Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 131)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 131)
Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik norisi papuošti. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Selga)
90 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba namuose virto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
20 gramų želatinos
80 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrinkite iki trupinių (aš tam naudojau virtuvinį kombainą) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į torto formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens, bet tiktų ir 24 cm forma) suberkite trupinius ir iš jų rankomis spausdami suformuokite pagrindą bei neaukštą kraštelį. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą (arba jeigu šaldiklyje turite vietos, dėkite ten - sustings dar tvirčiau ir greičiau).
2.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite ją virš garų vonelės arba kaitindami ant labai nedidelės ugnies (jokiu būdu neužvirinkite, nes nesustings). Palikite atvėsti.
3.
Maskarponės sūrį išplakite su Rududu iki bus vientisos konsistencijos. Ilgai plakti nereikia, tik kad susimaišytų.
4.
Toliau plakdami plona srovele supilkite atvėsusią želatiną.
5.
Grietinėlę (ji turėtų būti kuo šaltesnė) išplakite iki standumo. Atsargiai įmaišykite į maskarponės-rududu masę.
6.
Kremą supikite ant sutvirtėjusio pagrindo. Tortą dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (geriausiai - per naktį), jog sustingtų.
7.
Kai sustings, galite papuošti kaip tik norisi. Aš torto viršų apliejau šokoladiniu glajumi (virš garų vonelės ištirpinau 100 g pieniško šokolado su 10 g sviesto, o kai ištirpo įpyliau kokius 2-3 šaukštus truputį pašildyto pieno ir išmaišiau, t.y. pyliau tiesiog tiek pieno, kad glajus būtų tiršto jogurto konsistencijos) ir apdėliojau morengiukais bei dar konditeriniu švirštu išspaudžiau papuošimus iš daugmaž 100 gramų "Rududu".
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Aira
2019-03-13 21:51
Koks mazdaug torto svoris gavos? :) ATSAKYTI
Greta
2019-03-14 11:01
Apie 1.5 kilogramo bus :) ATSAKYTI
Agne
2019-02-22 14:39
Ką galimėtų naudoti vietoj rududu? ATSAKYTI
Laura
2019-02-24 16:18
Vietoje Rududu tinka naminė karamelė (pvz. galima daryti pagal šį receptą, tik prieš naudodami atšaldytkite), tik ji kiek saldesnė už Rududu, tad pakaks ir 200-300g ATSAKYTI
Lina
2018-10-25 00:14
O forma popieriumi reikia iškloti? ATSAKYTI
Inga
2018-10-25 08:52
Priklauso nuo formos - jei naudojat dengtą teflonu (nelipnią) galima nieko ir nekloti. Bet aš visuomet į dugną kloju kepimo popieriaus - taip lengviau perkelti į lėkštę nei tiesiai nuo formos dugno :) ATSAKYTI
Giedre
2018-05-04 17:54
Labai geras gavosi sausainiu irgi daugiau dejau. Aciu uz receptuka ir patarimus. Greita ir skanu. ATSAKYTI
Rasa
2018-04-29 15:11
Niam niam,
Geras. Tampa mėgstamiausiu!
Ačiū
ATSAKYTI
Kristina
2018-04-26 13:27
Mane labai sudomino šis torto receptas ir noriu paklausti, o grietinėlė būtina šiam tortui? :) ATSAKYTI
Jolanta
2018-04-26 15:52
Grietinėlė suteikia kremui standumo ir purumo. Be grietinėlės kremas bus kiek riebesnis ir sodresnio skonio :) ATSAKYTI
Kristina
2018-05-01 20:52
Supratau, labai ačiū ATSAKYTI
Diana
2018-04-07 07:37
Patiko, darėme Velykoms, bet sausainių sluoksnį darėme dvigubą. ATSAKYTI
Rududu
2018-03-03 23:14
Labai, labai, labai skanus! Ačiū už receptėlį! ATSAKYTI
Laura
2017-12-31 11:06
Aciu uz recepta, labai skanus tortas gavosi ir labai greitai pagaminamas, Aciu!!!!! ATSAKYTI
Diana
2017-12-28 19:00
Labai skanus tortas. Dariau Kalėdoms, mano papuošimai nebuvo tie įspūdingi, bet pats tortas nuostabus. Ne per daug saldus, pats tas. Gan greitai paruošiamas.
ATSAKYTI
Laura
2017-12-29 12:44
Labai gera girdėti, jog patiko :) ATSAKYTI
Asta
2017-12-15 20:54
Ar labai saldus sis tortas gaunasi? norisi paruosti kaledoms, bet nezinau ar cia nebus labai riebus ir saldus :) ATSAKYTI
Grazina
2017-11-28 14:19
Nuostabaus grozio, tiesiog tobulas ir svarbiausia nekeptas. Aciu jums! ATSAKYTI
Riko
2017-11-24 10:04
Nerealiai atrodantis tortas! Pasidėčiau ir nevalgyčiau-gaila būtų. Labai subtiliai, skoningai papuoštas. Visa esmė paprastume! ATSAKYTI
Felicija
2017-02-10 10:53
Tortas TOBULAS! Tik as dariau ne su Rududu, o su naminiu virtu kondensuotu pienu (tiesiog skardine kondensuoto paviriau imerkta i vandeni pora valandu, tada leidau visiskai atvesti - tas svarbu), tai isvis pasaka buvo, nes jis dar svelnesnis, dar labiau karamelinis gaunasi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital