Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 200)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 200)
Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik norisi papuošti. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Selga)
90 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba namuose virto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
20 gramų želatinos
80 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrinkite iki trupinių (aš tam naudojau virtuvinį kombainą) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į torto formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens, bet tiktų ir 24 cm forma) suberkite trupinius ir iš jų rankomis spausdami suformuokite pagrindą bei neaukštą kraštelį. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą (arba jeigu šaldiklyje turite vietos, dėkite ten - sustings dar tvirčiau ir greičiau).
2.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite ją virš garų vonelės arba kaitindami ant labai nedidelės ugnies (jokiu būdu neužvirinkite, nes nesustings). Palikite atvėsti.
3.
Maskarponės sūrį išplakite su Rududu iki bus vientisos konsistencijos. Ilgai plakti nereikia, tik kad susimaišytų.
4.
Toliau plakdami plona srovele supilkite atvėsusią želatiną.
5.
Grietinėlę (ji turėtų būti kuo šaltesnė) išplakite iki standumo. Atsargiai įmaišykite į maskarponės-rududu masę.
6.
Kremą supikite ant sutvirtėjusio pagrindo. Tortą dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (geriausiai - per naktį), jog sustingtų.
7.
Kai sustings, galite papuošti kaip tik norisi. Aš torto viršų apliejau šokoladiniu glajumi (virš garų vonelės ištirpinau 100 g pieniško šokolado su 10 g sviesto, o kai ištirpo įpyliau kokius 2-3 šaukštus truputį pašildyto pieno ir išmaišiau, t.y. pyliau tiesiog tiek pieno, kad glajus būtų tiršto jogurto konsistencijos) ir apdėliojau morengiukais bei dar konditeriniu švirštu išspaudžiau papuošimus iš daugmaž 100 gramų "Rududu".
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
MI
2021-08-19 13:29
Ačiū, labai patiko, dariau kelis kartus, tik aš dadėjau į maskarpones masią dar romo, saldumas prigeso ir švviežios uogos/papuošime/ suteikė gaivumą-tobula ATSAKYTI
Daiva
2021-07-09 19:27
Labai Jums ačiū už receptą. Truputi pakoregavau. Dedu daugiau sausainių, sviesto ir žalatinos. Bet tai yra mano pats mėgiamiausias, nes tortas turi būti ir riebus, ir saldus. Dar kartą labai ačiū ATSAKYTI
Eglė
2021-04-04 16:52
Man deja nepasiteisino - seimynai pasirode per riebus ir per saldus ATSAKYTI
Laura
2021-04-06 09:38
Gaila, kad nepatiko, bet kaip ir aprašyme parašyta, jis skalsus ir pjaustomas mažais gabaliukais vienai porcijai :) Tortas tikras ne gaivus ir ne dietinis, tas ir iš ingredientų matyti :) ATSAKYTI
Vi
2021-02-21 22:40
Kaip naudojate želatiną, ar nespėja sustingti bepilant? Ar ji turi būti atvėsus, ar dar šilta truputi? ATSAKYTI
Eglė
2021-02-22 10:06
Dar šilta truputį gali būti, svarbu, kad ne karšta :) ATSAKYTI
Sem
2020-12-20 12:42
Labai skanus bet sausainių reikia tikrai daugiau ATSAKYTI
Gret
2020-11-26 09:41
Kokio dydzio forma naudoti? ATSAKYTI
Aurelija
2020-11-26 12:50
Parašyta pirmame žingsnyje - naudojau 21 cm skersmens, bet tiktų ir 24 cm forma. ATSAKYTI
Agata
2020-08-11 11:58
Ar nepakenktų į masę įmaišytos uogos? ATSAKYTI
Austėja
2020-08-12 12:03
Manau nepakenktų, galima ir papuošti uogomis :) ATSAKYTI
Edita
2020-04-17 11:59
Per saldus! Gaivumo gal suteiktų želė sluoksnis ar įmaišyti vaisiai. Beje, sausainių dėčiau daugiau (proporcingai ir sviesto). ATSAKYTI
Aistė
2020-04-17 14:24
Na, šis tortas tikrai ne iš lengvų ir gaivių :) Aš nesu didelė saldumynų gerbėja, bet jei kartais norisi mažo gabalėlio prie kavos, tai jau tokio sodraus kaip šis tortas :) ATSAKYTI
Aira
2019-03-13 21:51
Koks mazdaug torto svoris gavos? :) ATSAKYTI
Greta
2019-03-14 11:01
Apie 1.5 kilogramo bus :) ATSAKYTI
Agne
2019-02-22 14:39
Ką galimėtų naudoti vietoj rududu? ATSAKYTI
Laura
2019-02-24 16:18
Vietoje Rududu tinka naminė karamelė (pvz. galima daryti pagal šį receptą, tik prieš naudodami atšaldytkite), tik ji kiek saldesnė už Rududu, tad pakaks ir 200-300g ATSAKYTI
Lina
2018-10-25 00:14
O forma popieriumi reikia iškloti? ATSAKYTI
Inga
2018-10-25 08:52
Priklauso nuo formos - jei naudojat dengtą teflonu (nelipnią) galima nieko ir nekloti. Bet aš visuomet į dugną kloju kepimo popieriaus - taip lengviau perkelti į lėkštę nei tiesiai nuo formos dugno :) ATSAKYTI
Giedre
2018-05-04 17:54
Labai geras gavosi sausainiu irgi daugiau dejau. Aciu uz receptuka ir patarimus. Greita ir skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital