šaldytuvo ir suplakite iki purios konsistencijos (maždaug plaktos grietinėlės konsistencija).
9.
Šokoladiniai papuošimai: Išlydykite 50 g šokolado ir su mentele tolygiai paskirstykite ant acetato juostos arba ant kepimo popieriaus lapo. Palaukite porą minučių ir perbraukite per šokolado juostą su dantyta mentele. Liks ilgos šokoladinės juostos. Palaukite kol šokoladas ims stingti, tada susukite juostą ir palikite sustingti iki galo (galima įdėti į šaldytuvą). Kai šokoladas sustings, nuimkite juostą.
10.
Torto surinkimas: Išimkite tešlą iš kepimo formų ir nuimkite kepimo popierių. Padėkite mažesnį tešlos blyną ant didesnio ir apipjaustykite didesnį taip, kad jis taptų toks pat kaip mažesnis. Apipjaustytas dalis paimkite ir susmulkinkite - įdėkite į maišelį ir susmulkinkite su kočelu - trupinius naudosime šonų papuošimui. Aš smulkinu tiesiog su peiliu. Torto padėkliuką patepkite trupučiu kremo ir padėkite ant jo vieną tešlos blyną. Ant vieno tešlos blyno viršaus uždėkite 3/4 pagaminto pirmo kremo ir tolygiai paskirstykite su mentele. Ant viršaus padėkite kitą tešlos blyną (viršumi į apačią, taip viršus bus lygus ir mažiau sunaudosite šokoladinio kremo kad išlyginti viršų) ir lengvai prispauskite. Torto šonus ir viršų patepkite šokoladinių kremu ir išlyginkite su mentele. Šonus aplipdykite / apibarstykite su trupiniais.
11.
Torto viršų papuoškite su likusiu pirmu ktrmu ir šokoladiniu kremu. Papuoškite šokoladinėmis juostomis. Įdėkite tortą nakčiai į šaldytuvą (arba bent jau porai valandų). Skanaus. Torto šonus ir viršų patepkite šokoladiniu "Šarlott" kremu ir išlyginkite su mentele. Pasilikite kremo papuošimui. Šonus aplibdykite su trupiniais. Torto viršų papuoškite gelytėmis iš sviesaus kremo ir lapais iš šokoladinio kremo.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Jurate
2019-04-03 15:55
na gaminau ta tortuka. Iskilo klausimu: ar iskeptas biskvitas turi gautis toks kietas? ir tas pirmas kremas, kaip suprantu jo cia reikia deti labai daug, bet jis toks riebus beproto. Nedejau kiek reikia, greit iskepiau biskvita ir dar istepiau ji su sia norma. Na kolkas 2 tortai stovi saltai, kas gausis net nezinau ATSAKYTI
Rozalija
2017-12-18 23:18
Tiek daug žodžių ir niekas neaišku. Ar sunku padaryti kelias nuotraukas tarpines, jei jau esame tokie draugiški, kad dalinamės receptu? ATSAKYTI
Aistė
2017-12-19 00:12
O kas jums konkrečiau neaišku? Aš kepiau jau du kartus tortą pagal šį receptą ir viskas buvo aišku, nes detaliai užrašyta autorės :) Tortas ne iš pačių lengviausių, todėl ir žodžių daug :) ATSAKYTI
Vaida
2017-10-01 20:04
Nelabai suprantu, kaip su taip baltymais elgtis..suplakt iki blizgumo o tada det i kombaina ir plakt iki suputos?? ATSAKYTI
Erika
2017-10-02 12:15
Ne visai :-) Jeigu plakate rankomis arba mikseriu, tada plakite iki bilzgumo arba galima vietoje mikserio plakti kombainu taip kaip parašyta (iki suputos). T.y. pasirinkite vieną iš dviejų būdų baltymų plakimui :-) ATSAKYTI
Livija
2017-06-04 13:00
Nerealus tortas, čia senoji Dainava, tik kitose šalyse vadinta Kijevo tortu. Darbo yra, bet skonis viską atperka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital