Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Nekeptas karamelinis maskarponės sūrio tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik Labai greitai ir paprastai pagaminamas. Tortas skalsus, tad pjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš jį puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale, bet galima kuo tik norisi papuošti. (...daugiau) Laura
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba namuose virto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
20 gramų želatinos
80 mililitrų vandens
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau Selga)
90 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrinkite iki trupinių (aš tam naudojau virtuvinį kombainą) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į torto formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens, bet tiktų ir 24 cm forma) suberkite trupinius ir iš jų rankomis spausdami suformuokite pagrindą bei neaukštą kraštelį. Padėkite į šaldytuvą, kad pastingtų, kol darysite kremą (arba jeigu šaldiklyje turite vietos, dėkite ten - sustings dar tvirčiau ir greičiau).
2.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite ją garų vonelėje arba kaitindami ant labai nedidelės ugnies (jokiu būdu neužvirinkite, nes nesustings). Palikite atvėsti.
3.
Maskarponės sūrį išplakite su Rududu iki bus vientisos konsistencijos. Atskirai išplakite grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišykite į maskarponės-rududu masę.
4.
Ištirpintą želatiną atsargiai įmaišykite į kremą. Tą reikėtų daryti taip - į želatiną įdėti porą šaukštų kremo, išmaišyti ir tada šią "pakremintą" želatiną maišant maža srovele supilti į likusį kremą. Jog želatina nesušoktų į gumuliukus.
5.
Kremą supikite ant sutvirtėjusio pagrindo. Tortą dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (geriausiai - per naktį), jog sustingtų.
6.
Kai sustings, galite papuošti kaip tik norisi. Aš torto viršų apliejau šokoladiniu glajumi (virš garų vonelės ištirpinau 100 g pieniško šokolado su 10 g sviesto, o kai ištirpo įpyliau kokius 2-3 šaukštus truputį pašildyto pieno ir išmaišiau, t.y. pyliau tiesiog tiek pieno, kad glajus būtų tiršto jogurto konsistencijos) ir apdėliojau morengiukais bei dar konditeriniu švirštu išspaudžiau papuošimus iš daugmaž 100 gramų "Rududu".
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Jurgita
2018-01-29 14:51
Skonis šio torto labai geras, tik man nutiko taip, kad želatina sušoko i gumuliukus. Ar įmanoma jį išgelbėti, nes jis man nesustingsta? ATSAKYTI
Laura
2018-01-29 17:43
Galima keliais būdais, manau turėtų pavykti:
- galite pabandyti atsargiai nuimti kremą ir jį gerai sutrinti komabinu arba rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu), kad būtų vientisas, be gumuliukų. Tas turėtų padėti kažkiek, bet taip pat rekomenduočiau dar papildomai įdėti kokį bent 1 kupiną šaukštą želatinos. Išbrinkintos, ištirpintos ir labai gerai atvėsintos. Kadangi kremas bus šaltas, tad smarkiau skirsis želatinos ir kremo temperatūra negu kad gaminant tortą nuo pat pradžių, todėl padaryite dar tokį žingsnį - į ištirpintą želatiną pirmiausia įdėkite 1-2 šaukštus kremo, gerai išmaišykite, tada įdėkite dar truputį kremo, gerai išmaišykite. O tada šia "sukremintą" želatiną pamažu, nuolat maišydami supilkite į kremą.

- kitas būdas, jeigu tie želatinos gumuliukai torte labai netrukdo, būtų palaikyti tortą šaldiklyje, kol sustings. Daugmaž pusvalandį-valandą prieš valgant perdėkite į šaldytuvą. Bus toks kaip ledų tortas. Kadangi torto riebumas nemažas, o saldumo jis irgi turi, į ledą tikrai nesustings ir bus skanus, kremiškas. Tik ko nesuvalgysite, po to vėl laikykite šaldiklyje. Esu taip išgelbėjusi ne vieną tortą :) Patikėkit, nieks net nesuprato, kad ne toks buvo pradinis užmanymas :)

O ateičiai žinokite, kad želatiną būtina labai gerai atvėsinti ir pilti itin pamažu, aktyviai maišant. Arba naudokite tą dalies kremo įmaišymo būdą į želatiną ir tik tada ją pilkite, tas irgi padeda :-)

Sėkmės! ATSAKYTI
Jurgita
2018-02-01 22:24
Labai ačiū už gerus patarimus, bet kokiu atveju tortas gavosi nerealus, sekantį kartą bus idealus :) ATSAKYTI
Laura
2018-02-02 09:04
Labai labai smagu, jog tortas patiko :-) ATSAKYTI
Laura
2017-12-31 11:06
Aciu uz recepta, labai skanus tortas gavosi ir labai greitai pagaminamas, Aciu!!!!! ATSAKYTI
Diana
2017-12-28 19:00
Labai skanus tortas. Dariau Kalėdoms, mano papuošimai nebuvo tie įspūdingi, bet pats tortas nuostabus. Ne per daug saldus, pats tas. Gan greitai paruošiamas.
ATSAKYTI
Laura
2017-12-29 12:44
Labai gera girdėti, jog patiko :) ATSAKYTI
Asta
2017-12-15 20:54
Ar labai saldus sis tortas gaunasi? norisi paruosti kaledoms, bet nezinau ar cia nebus labai riebus ir saldus :) ATSAKYTI
Grazina
2017-11-28 14:19
Nuostabaus grozio, tiesiog tobulas ir svarbiausia nekeptas. Aciu jums! ATSAKYTI
Riko
2017-11-24 10:04
Nerealiai atrodantis tortas! Pasidėčiau ir nevalgyčiau-gaila būtų. Labai subtiliai, skoningai papuoštas. Visa esmė paprastume! ATSAKYTI
Felicija
2017-02-10 10:53
Tortas TOBULAS! Tik as dariau ne su Rududu, o su naminiu virtu kondensuotu pienu (tiesiog skardine kondensuoto paviriau imerkta i vandeni pora valandu, tada leidau visiskai atvesti - tas svarbu), tai isvis pasaka buvo, nes jis dar svelnesnis, dar labiau karamelinis gaunasi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis