Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik norisi papuošti. (...daugiau) Laura
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba namuose virto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
20 gramų želatinos
80 mililitrų vandens
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Selga)
90 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrinkite iki trupinių (aš tam naudojau virtuvinį kombainą) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į torto formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens, bet tiktų ir 24 cm forma) suberkite trupinius ir iš jų rankomis spausdami suformuokite pagrindą bei neaukštą kraštelį. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą (arba jeigu šaldiklyje turite vietos, dėkite ten - sustings dar tvirčiau ir greičiau).
2.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite ją garų vonelėje arba kaitindami ant labai nedidelės ugnies (jokiu būdu neužvirinkite, nes nesustings). Palikite atvėsti.
3.
Maskarponės sūrį išplakite su Rududu iki bus vientisos konsistencijos. Atskirai išplakite grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišykite į maskarponės-rududu masę.
4.
Ištirpintą želatiną atsargiai įmaišykite į kremą. Tą reikėtų daryti taip - į želatiną įdėti porą šaukštų kremo, išmaišyti ir tada šią "pakremintą" želatiną maišant maža srovele supilti į likusį kremą. Jog želatina nesušoktų į gumuliukus.
5.
Kremą supikite ant sutvirtėjusio pagrindo. Tortą dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (geriausiai - per naktį), jog sustingtų.
6.
Kai sustings, galite papuošti kaip tik norisi. Aš torto viršų apliejau šokoladiniu glajumi (virš garų vonelės ištirpinau 100 g pieniško šokolado su 10 g sviesto, o kai ištirpo įpyliau kokius 2-3 šaukštus truputį pašildyto pieno ir išmaišiau, t.y. pyliau tiesiog tiek pieno, kad glajus būtų tiršto jogurto konsistencijos) ir apdėliojau morengiukais bei dar konditeriniu švirštu išspaudžiau papuošimus iš daugmaž 100 gramų "Rududu".
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Felicija
2017-02-10 10:53
Tortas TOBULAS! Tik as dariau ne su Rududu, o su naminiu virtu kondensuotu pienu (tiesiog skardine kondensuoto paviriau imerkta i vandeni pora valandu, tada leidau visiskai atvesti - tas svarbu), tai isvis pasaka buvo, nes jis dar svelnesnis, dar labiau karamelinis gaunasi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis