Liulia kebabas - žingsnis po žingsnio, kaip pagaminti šį skanumyną!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-05-19
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Liulia kebabas
@ Shutterstock

Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir šiais išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje ar net keptuvėje!


Šiek tiek įdomios istorijos: skaniausi „vamzdeliai“ iš Azerbaidžano

Liulia“ azerbaidžaniečių ir daugumoje kitų turkų kalbų reiškia vamzdis. Tai puikiai atitinka šį patiekalą, nes nuimti nuo iešmo kebabai iš tiesų primena tuščiavidurius vamzdelius. Šis tradicinis Azerbaidžano delikatesas yra mėgstamas visame Kaukaze, Vidurio Rytuose ir Centrinėje Azijoje.

Istorija byloja, kad šį sultingą mėsos patiekalą išrado azerbaidžaniečiai, o jo populiarumą išplatino karingieji turkai. Į Azerbaidžaną įsiveržę turkai perėmė vietinių mėgstamus kebabus ir pradėjo juos kepti ant savo kardų bei durklų. Nors sunku patikrinti šios legendos tikrumą, liulia kebabo populiarumas nekelia abejonių: tai gardus, pigus ir greitai paruošiamas patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų.

Naujausi tyrimai rodo, kad šio patiekalo populiarumas sparčiai auga ir už šio regiono ribų. Šiuolaikiniame pasaulyje liulia kebabas dažnai patiekiamas gurmanų restoranuose įvairiose pasaulio šalyse, kur šis paprastas, tačiau skanus patiekalas sulaukia didelio susidomėjimo. Be to, dėl savo maistingumo ir mažo kalorijų kiekio jis vis labiau vertinamas sveikos mitybos entuziastų.

Dabartinės kulinarijos tendencijos taip pat prisidėjo prie šio patiekalo populiarumo. Modernūs virtuvės šefai eksperimentuoja su įvairiais mėsos mišiniais ir prieskoniais, kad suteiktų liulia kebabui naujų skonių ir tekstūrų. Augaliniai liulia kebabo variantai taip pat įgauna vis didesnį populiarumą, ypač tarp veganų ir vegetarių, kas rodo šio patiekalo universalumą.
 

 @shutterstock


Skaniausių liulia kebabų paslaptys, kad pavyktų tobulai

Liulia kebabų gamyba atspindi posakį, kad genialumas slypi paprastume. Jums reikės tik mėsos, svogūnų, trupučio druskos ir pipirų bei saujos žalumynų. Kruopščiai sumaišę ingredientus, per 15 minučių ant žarijų iškepsite tobulus kebabus.

  1. Mėsa. Tradiciškai liulia kebabams naudojama aviena arba ėriena, tačiau puikiai tinka ir kitokia mėsa, įvairūs mėsos mišiniai, paukštiena ar net žuvis. Svarbu, kad mėsa nebūtų per liesa, nes kebabai bus sausi ir birūs, nesilaikys ant iešmų. Azerbaidžane liesesnė aviena ar ėriena dažnai maišoma su avių taukais, kurie suteikia mėsai papildomo riebalų ir skonio. Avių riebalai plačiai naudojami Kaukazo virtuvėje kepimui, troškiniams, sriuboms, bei pyragų tešlai. Lietuvoje tokie taukai sunkiai randami, tačiau liesą mėsą galima maišyti su kitais taukais ar lašiniais, o paukštienos ar žuvies faršą galima pagardinti šlakeliu lydyto sviesto.

  2. Svogūnai ir česnakai. Liulia kebabams būtinai naudojami svogūnai - 1 kg mėsos reikia 2 didesnių svogūnų. Jie suminkština mėsą, padeda jai geriau sulipti ir suteikia kebabams drėgnumo bei malonaus aromato. Dažnai dedamos ir kelios smulkintos česnako skiltelės, kurios prideda aitrumo ir puikaus kvapo.

  3. Druska, prieskoniai ir žolelės. Liulia kebabai, kaip ir daugelis Azerbaidžano ir Kaukazo regiono valgių, gausiai gardinami įvairiomis smulkiai kapotomis žolelėmis. Naudojamos kalendros, petražolės, peletrūnai, krapai, bazilikai, raudonėliai, svogūnų bei česnakų laiškai ir kt. Žinoma, naudojama ir druska, pipirai. Kiti prieskoniai gali būti naudojami saikingai arba visai nenaudojami. Faršą galite pagardinti aitriųjų čili pipirų, saldžiosios ar rūkytos paprikos milteliais, kmynais, kuminu ar populiariausiu Kaukaze prieskonių mišiniu chmeli suneli.

 

Chmeli suneli sudėtis skiriasi priklausomai nuo regiono ir šeimos receptų, tačiau dažniausiai naudojamos džiovintos ir sumaltos ciberžolės, ožragės, kalendros, krapai, bazilikai, petražolės, laurų lapai, mairūnai, saldžiosios paprikos, pipirmėtės ir kt.

Prieskonius ir žoleles galima pasirinkti pagal naudojamą mėsą. Prie avienos ir ėrienos geriausiai tiks mėtos, pipirmėtės, mairūnai, bazilikai, rozmarinai, peletrūnai, saldžioji paprika, karis. Prie jautienos tinka raudonėliai, gelsvės, bazilikai, mairūnai, garstyčios, petražolės, rozmarinai, šalavijai, peletrūnai, čiobreliai, įvairūs pipirai. Prie kiaulienos - kmynai, kadagio uogos, česnakai, bazilikai, pankoliai, citrinų žievelės, peletrūnai, įvairūs pipirai. Prie vištienos - karis, krapai, pankoliai, citrinžolės, šafranas, anyžius, čiobreliai. Prie žuvies - anyžiai, bazilikai, citrina, šalavijai, krapai, raudonėliai.

Skaniausių liulia kebabų paslaptis slypi paprastuose, bet kruopščiai parinktuose ingredientuose, kurie kartu sukuria nepaprastą skonio harmoniją.
 

 @shutterstock


Kaip paruošti faršą, kad pavyktų tobulai?

Faršo paruošimas.
Tradiciškai faršas gaminamas mėsą kapojant dviem didelėmis kapoklėmis ir vis pasukant pjaustymo lentelę. Tai užtrunka, reikalauja įgūdžių, laiko ir daug fizinių jėgų. Moderniais laikais, mėsą galite paprasčiausiai permalti mėsmale arba nusipirkti jau paruoštą faršą.


Faršo smulkumas priklauso nuo skonio. Vieniems patinka labai smulkiai sumaltas faršas, nes iš jo pavyksta tolygios tekstūros liulia kebabai. Kiti labiau mėgsta stambiau maltą ar kapotą mėsą, tuomet iškepti kebabai turės ryškesnę tekstūrą, tačiau jie bus birūs ir sunkiau formuojami bei nuimami nuo iešmų nesulaužius. Rekomenduojama pusę mėsos permalti smulkiau arba 2-3 kartus, o kitą pusę palikti stambesnę, sumaltą vieną kartą.


Faršo pagardinimas. Sumaltą mėsą sumaišykite su labai smulkiai kapotais svogūnais (juos galite malti kartu su mėsa), česnakais, druska, pipirais, kitais prieskoniais ir smulkiai kapotomis prieskoninėmis žolelėmis.


Faršo „išdaužymas“. Pagardintą faršą būtina gerai išminkyti ir „išdaužyti“. Faršą gniaužydami išminkykite, o tada 5-7 minutes stipriai pamėtykite į dubenį ar stalviršį. „Išdaužytas“ faršas tampa minkštesnis, o svarbiausia - iš jo išmušami oro tarpeliai, todėl jis geriau sulips ir laikysis ant iešmų tiek formuojant kebabus, tiek juos kepant.


Tinkamai išdaužius avienos, jautienos ar kiaulienos faršą, jo sukibimui nereikia jokių kiaušinių ar džiūvėsėlių. Papildomą kiaušinį ar saują džiūvėsių verta įmaišyti tik į skystesnį paukštienos arba žuvies faršą.


Faršo brandinimas. Paruoštą faršą reikėtų bent valandą (arba per naktį) palaikyti šaldytuve, kad jis subręstų ir pasimarinuotų. Pamarinuotą faršą vėl gerai perminkykite ir dar porą minučių „padaužykite“.


Liulia kebabų formavimas. Rankas truputį sudrėkinkite vandenyje, paimkite faršo ir juo „apklijuokite“ iešmus. Iešmus labai gerai apspauskite faršu. Galite formuoti trumpesnius, nedidelę iešmo dalį apgaubiančius kebabus arba didelius kebabus per visą iešmo ilgį. Svarbu, kad kebabai nebūtų stori - mėsa nuo iešmo kraštų neturėtų būti iškilusi daugiau nei per pirštą, todėl liulia kebabai turėtų būti ne storesni nei per tris pirštus.


Iešmus prieš formavimą galite šiek tiek įkaitinti (trumpam padėkite virš žarijų), tuomet iškepę liulia kebabai lengviau nusiims, neprikeps prie iešmo. Būkite atsargūs, kad iešmų perdėm neperkaitintumėte, jog kebabų formavimo metu neapsidegintumėte rankų.


Kaukaze liulia kebabams naudojami platūs, maždaug dvigubai platesni nei šašlykų iešmai. Puikiai tiks ir šašlykų, mediniai (prieš naudojimą reikia bent 30 minučių pamirkyti vandenyje, kad kepimo metu jie neužsidegtų) ar kitokie iešmai. Svarbu pagal iešmą „paderinti“ kebabo dydį - kuo platesnis iešmas, tuo didesnį kebabą galima suformuoti.


Tinkamai paruoštas ir suformuotas faršas garantuos, kad jūsų liulia kebabai bus ne tik skanūs, bet ir vizualiai patrauklūs.
 

  @shutterstock


Kepimas

Virš žarijų. Liulia kebabai tradiciškai kepami virš žarijų, tačiau, skirtingai nei kepant šašlykus (apie šašlykų kepimą skaitykite čia), žarijos turi būti dar labai karštos, ugnelė dar turėtų rusenti arba būti ką tik užgesusi.

Ruošiant žarijas liulia kebabams reikėtų laikytis tokių pačių taisyklių, kaip ir kepant bet kuriuos grilio skanėstus. Kepimui labiausiai tinka vaismedžių mediena - naudokite obelų, kriaušių, slyvų malkas, tačiau ypač malonų skonį šašlykams suteikia vyšnios medis (jeigu neturite jo malkų, tai įdėkite bent kelias sausas šakeles ar paberkite vyšnios pjuvenų).

Nenaudokite pušies, eglės, kėnio, maumedžio, klevo, alksnio, uosio, tuopos, drebulės, šermukšnio, gluosnio ar akacijos medienos - jų degimo metu išsiskiria kancerogeninės medžiagos, mėsa tampa neskani, įgauna nemalonų kvapą.

Jokiu būdu „neskatinkite“ ugnies įvairiais sintetiniais degimo skysčiais, nes mėsa persismelks jų bjauriu skoniu ir kvapu. Jeigu neturite daug laiko ir norite naudoti medžio anglį, įsitikinkite, kad anglies gabaliukai nėra mirkyti degimo skystyje.

Paruoštus iešmus tiesiog sudėkite virš žarijų ir liulia kebabus kepkite apie 15 min. Kepimo metu kebabus reikia nuolat vartyti, sakoma, kad reikia apversti iškart, kai mėsa ima keisti spalvą. Pastebėję, kad ant žarijų ima lašėti sultys ir riebalai, iešmą nedelsiant apverskite, kad kebabai neišsausėtų.

Iškepti liulia kebabai išorėje turi būti rudi, lengvai apskrudę, o viduje mėsa turėtų būti pilkšvos spalvos, t.y. kebabai turi būti visiškai iškepę, vidurys neturi būti rausvas.
 

Kebabai kepa ant grilio
 @shutterstock


Orkaitėje. Jeigu neturite galimybės išsikepti kebabų grilyje, jie puikiausiai iškeps ir orkaitėje. Jeigu norite, kad orkaitėje kepti kebabai turėtų „dūmo skonio“, mėsą pagardinkite rūkytos paprikos milteliais.

Liulia kebabus kepimui orkaitėje formuokite ant medinių, bent 30 min. vandenyje išmirkytų iešmelių. Šie kebabai taip pat gali būti norimo ilgio, tačiau jie neturėtų būti itin stori, 2-3 pirštų pločio.

Suformuotus kebabus sudėkite ant orkaitės grotelių, o po jais pakiškite skardą, kad riebalai turėtų kur nutekėti. Į skardą įpilkite šlakelį vandens, kad varvantys riebalai nepradėtų degti neuždūmintų jūsų namų.

Kebabus kepkite iki 200°С įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.

Keptuvėje. Suformuotus liulia kebabus galima iškepti net ir keptuvėje. Tokių kebabų skonis, žinoma, bus kitoks, tačiau, gražiai juos patiekę vis tiek galėsite turėti tikrą kaukazietišką puotą.

Kebabus kepimui keptuvėje formuokite be iešmų, tiesiog kaip nedideles, pailgas dešreles be apvalkalo. Faršą paprasčiausiais suspauskite drėgnuose delnuose, padailinkite „paglostydami“ sušlapintais pirštais.

Kebabus kepkite šlakelyje įkaitintų riebalų: tinka bekvapis ir beskonis aliejus (pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų), taukai arba lydytas ghi sviestas, kuris kebabams suteiks dar ryškesnį skonį ir malonų aromatą (apie ghi sviesto paruošimą skaitykite čia).

Kebabus pavartydami kepkite ant nedidelės ugnies, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 10-15 min.
 

 @shutterstock


Kaip patiekti?

Liulia kebabai yra patiekiami ir valgomi iškart po paruošimo, kol dar karšti. Jie nėra vėliau šildomi arba valgomi šalti, todėl vienu kartu išsikepkite tiek kebabų, kiek iškart suvalgysite.

Tradiciškai liulia kebabai yra nuimami nuo iešmo, supjaustomi maždaug piršto ilgio gabaliukais ir kiekvienas gabaliukas yra padedamas ant arba įsukamas į lavašą. Kebabai taip pat gali būti patiekti nenuimti nuo iešmo, su ryžiais ar kitomis kruopomis. Kebabai dažnai yra apibarstomi raudonomis, rūgštoką skonį turinčiomis žagrenių sėklomis, granatų sėklomis, smulkiai sukapotais, šviežiais žalumynais, juos taip pat galima lengvai apšlakstyti citrinų sultimis.

Prie kebabų taip pat siūloma ant grotelių keptų daržovių bei padažų. Kebabus labai tinka patiekti su adžika, pomidorų padažu arba jogurtiniu padažu (mėgstamą jogurtą be priedų tiesiog sumaišykite su smulkiai sukapotomis žolelėmis, česnaku, šlakeliu citrinų sulčių ir aliejaus bei druska, pipirais), garstyčiomis, krienais...

Prie kebabų galite pasiūlyti taurę raudono, sodraus vyno arba stiklinę gaivaus airano (jį galite išplakti su susmulkintomis žolelėmis, agurkais).


Liulia kebabo receptai: mėsos, paukštienos žuvies ir puikūs padažai pagardinimui

Siūlome paragauti trijų kebabų kiekvienam skoniui: mėsos, paukštienos arba žuvies, o prie jų būtinai paruoškite ir vieną ar kelis gardžius padažus. Prie kiekvieno recepto nurodyti padažai tiks ne tik prie kebabų, bet ir prie šašlykų, mėsainių, keptų daržovių ar kitų patiekalų.

Avienos (arba kitos mėsos) liulia kebabas + citrinis jogurto padažas su žolelėmis

Gaminkite avienos kebabus, jeigu norite pajausti tikrą Kaukazo skonį. Šiuos kebabus siūlome patiekti su jogurto padažu arba adžika.
 

Mėsos kebabai
 @shutterstock

4 porcijoms Jums reikės:

  • 1 kg riebesnės avienos (arba perpus avienos + jautienos, arba perpus jautienos + kiaulienos);
  • 100 g taukų, lašinukų arba šoninės;
  • 2 didesnių svogūnų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • dosnios saujos smulkiai sukapotų žalumynų (mėtų, peletrūno, krapų, petražolių, kalendros, bazilikų ir kt.);
  • pagal skonį druskos, pipirų, kumino, paprikos, čili pipirų (arba kitokių prieskonių).


Patarimas: jeigu mėgstate aštrų maistą, galite į faršą įmaišyti smulkiai sukapotą, šviežią čili pipiriuką (ar du).

Gaminimas:

  1. Mėsą sumalkite su taukais, lašinukais arba šonine. Pusę masės atidėkite. Kitą pusę dar 2-3 kartus permalkite.
  2. Svogūną ir česnaką labai smulkiai sukapokite. Galite sumalti kartu su mėsa.
  3. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, visomis žolelėmis ir prieskoniais.
  4. Faršą labai gerai išminkykite, o tuomet dar 5-7 min. gan stipriai pamėtykite į dubenį ar stalviršį.
  5. Faršą bent valandą palaikykite šaldytuve. Galima palaikyti pernakt.
  6. Faršą dar kartą perminkykite ir dar porą minučių „padaužykite“ į dubenį ar stalviršį.
  7. Drėgnomos rankomis and iešmų suformuokite kebabus.
  8. Kebabus kepkite virš kaitrių žarijų apie 15 min. Kepimo metu nuolat vartykite.
  9. Kebabus galite iškepti iki 200°С įkaitintoje orkaitėje. Kepkite 20-30 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.
  10. Kebabus taip pat galite iškepti keptuvėje, įkaitintuose riebaluose. Kepkite ant nedidelės ugnies, vis pavartydami, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 10-15 min.
  11. Paruoštus kebabus patiekite su lavašu, daržovėmis, įvairiais padažais.
     

Jogurto padažui Jums reikės:

  • 4 šaukštų jogurto (tinka tiek skystesnis, tiek ir tirštas, pavyzdžiui, graikiškas);
  • 1 šaukšto vandens;
  • 1 šaukšto tahini (jeigu neturite, galite nedėti, taip pat bus skanu, tokiu atveju nedėkite ir vandens);
  • 2 šaukštų citrinų sulčių;
  • 1-2 skiltelių česnakų;
  • poros šakelių kalendros, krapų, petražolių ar kitokių žolelių;
  • pagal skonį druskos, pipirų.


Gaminimas:

  1. Česnakus smulkiai sukapokite ar sutrinkite, žoleles smulkiai sukapokite.
  2. Visus ingredientus gerai išmaišykite.

 

Vištienos liulia kebabas + greita adžika

Vištienos kebabai gaminami lygiai taip pat, kaip ir galvijų mėsos, tačiau faršo „sukibimui“ reikėtų įmušti kelis kiaušinius ir įberti saują džiūvėsėlių. Adžikos padažas puikiai tiks tiek prie šių, tiek ir prie avienos ar žuvies kebabų.
 

Vištienos kebabai
 @shutterstock

4 porcijoms Jums reikės:

  • 1 kg riebesnės vištienos (šlaunelių arba nukaulintų ketvirčių mėsos);
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio sutarkuoto imbiero;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kario, paprikos (arba kitokių prieskonių).


Patarimas: galite naudoti ir liesesnę vištienos krūtinėlę, tačiau tuomet į faršą įpilkite porą šaukštų ištirpinto, kiek atvėsusio sviesto. Į paruoštą faršą taip pat galite įmaišyti patinkančių, smulkiai sukapotų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  1. Vištieną sumalkite.
  2. Svogūną ir česnaką labai smulkiai sukapokite. Galite sumalti kartu su vištiena.
  3. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, kiaušiniais, džiūvėsėliais, imbieru ir prieskoniais.
  4. Faršą labai gerai išminkykite, o tuomet dar 5-7 min. gan stipriai pamėtykite į dubenį ar stalviršį.
  5. Faršą bent valandą palaikykite šaldytuve. Galima palaikyti pernakt.
  6. Faršą dar kartą perminkykite ir dar porą minučių „padaužykite“ į dubenį ar stalviršį.
  7. Drėgnomis rankomis and iešmų suformuokite kebabus.
  8. Kebabus kepkite virš kaitrių žarijų apie 10 min. Kepimo metu nuolat vartykite.
  9. Kebabus galite iškepti iki 200°С įkaitintoje orkaitėje. Kepkite 20 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.
  10. Kebabus taip pat galite iškepti keptuvėje, įkaitintuose riebaluose. Kepkite ant nedidelės ugnies, vis pavartydami, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 10 min.
  11. Paruoštus kebabus patiekite su lavašu, daržovėmis, įvairiais padažais.


Adžikai Jums reikės:

  • 2 didelių, prinokusių pomidorų;
  • 0,5 saldžiosios paprikos;
  • 2-3 aitriųjų čili pipirų;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • žiupsenio sutrintų ožragės ir kalendros sėklų (nebūtina).

Gaminimas:

  1. Jeigu norite, galite nulupti pomidorų odeles. Pomidorų odelę įpjaukite, juos apliekite verdančiu vandeniu, truputį palaukite ir nulupkite odelę, ji nusilups lengvai.
  2. Jeigu norite, kad aštrumas būtų saikingesnis, iš čili pipirų iškratykite sėklas.
  3. Visus ingredientus sumalkite, sutrinkite maisto smulkintuvu arba ypač smulkiai sukapokite.

 

Žuvies liulia kebabas + citrininis žolelių padažas

Maltos žuvies kebabai Kaukaze valgomi retai (nors, pavyzdžiui, Armėnijoje jų galite paragauti), tačiau jie labai mėgstami Tolimuosiuose Rytuose. Šiuos kebabus siūlome patiekti su žolelių padažu, tačiau puikiai tiks ir jogurto padažas, adžika.
 

Žuvies kebabai
 @shutterstock

4 porcijoms Jums reikės:

  • 700 g tvirtos, liesos, baltos žuvies filė (pavyzdžiui, menkės);
  • 300 g riebesnės žuvies filė (pavyzdžiui, lašišos);
  • 1 didelio kiaušinio baltymo;
  • 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių;
  • 1 šaukšto citrinų sulčių;
  • 1 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės;
  • pagal skonį druskos, pipirų, džiovintų žolelių (labai tiktų šalavijai, bazilikai, krapai).


Patarimas: Į paruoštą faršą taip pat galite įmaišyti patinkančių, smulkiai sukapotų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  1. Žuvį sumalkite arba smulkiai sukapokite, sumaišykite su visais likusiais ingredientais.
  2. Gerai išminkykite faršą. Faršą valandą palaikykite šaldytuve.
  3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kebabus ant medinių, vandenyje išmirkytų iešmelių. Suformuotus kebabus dar pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sutvirtėtų.
  4. Kebabus kepkite iešmelius sudėję ant grotelių, virš nebe tokių kaitrių, vos rusenančių žarijų apie 10 min. Kepimo metu vis apverskite.
  5. Kebabus galite iškepti ir iki 200°С įkaitintoje orkaitėje. Kepkite 15 min. Kepimo viduryje kebabus apverskite.
  6. Kebabus taip pat galite iškepti keptuvėje, įkaitintuose riebaluose. Kepkite ant nedidelės ugnies, vis pavartydami, atidengtoje keptuvėje iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Kepti reikėtų apie 7-10 min.
  7. Paruoštus kebabus patiekite su lavašu, daržovėmis, įvairiais padažais.


Žolelių padažui Jums reikės:

  • 2 saujų žolelių (bazilikų, mėtų, petražolių, kalendros, krapų ar kitų žolelių);
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų citrinų sulčių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • pagal skonį druskos, pipirų.


Gaminimas:

Visus ingredientus tiesiog sutrinkite maisto smulkintuvu arba labai gerai, kuo smulkiau sukapokite ir išmaišykite.
 

Populiarieji Liulia kebabai - greitai paruošiami, nereikia įmantrių ingredientų ir puikaus skonio. Labai gardu tiekti su jogurtiniu padažu, kurį nesudėtinga paruošti, o tobulai papildo kiekvieną kąsnelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Skanu ir paprasta. Galite kepti keptuvėje arba grilyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Būtent tokį "Liulia kebabą" Dalią išmokė kepti viena armėnė. Pavyksta neapsakomai puikiai.

Receptą rasite čia.

Genialumas paprastume čia suspindėjo visomis vaivorykštės spalvomis. Nepraleiskite pro akis ir išsikepkite savo namuose.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital