Liulia kebabas - žingsnis po žingsnio, kaip pagaminti šį skanumyną!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-05-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Liulia kebabas
@ Shutterstock

Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir šiais išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje ar net keptuvėje!



Skaniausi „vamzdeliai“ iš Azerbaidžano

Liulia azerbaidžaniečių ir daugumoje kitų tiurkų kalbų reiškia vamzdis, nes nuimti nuo iešmo kebabai tikrai primena vamzdelius su tuščiaviduriu vidumi. Tai tradicinis Azerbaidžano patiekalas, kuris mėgstamas visame Kaukaze, Vidurio Rytuose ir Centrinėje Azijoje.

Azerbaidžaniečiai pasakoja, kad šį mėsos patiekalą sugalvojo jie, o „išplatino“ karingi turkai - į Azerbaidžaną įsiveržę turkai nusižiūrėjo vietinių mėgstamus kebabus ir ėmė juos kepti ant savo kardų bei durklų.

Sunku patikrinti šios istorijos autentiškumą, tačiau liulia kebabo populiarumo priežastys yra akivaizdžios: tai labai gardus, pigus, greitai paruošiamas patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų.
 

Azerbaidžano patiekalai

Azerbaidžane prie maltos mėsos liulia kebabų ir kitos keptos mėsos jums pasiūlys daug šviežių žolelių, daržovių, jogurtinių padažų... Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Skaniausių liulia kebabų paslaptis - tinkamai išmaišyta ir neperkepta mėsa

Gaminant liulia kebabus labai tinka pasakymas, kad genialumas slypi paprastume - jums reikės tik mėsos, svogūnų, trupučio druskos ir pipirų bei saujos žalumynų. Viską dėmesingai sumaišę puikiausius kebabus virš žarijų iškepsite vos per 15 min.

1. Mėsa. Tradiciškai liulia kebabams naudojama aviena arba ėriena, tačiau jiems tiks ir kitokia mėsa, skirtingos mėsos mišiniai, paukštiena ar net žuvis. Svarbu, kad mėsa nebūtų perdėm liesa, nes kebabai bus sausi ir birūs, nesilaikys ant iešmų.

Azerbaidžane liesesnė aviena, o ypač ėriena kartais maišoma su kurdiukinių avių taukais. Šios veislės avys turi dideles, apvalias riebalų sankaupas ties uodegos pamatu. Kurdiukinių avių riebalai plačiai naudojami Kaukazo virtuvėje kepimui, troškiniams, sriubose, o taip pat ir minkant pyragų, pyragėlių tešlą.

Lietuvoje tokių taukų negausime, tačiau liesesnę mėsą kebabams galima maišyti su kitais taukais arba lašiniais, šonine. Į paukštienos ar žuvies faršą galima įpilti šlakelį lydyto sviesto.

2. Svogūnai ir česnakai. Liulia kebabams būtinai naudojami svogūnai - 1 kg mėsos reikės 2 didesnių svogūnų. Jie suminkština mėsą ir padeda jai geriau sulipti tarpusavyje bei suteikia kebabams daugiau drėgnumo, malonaus aromato. Dažnai įdedama ir kelios susmulkintos česnako skiltelės, suteikiančios truputėlį aitrumo bei puikaus kvapo.

3. Druska, prieskoniai ir žolelės. Liulia kebabai, kaip ir kiti Azerbaidžano ir Kaukazo regiono valgiai, gausiai gardinami įvairiomis, smulkiai sukapotomis žolelėmis. Naudojamos kalendros, petražolės, peletrūnai, krapai, bazilikai, raudonėliai, svogūnų bei česnakų laiškai ir kt.

Žinoma, taip pat naudojama druska, pipirai. Kitų prieskonių gali ir nebūti arba jų įberiama saikingai. Faršą galite pagardinti aitriaisiais čili pipirais, saldžiosios arba rūkytos paprikos milteliais, kmynais, kuminu ar Kaukaze populiariausiu prieskonių mišiniu chmeli suneli.

Chmeli suneli sudėtis skiriasi priklausomai nuo regiono ir šeimoje iš kartos į kartą perduodamo recepto, tačiau dažniausiai naudojamos džiovintos ir sumaltos ciberžolės, ožragės, kalendros, krapai, bazilikai, petražolės, laurų lapai, mairūnai, saldžiosios paprikos, pipirmėtės ir kt.

Prieskonius ir žoleles taip pat galite pasirinkti pagal tai, kokią mėsą naudojate. Prie avienos ir ėrienos labiausiai tiks mėtos, pipirmėtės, mairūnai, bazilikai, rozmarinai, peletrūnai, saldžioji paprika, karis. Prie jautienos tiks raudonėliai, gelsvės, bazilikai, mairūnai, garstyčios, petražolės, rozmarinai, šalavijai, peletrūnai, čiobreliai, įvairūs pipirai. Prie kiaulienos - kmynai, kadagio uogos, česnakai, bazilikai, pankoliai, citrinų žievelės, peletrūnai, įvairūs pipirai. Prie vištienos - karis, krapai, pankoliai, citrinžolės, šafranas, anyžius, čiobreliai. Prie žuvies - anyžiai, bazilikai, citrina, šalavijai, krapai, raudonėliai.
 

Azerbaidžano turgus

Azerbaidžano turgūs stebina džiovintų ir šviežių žolelių gausa, jomis įvairūs patiekalai gardinami labai gausiai. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4. Faršo paruošimas. Faršo kapojimas arba malimas. Tradiciškai faršas gaminamas mėsą kapojant dviem didelėmis kapoklėmis ir vis pasukant pjaustymo lentelę. Žinoma, tai užtrunka, reikalauja įgūdžių, laiko ir pakankamai daug fizinių jėgų. Mėsą galite paprasčiausiai permalti mėsmale arba pirkti jau sumaltą faršą.

Faršo smulkumas priklauso nuo skonio - vieniems patinka labai smulkiai sumaltas, beveik sutrintas faršas, nes iš jo pavyksta tolygios tekstūros liulia kebabai. Kiti labiau mėgsta stambiau maltą ar kapotą mėsą, tuomet iškepti kebabai turės ryškesnę tekstūrą, tačiau jie bus biresni, juos bus sunkiau gražiai suformuoti, o vėliau ir nuimti nuo iešmų nesulaužius.

Mes rekomenduojame pusę mėsos permalti smulkiau arba 2-3 kartus, o pusę mėsos palikti maltą stambiau, t.y. sumalti vieną kartą.

Faršo pagardinimas. Sumaltą mėsą sumaišykite su labai smulkiai sukapotais svogūnais (juos galite malti kartu su mėsa), česnakais, druska, pipirais, kitais prieskoniais ir smulkiai sukapotomis prieskoninėmis žolelėmis.

Faršo „išdaužymas“. Pagardintą faršą labai svarbu gerai išminkyti ir „išdaužyti“. Faršą gniaužydami išminkykite, o tuomet 5-7 min. gan stipriai pamėtykite į dubenį ar stalviršį. „Išdaužytas“ faršas ne tik bus minkštesnis, bet svarbiausia iš jo „išmušti“ oro tarpelius, tuomet jis bus vientisesnis, gerai sulips ir laikysis ant iešmų tiek kebabų formavimo, tiek ir kepimo metu.

Tinkamai išdaužius avienos, jautienos ar kiaulienos faršą jo „sukibimui“ tikrai nereikia jokių kiaušinių, džiūvėsėlių ir pan. Papildomą kiaušinį ar saują džiūvėsių verta įmušti tik į skystesnį paukštienos arba žuvies faršą.

Faršo brandinimas. Paruoštą faršą reikėtų bent valandą (galima ir ilgiau, pavyzdžiui, pernakt) palaikyti šaldytuve, kas jis subręstų ir pasimarinuotų. Pamarinuotą faršą vėl gerai perminkykite ir dar porą minučių „padaužykite“.

Liulia kebabų formavimas. Rankas truputį sudrėkinkite vandenyje, paimkite faršo ir juo „apklijuokite“ iešmus. Iešmus labai gerai apspauskite faršu. Galite formuoti trumpesnius, nedidelę iešmo dalį apgaubiančius kebabus arba didelius kebabus per visą iešmo ilgį. Svarbu, kad kebabai nebūtų stori, mėsa nuo iešmo kraštų neturėtų būti iškilusi daugiau nei per pirštą, todėl suformuoti liulia kebabai turėtų būti ne storesni, nei per tris pirštus.

Iešmus prieš formavimą galite šiek tiek įkaitinti (trumpam padėkite virš žarijų), tuomet iškepę liulia kebabai lengviau nusiims, neprikeps prie iešmo. Būkite atsargūs ir iešmų perdėm neperkaitinkite, kad kebabų formavimo metu neapsidegintumėte rankų.

Kaukaze liulia kebabams naudojami platūs, maždaug dvigubai platesni, nei šašlykų iešmai. Žinoma, puikiai tiks ir šašlykų, mediniai (medinius iešmelius prieš naudojimą reikia bent 30 min. pamirkyti vandenyje, kad kepimo metu jie neužsidegtų) ar kitokie iešmai. Svarbu pagal iešmą „paderinti“ kebabo dydį - kuo platesnis iešmas, tuo didesnį kebabą galima suformuoti.
 

Liulia kebabai ant iešmo

Liulia kebabams naudojami platūs iešmai, tačiau tiks ir kitokie, siauresni. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

5. Kepimas.
Virš žarijų. Liulia kebabai tradiciškai kepami virš žarijų, tačiau, skirtingai nei kepant šašlykus (apie šašlykų kepimą skaitykite čia), žarijos turi būti dar labai karštos, ugnelė dar turėtų rusenti arba būti ką tik užgesusi.

Ruošiant žarijas liulia kebabams reikėtų laikytis tokių pačių taisyklių, kaip ir kepant bet kuriuos grilio skanėstus. Kepimui labiausiai tinka vaismedžių mediena - naudokite obelų, kriaušių, slyvų malkas, tačiau ypač malonų skonį šašlykams suteikia vyšnios medis (jeigu neturite jo malkų, tai įdėkite bent kelias sausas šakeles ar paberkite vyšnios pjuvenų).

Nenaudokite pušies, eglės, kėnio, maumedžio, klevo, alksnio, uosio, tuopos, drebulės, šermukšnio, gluosnio ar akacijos medienos - jų degimo metu išsiskiria kancerogeninės medžiagos, mėsa tampa neskani, įgauna nemalonų kvapą.

Jokiu būdu „neskatinkite“ ugnies įvairiais sintetiniais degimo skysčiais, nes mėsa persismelks jų bjauriu skoniu ir kvapu. Jeigu neturite daug laiko ir norite naudoti medžio anglį, įsitikinkite, kad anglies gabaliukai nėra mirkyti degimo skystyje.

Paruoštus iešmus tiesiog sudėkite virš žarijų ir liulia kebabus kepkite apie 15 min. Kepimo metu kebabus reikia nuolat vartyti, sakoma, kad reikia apversti iškart, kai mėsa ima keisti spalvą. Pastebėję, kad ant žarijų ima lašėti sultys ir riebalai, iešmą nedelsiant apverskite, kad kebabai neišsausėtų.

Iškepti liulia kebabai išorėje turi būti rudi, lengvai apskrudę, o viduje mėsa turėtų būti pilkšvos spalvos, t.y. kebabai turi būti visiškai iškepę, vidurys neturi būti rausvas.
 

Kebabai kepa ant grilio

Žarijos liulia kebabų kepimui turi būti labai kaitrios, karštesnės, nei šašlykams. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Orkaitėje. Jeigu neturite galimybės išsikepti kebabų grilyje, jie puikiausiai iškeps ir orkaitėje. Jeigu norite, kad orkaitėje kepti kebabai turėtų „dūmo skonio“, mėsą pagardinkite rūkytos paprikos milteliais.

Liulia kebabus kepimui orkaitėje formuokite ant medinių, bent 30 min. vandenyje išmirkytų iešmelių. Šie kebabai taip pat gali būti norimo ilgio, tačiau jie neturėtų būti itin stori, 2-3 pirštų pločio.

Suformuotus kebabus sudėkite ant orkaitės grotelių, o po jais pakiškite skardą, kad riebalai turėtų kur nutekėti. Į skardą įpilkite šlakelį vandens, kad varvantys riebalai nepradėtų degti neuždūmintų jūsų namų.

Kebabus kepkite iki 200°С įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.

Keptuvėje. Suformuotus liulia kebabus galima iškepti net ir keptuvėje. Tokių kebabų skonis, žinoma, bus kitoks, tačiau, gražiai juos patiekę vis tiek galėsite turėti tikrą kaukazietišką puotą.

Kebabus kepimui keptuvėje formuokite be iešmų, tiesiog kaip nedideles, pailgas dešreles be apvalkalo. Faršą paprasčiausiais suspauskite drėgnuose delnuose, padailinkite „paglostydami“ sušlapintais pirštais.

Kebabus kepkite šlakelyje įkaitintų riebalų: tinka bekvapis ir beskonis aliejus (pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų), taukai arba lydytas ghi sviestas, kuris kebabams suteiks dar ryškesnį skonį ir malonų aromatą (apie ghi sviesto paruošimą skaitykite čia).

Kebabus pavartydami kepkite ant nedidelės ugnies, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 10-15 min.
 

Kebabų patiekimas

Iškepti kebabai patiekiant dažnai įsukami į lavašą, apibarstomi raudonomis žagrenių sėklomis. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

6. Patiekimas. Liulia kebabai yra patiekiami ir valgomi iškart po paruošimo, kol dar karšti. Jie nėra vėliau šildomi arba valgomi šalti, todėl vienu kartu išsikepkite tiek kebabų, kiek iškart suvalgysite.

Tradiciškai liulia kebabai yra nuimami nuo iešmo, supjaustomi maždaug piršto ilgio gabaliukais ir kiekvienas gabaliukas yra padedamas ant arba įsukamas į lavašą. Kebabai taip pat gali būti patiekti nenuimti nuo iešmo, su ryžiais ar kitomis kruopomis. Kebabai dažnai yra apibarstomi raudonomis, rūgštoką skonį turinčiomis žagrenių sėklomis, granatų sėklomis, smulkiai sukapotais, šviežiais žalumynais, juos taip pat galima lengvai apšlakstyti citrinų sultimis.

Prie kebabų taip pat siūloma ant grotelių keptų daržovių bei padažų. Kebabus labai tinka patiekti su adžika, pomidorų padažu arba jogurtiniu padažu (mėgstamą jogurtą be priedų tiesiog sumaišykite su smulkiai sukapotomis žolelėmis, česnaku, šlakeliu citrinų sulčių ir aliejaus bei druska, pipirais), garstyčiomis, krienais...

Prie kebabų galite pasiūlyti taurę raudono, sodraus vyno arba stiklinę gaivaus airano (jį galite išplakti su susmulkintomis žolelėmis, agurkais).



Liulia kebabo receptai: mėsos, paukštienos žuvies ir puikūs padažai pagardinimui

Siūlome paragauti trijų kebabų kiekvienam skoniui: mėsos, paukštienos arba žuvies, o prie jų būtinai paruoškite ir vieną ar kelis gardžius padažus. Prie kiekvieno recepto nurodyti padažai tiks ne tik prie kebabų, bet ir prie šašlykų, mėsainių, keptų daržovių ar kitų patiekalų.

Avienos (arba kitos mėsos) liulia kebabas + citrinis jogurto padažas su žolelėmis

Gaminkite avienos kebabus, jeigu norite pajausti tikrą Kaukazo skonį. Šiuos kebabus siūlome patiekti su jogurto padažu arba adžika.
 

Mėsos kebabai

Tiekdami kebabus nepamirškite padažo ir lavašo. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 porcijoms Jums reikės:

  • 1 kg riebesnės avienos (arba perpus avienos + jautienos, arba perpus jautienos + kiaulienos);
  • 100 g taukų, lašinukų arba šoninės;
  • 2 didesnių svogūnų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • dosnios saujos smulkiai sukapotų žalumynų (mėtų, peletrūno, krapų, petražolių, kalendros, bazilikų ir kt.);
  • pagal skonį druskos, pipirų, kumino, paprikos, čili pipirų (arba kitokių prieskonių).


Patarimas: jeigu mėgstate aštrų maistą, galite į faršą įmaišyti smulkiai sukapotą, šviežią čili pipiriuką (ar du).

Gaminimas:

  1. Mėsą sumalkite su taukais, lašinukais arba šonine. Pusę masės atidėkite. Kitą pusę dar 2-3 kartus permalkite.
  2. Svogūną ir česnaką labai smulkiai sukapokite. Galite sumalti kartu su mėsa.
  3. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, visomis žolelėmis ir prieskoniais.
  4. Faršą labai gerai išminkykite, o tuomet dar 5-7 min. gan stipriai pamėtykite į dubenį ar stalviršį.
  5. Faršą bent valandą palaikykite šaldytuve. Galima palaikyti pernakt.
  6. Faršą dar kartą perminkykite ir dar porą minučių „padaužykite“ į dubenį ar stalviršį.
  7. Drėgnomos rankomis and iešmų suformuokite kebabus.
  8. Kebabus kepkite virš kaitrių žarijų apie 15 min. Kepimo metu nuolat vartykite.
  9. Kebabus galite iškepti iki 200°С įkaitintoje orkaitėje. Kepkite 20-30 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.
  10. Kebabus taip pat galite iškepti keptuvėje, įkaitintuose riebaluose. Kepkite ant nedidelės ugnies, vis pavartydami, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 10-15 min.
  11. Paruoštus kebabus patiekite su lavašu, daržovėmis, įvairiais padažais.
     

Jogurto padažui Jums reikės:

  • 4 šaukštų jogurto (tinka tiek skystesnis, tiek ir tirštas, pavyzdžiui, graikiškas);
  • 1 šaukšto vandens;
  • 1 šaukšto tahini (jeigu neturite, galite nedėti, taip pat bus skanu, tokiu atveju nedėkite ir vandens);
  • 2 šaukštų citrinų sulčių;
  • 1-2 skiltelių česnakų;
  • poros šakelių kalendros, krapų, petražolių ar kitokių žolelių;
  • pagal skonį druskos, pipirų.


Gaminimas:

  1. Česnakus smulkiai sukapokite ar sutrinkite, žoleles smulkiai sukapokite.
  2. Visus ingredientus gerai išmaišykite.

 

Vištienos liulia kebabas + greita adžika

Vištienos kebabai gaminami lygiai taip pat, kaip ir galvijų mėsos, tačiau faršo „sukibimui“ reikėtų įmušti kelis kiaušinius ir įberti saują džiūvėsėlių. Adžikos padažas puikiai tiks tiek prie šių, tiek ir prie avienos ar žuvies kebabų.
 

Vištienos kebabai

Jeigu norisi kažko naujo, siūlome paragauti vištienos kebabų. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 porcijoms Jums reikės:

  • 1 kg riebesnės vištienos (šlaunelių arba nukaulintų ketvirčių mėsos);
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio sutarkuoto imbiero;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kario, paprikos (arba kitokių prieskonių).


Patarimas: galite naudoti ir liesesnę vištienos krūtinėlę, tačiau tuomet į faršą įpilkite porą šaukštų ištirpinto, kiek atvėsusio sviesto. Į paruoštą faršą taip pat galite įmaišyti patinkančių, smulkiai sukapotų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  1. Vištieną sumalkite.
  2. Svogūną ir česnaką labai smulkiai sukapokite. Galite sumalti kartu su vištiena.
  3. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, kiaušiniais, džiūvėsėliais, imbieru ir prieskoniais.
  4. Faršą labai gerai išminkykite, o tuomet dar 5-7 min. gan stipriai pamėtykite į dubenį ar stalviršį.
  5. Faršą bent valandą palaikykite šaldytuve. Galima palaikyti pernakt.
  6. Faršą dar kartą perminkykite ir dar porą minučių „padaužykite“ į dubenį ar stalviršį.
  7. Drėgnomis rankomis and iešmų suformuokite kebabus.
  8. Kebabus kepkite virš kaitrių žarijų apie 10 min. Kepimo metu nuolat vartykite.
  9. Kebabus galite iškepti iki 200°С įkaitintoje orkaitėje. Kepkite 20 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.
  10. Kebabus taip pat galite iškepti keptuvėje, įkaitintuose riebaluose. Kepkite ant nedidelės ugnies, vis pavartydami, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 10 min.
  11. Paruoštus kebabus patiekite su lavašu, daržovėmis, įvairiais padažais.


Adžikai Jums reikės:

  • 2 didelių, prinokusių pomidorų;
  • 0,5 saldžiosios paprikos;
  • 2-3 aitriųjų čili pipirų;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • žiupsenio sutrintų ožragės ir kalendros sėklų (nebūtina).

Gaminimas:

  1. Jeigu norite, galite nulupti pomidorų odeles. Pomidorų odelę įpjaukite, juos apliekite verdančiu vandeniu, truputį palaukite ir nulupkite odelę, ji nusilups lengvai.
  2. Jeigu norite, kad aštrumas būtų saikingesnis, iš čili pipirų iškratykite sėklas.
  3. Visus ingredientus sumalkite, sutrinkite maisto smulkintuvu arba ypač smulkiai sukapokite.

 

Žuvies liulia kebabas + citrininis žolelių padažas

Maltos žuvies kebabai Kaukaze valgomi retai (nors, pavyzdžiui, Armėnijoje jų galite paragauti), tačiau jie labai mėgstami Tolimuosiuose Rytuose. Šiuos kebabus siūlome patiekti su žolelių padažu, tačiau puikiai tiks ir jogurto padažas, adžika.
 

Žuvies kebabai

Žuvies kebabus patiekite su citrina apšlakstymui. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 porcijoms Jums reikės:

  • 700 g tvirtos, liesos, baltos žuvies filė (pavyzdžiui, menkės);
  • 300 g riebesnės žuvies filė (pavyzdžiui, lašišos);
  • 1 didelio kiaušinio baltymo;
  • 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 1 šaukšto citrinų sulčių;
  • 1 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės;
  • pagal skonį druskos, pipirų, džiovintų žolelių (labai tiktų šalavijai, bazilikai, krapai).


Patarimas: Į paruoštą faršą taip pat galite įmaišyti patinkančių, smulkiai sukapotų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  1. Žuvį sumalkite arba smulkiai sukapokite, sumaišykite su visais likusiais ingredientais.
  2. Gerai išminkykite faršą. Faršą valandą palaikykite šaldytuve.
  3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kebabus ant medinių, vandenyje išmirkytų iešmelių. Suformuotus kebabus dar pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sutvirtėtų.
  4. Kebabus kepkite iešmelius sudėję ant grotelių, virš nebe tokių kaitrių, vos rusenančių žarijų apie 10 min. Kepimo metu vis apverskite.
  5. Kebabus galite iškepti ir iki 200°С įkaitintoje orkaitėje. Kepkite 15 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.
  6. Kebabus taip pat galite iškepti keptuvėje, įkaitintuose riebaluose. Kepkite ant nedidelės ugnies, vis pavartydami, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 7-10 min.
  7. Paruoštus kebabus patiekite su lavašu, daržovėmis, įvairiais padažais.


Žolelių padažui Jums reikės:

  • 2 saujų žolelių (bazilikų, mėtų, petražolių, kalendros, krapų ar kitų žolelių);
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų citrinų sulčių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • pagal skonį druskos, pipirų.


Gaminimas:

  1. Visus ingredientus tiesiog sutrinkite maisto smulkintuvu arba labai gerai, kuo smulkiau sukapokite ir išmaišykite.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital