Nostalgiškas viščiukas tabaka - žingsnis po žingsnio, kaip jį pagaminti!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-04-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Viščiukas tabaka
@ Shutterstock

Viščiukas tabaka yra gruziniškas patiekalas, tačiau jis paplito labai plačiai, yra mėgstamas ir Lietuvoje. Ar jums teko ragauti šio kvapnaus, truputį aitraus viščiuko su traškia odele ir sultinga mėsyte? Siūlome paskanauti! 

Dalinamės tradicinio viščiuko tabaka paruošimo keptuvėje gudrybėmis, o taip pat pamokysime kepti šį gruziniško stiliaus viščiuką orkaitėje bei grilyje. Ir kaip visuomet kviečiame išbandyti šiuos nuostabius receptus!



Netaisyklingai vadinamas, bet laaabai skanus viščiukas

Gruzinišką keptą viščiuką esame įpratę vadinti viščiuku tabaka, nors taisyklingas pavadinimas yra tapaka. Pavadinimas yra kilęs nuo tradiciškai naudojamos, plokščios keptuvės, vadinamos tapa.

Keptuvėje viščiukas kepamas svieste, uždengtas lėkšte arba sunkiu, plokščiu dangčiu ir papildomai paslegiamas svoriu. Toks kepimo būdas viščiukui suteikia traškią odelę, tačiau jis išlieka minkštas ir sultingas.

Naudodamiesi proga siūlome paragauti ne tik skaniojo viščiuko tabaka, bet ir kitų Gruzijos virtuvės skanėstų: Gruzijos virtuvės simbolio chačiapuri, visame Kaukazo regione populiarių liulia kebabų, puodynėse troškintų čanachų, vištienos troškinio čachochbilio.
 

Gruzijos virtuvė

Gruzijos virtuvės skanėstai: viščiukas tabaka dešinėje stalo pusėje. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Viščiuko tabaka paruošimas - reikės mažo viščiuko ir bent kelių papildomų kilogramų

Viščiukas tabaka paruošiamas tikrai nesudėtingai - tereikia išsirinkti mažą viščiuką, tinkamai jį perpjauti ir išmušti bei iškepti paslėgus su svoriu.

1. Viščiuko pasirinkimas. Tradiciškai viščiukui tabaka, kaip ir sako pavadinimas, yra naudojamas viščiukas, o ne višta. Idealus viščiuko svoris turėtų būti 500-600 g, todėl vienam valgytojui įprastai yra skiriamas visas keptas viščiukas (kartais jis dalinamas perpus).

Nedidelių viščiukų galite rasti specializuotose mėsos ir paukštienos parduotuvėse, turguose ar užsisakyti iš ūkininkų. Didesniuose prekybos centruose rasite Prancūzijoje populiarių kukurūzinių viščiukų, kurie, nors ir nėra tradicinis pasirinkimas, taip pat tiks.

Jeigu neturite galimybės nusipirkti mažų viščiukų, pirkite didesnius, tačiau jie neturėtų būti didesni negu 1-1,2 kg svorio. Didesnis viščiukas ar didelė, kietesnę mėsą turinti višta tolygiai „neprakeps“, jos odelė gali perdėm susvilti, o giliau esanti mėsa vis tiek liks žalia. Be to, labai didelė višta paprasčiausiai netilps į keptuvę.

Jeigu turite tik didelį, sunkų viščiuką arba vištą, jį verčiau kepkite viščiuko tabaka stiliumi orkaitėje. Patiekalas nebus autentiškas, tačiau labai gardus ir tikrai primenantis nostalgišką viščiuko tabaka skonį. Orkaitėje kepto viščiuko tabaka receptą rasite straipsnio apačioje štai čia.

2. Viščiuko išklotinės paruošimas. Viščiuką, visų pirma, reikia perpjauti nuo užpakalinės dalies iki kaklo, per krūtinėlę ir atversti plokščią išklotinę.

Apžiūrėkite, ar mėsininkas nepaliko plaučių (labai dažnai jie paliekami). Plaučiai yra tamsiai rausvos arba pilkai rausvos spalvos, prilipę prie šokaulių, kiek arčiau kaklo. Juos išgnybkite pirštais arba atsargiai išpjaukite mažu peiliuku. Galite to ir nedaryti, tačiau kepimo metu plaučiai gali truputį apkartinti aplink esančią mėsą, be to iškepę jie yra tamsiai pilkos, apetito nekeliančios spalvos.

Labai svarbu, kad išklotinė būtų maždaug vienodo storio, todėl perpjautas viščiukas dedamas pjūviu į apačią ant pjaustymo lentelės ir išdaužomas kočėliu ar mėsos plaktuku. Tuomet viščiukas apverčiamas ir dar šiek tiek padaužomas. Viščiuką siūlome pamušti uždengus maistine plėvele ar tvirtu maišeliu, tuomet odelė ir raumenys tolygiau „išsimuš“, bet nesutrūkinės.

Tinkamai išdaužius viščiuką jo kaulai turi trakštelėti ir išnirti iš sąnarių, tuomet ir iškepęs viščiukas liks plokščias, jo sparneliai ar šlaunelės nestyros. Taip pat svarbu kiek daugiau padaužyti ties krūtinėle, nes tai storiausia viščiuko dalis.
 

Gruziniškas viščiukas tabaka

Prieš kepimą viščiuką svarbu tinkamai „išdaužyti“, kad tolygiai iškeptų ir būtų plokščias. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

3. Viščiuko marinavimas prieš kepimą. Kepimui ruošiamas viščiukas tradiciškai marinuojamas labai paprastai - jis iš abiejų pusių apibarstomas druska ir pipirais bei apšlakstomas citrinų sultimis (kartais citrinų sultys sumaišomos su aliejumi).

Vietoje citrinų sulčių gali būti naudojamas raudonas arba baltas, sausas vynas, vyno, obuolių arba kitoks actas. Šie ingredientai, kaip ir citrinų sultys, yra rūgštys, kurios puikiai suminkština mėsą.

Šiame gamybos etape į marinatą, kad ir koks jis bebūtų, nėra dedamos nei žolelės, nei česnakai, nei kiti priedai ar prieskoniai, nes ilgėliau kepant riebaluose jie susvils, skleis nemalonų kvapą ir gali apkartinti patiekalą.

Viščiukas turėtų būti marinuojamas šaldytuve, bent porą valandų, tačiau galima palaikyti ir pernakt.

Prieš kepimą viščiuką reikia apie pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje, kad sušiltų, tuomet jis tolygiau keps.

4. Viščiuko tabaka kepimas keptuvėje.
Keptuvės pasirinkimas. Viščiuko tabaka kepimui idealiai tiktų ketaus (liaudyje vadinama špižinė) keptuvė. Dažniausiai naudojamos specialios, apvalios arba keturkampės keptuvės su „gofruotu“, „grill“ dugnu ir sunkiu dangčiu - presu. Tokia keptuvė su dangčiu sveria apie 10 kg, tačiau ji kaista labai tolygiai, puikiai išlaiko šilumą, tad ji ypač tinka ne tik viščiuko tabaka, bet ir bet kurių kitų mėsos patiekalų kepimui. Lietuvoje tokių keptuvių galite aptikti turguose, mugėse, skelbimų portaluose. Jos gan brangios, kainuoja apie 70 eurų ir jas, kaip ir bet kuriuos kitus ketaus indus, reikia mokėti prižiūrėti, kad nerūdytų.

Tikėtina, kad specialios keptuvės neturite, tačiau puikus viščiukas tabaka iškeps ir bet kurioje kitoje keptuvėje (prioritetą teikite sunkesnei, storesnį dugną turinčiai), pridengtas dangčiu ar lėkšte ir papildomai paslėgtas, pavyzdžiui, ant viršaus pastatytu puodu su vandeniu.

Kepimas. Viščiukas tabaka dažniausiai yra kepamas aliejaus ir sviesto (tiesiog šiek tiek įkaitinkite šlakelį aliejaus ir tuomet į jį įdėkite dosnų gabaliuką sviesto) mišinyje arba lydytame svieste ghi (apie jo gaminimą skaitykite šiame straipsnyje). Viščiuką į įkaitusius riebalus būtina dėti odele į apačią, t.y. kad odelė liestų keptuvės dugną, tuomet uždengti specialiu sunkiu dangčiu arba lėkšte su ant jos uždėtu puodu su vandeniu (arba kitokiu svoriu).

Paslėgtas viščiukas yra kepamas ant vidutinės ugnies (svarbu, kad viščiukas ir sviestas nepradėtų degti, jeigu tik pajuntate nemalonų kvapą ar viščiukas ėmė per daug rusti, svilti, ugnį sumažinkite). Nedidelį 500-600 g sveriantį viščiuką nevartydami ir nejudindami keptuvės kepkite 7-10 min., o didesnį, sveriantį apie 1-1,2 kg - ~15 min.

Apkepus pirmajai pusei, viščiuką reikia apversti, vėl paslėgti su svoriu ir kepti dar 10 min., jeigu viščiukas mažas, arba apie 15 min., jeigu jis didesnis.
 

Viščiukas tabaka keptuvėje

Viščiuko tabaka kepimui labiausiai tiktų sunki, sotradugnė keptuvė. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Troškinimas padaže. Apkeptas viščiukas dar kelias minutes patroškinamas padaže. Būtent šis gamybos etapas viščiukui suteikia lengvo aitrumo, malonaus aromato. Padaže esantys česnakai ir kiti prieskoniai kaitinami neilgai, tad nespėja susvilti, neapkarsta.

Padažus troškinimui galite gaminti įvairius, tačiau jiems būtinai naudojama daug česnako. Česnakai dažnai maišomi su čili pipirais, saldžiosios paprikos milteliais, adžika, pomidorų pasta ar padažu. Visi padažo ingredientai išplakami su šlakeliu aliejaus ir atskiedžiami vandeniu, kad pavyktų skysta emulsija. Padažas turi būti skystas, kad viščiuką būtų galima juo apšlakstyti, o ne aptepti.

Pavyzdžiui, labai paprastam padažui galite tiesiog smulkiai sukapoti čili pipiriuką, sumaišyti su smulkiai sukapotu ar spaustuku pertrintu česnaku (jo reikės daug, 7-8 skiltelių), įpilti šlakelį aliejaus ir viską atskiesti vandeniu, kad padažas būtų skystas.

Jeigu norite, kad viščiukas būtų ne tik skanus, bet ir dailios raudonos spalvos, padažą gaminkite tokį - sumaišykite kelis šaukštus pomidorų pastos (arba pomidorų padažo), adžiką (jos naudokite pagal savo skonį ir aštrumo poreikį), 5-7 smulkiai sukapotas česnako skilteles. Paruoštą padažą atskieskite vandeniu.

Padažu apšlakstykite keptuvėje kepantį viščiuką. Patroškinkite 3-5 min., tuomet apverskite, vėl pašlakstykite padažu ir dar 3-5 min. patroškinkite.

Iškeptą viščiuką iš keptuvės perkelkite ant lėkštės, leiskite 5 min. pailsėti, o tuomet skanaukite.

5. Viščiuko tabaka patiekimas. Viščiukas tabaka patiekiamas visas arba perpjautas pusiau, tačiau tradiciškai jis nėra dalinamas į daugiau dalių. Prie jo galima pasiūlyti virtų arba keptų bulvių, ryžių, tačiau dažniausiai patiekiamos tik šviežios arba apkeptos daržovės, šviesi duona bei padažai. Tradiciškai prie šio viščiuko siūlomas raudonas, sausas vynas.

Gruzijoje viščiukas tabaka neretai tiekiamas su riešutų padažu baže. Padažas yra sumaišomas iš sumaltų arba sutrintų graikinių riešutų (trinant įpilamas šlakelis aliejaus), česnako, druskos, pipirų ir įvairių prieskonių, pavyzdžiui, džiovintos kalendros, raudonosios paprikos, ožragės, Imerietiško šafrano, tačiau gali būti naudojami ir kitokie prieskoniai bei žolelės pagal skonį.

Mėgstamas ir slyvų padažas tkemali, gaminamas iš raudonųjų arba iš geltonųjų kaukazietiškų slyvučių. Šio padažo rasite didesniuose prekybos centruose, gurmanų parduotuvėlėse, tačiau jį galite pakeisti ir kitokiu slyvų ar uogų padažu, tinkančiu prie paukštienos.

Žinoma, puikiai tiks ir adžika ar tiesiog pomidorų padažas (jį siūlome sumaišyti su šviežiai sutrinta česnako skiltele ir sauja šviežių, smulkiai sukapotų žalumynų, visų pirma, bazilikų ir kalendrų).

 

Viščiuko tabaka receptai: keptuvėje, orkaitėje ir grilyje + gruziniškų padažų receptai

Siūlome namuose išsikepti puikų viščiuką tabaką, pasinaudojant mūsų patarimais bei išbandytais receptais.

Tradicinis viščiukas tabaka, keptas keptuvėje

Tradicinis viščiukas tabaka, kaip ir aprašyta straipsnyje, yra kepamas keptuvėje. Labiausiai tiktų ketaus keptuvė, tačiau galite naudoti ir kitokią, didelę (apie 30 cm skersmens) keptuvę storu dugnu.
 

Tradicinis viščiukas tabaka

Keptuvėje iškepto viščiuko odelė traški, o mėsytė minkšta ir sultinga. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

1-2 porcijoms Jums reikės:

  • 1 nedidelio viščiuko (pageidautina 500-600 g svorio, bet tiks ir didesnis, iki 1-1,2 kg svorio);
  • Marinavimui: 0,5 citrinos sulčių, šlakelio aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Patarimas: citrinų sultis galima pakeisti sausu raudonu arba baltu vynu, vyno, obuolių sidro arba kitokiu actu.

  • Troškinimui: 5-7 skiltelių česnako, 3 šaukštų pomidorų pastos; 1-2 šaukštelių adžikos, šiek tiek vandens padažui praskiesti.

Patarimas: troškinimui galima rinktis ir kitokį padažą. Tradiciškai jam naudojama daug česnako. Pavyzdžiui, smulkiai sukapotas arba sutrintas 7-8 česnako skilteles sumaišykite su smulkiai sukapotu čili pipiriuku, įpilkite šlakelį aliejaus, išmaišykite. Atskieskite vandeniu, kad padažas būtų skystas.

  • Kepimui: šlakelio aliejaus ir 4-5 šaukštų sviesto (galima naudoti lydytą sviestą ghi).


Gaminimas:

  1. Viščiuką perpjaukite nuo apačios iki kaklo per krūtinėlę. Atverskite išklotinę. Uždenkite maistine plėvele ir išdaužykite plaktuku, kad viščiukas būtų plokščias, vienodo storio.
  2. Viščiuką apibarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis sumaišytomis su aliejumi. Marinuokite šaldytuve bent porą valandų arba pernakt.
  3. Marinuotą viščiuką pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad sušiltų prieš kepimą.
  4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą. Sviestui išsilydžius į keptuvę, odele į apačią dėkite viščiuką. Viščiuką uždenkite specialiu, sunkiu dangčiu - presu arba uždenkite lėkšte, o ant lėkštės pastatykite puodą su vandeniu (arba kitokį svorį).
  5. 500-600 g sveriantį viščiuką nevartydami ir nejudindami kepkite 7-10 min. 1-1,2 kg sveriantį viščiuką kepkite ~15 min.
  6. Viščiuką apverskite, vėl paslėkite. 500-600 g viščiuką kepkite dar 7-10 min. 1-1,2 kg viščiuką kepkite dar ~15 min.
  7. Viščiuką apšlakstykite troškinimui paruoštu, skystu padažu. Pakepkite dar po 3-5 min. iš abiejų pusių.
  8. Iškeptą viščiuką iš keptuvės perkelkite ant lėkštės, leiskite 5 min. „pailsėti“, o tuomet skanaukite.

 

Viščiukas tabaka orkaitėje

Nors tradicinis viščiukas tabaka yra kepamas keptuvėje, orkaitėje taip pat galima iškepti puikią šio patiekalo variaciją. Orkaitėje galite kepti ir didesnį nei 1-1,2 kg svorio viščiuką arba vištą.
 

Viščiukas tabaka orkaitėje

Viščiuką tabaka galima iškepti ir orkaitėje. Tai puikus būdas, jeigu neturite pakankamai mažo viščiuko. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

1-2 porcijoms Jums reikės:

  • 1 nedidelio viščiuko (pageidautina 500-600 g svorio, bet tiks ir didesnis viščiukas arba višta);
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 7-8 skiltelių česnako;
  • 1 šaukšto prieskonių (galite naudoti įvairius mišinius, pavyzdžiui, Kaukaze itin populiarų chmeli suneli. Tiks ir bet kurie kiti vištienos prieskoniai arba sumaišykite savo mišinį, pavyzdžiui, iš kario, raudonųjų paprikų, trupučio čili, džiovintų žolelių);
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus.


Gaminimas:

  1. Viščiuką perpjaukite nuo apačios iki kaklo per krūtinėlę. Atverskite išklotinę.
  2. Uždenkite maistine plėvele ir išdaužykite plaktuku, kad viščiukas būtų plokščias. Viščiukas bus kepamas orkaitėje, todėl jo labai dėmesingai išdaužyti nereikia, galima ir visai nedaužyti.
  3. Sumaišykite marinatą iš citrinų sulčių, aliejaus, druskos, pipirų, smulkiai sukapotų arba spaustuku petrintų česnakų, prieskonių. Juo gerai ištrinkite viščiuką.
  4. Marinuokite šaldytuve bent porą valandų arba pernakt.
  5. Marinuotą viščiuką pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad sušiltų prieš kepimą.
  6. Viščiuką padėkite ant grotelių, po grotelėmis pakiškite skardą riebalams nulašėti. Į skardą įpilkite vandens, kad lašantis riebalai nedegtų.
  7. Viščiuką kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Nedidelį 500-600 g viščiuką kepkite 30 min. Didesnį - apie 50 min. ar valandą.
  8. Patikrinkite, ar viščiukas iškepęs, prapjaudami odą prie šlaunelių, jeigu bėga skaidrios sultys - viščiukas iškepė. Jeigu sultys rausvos, su kraujo priemaiša - kepkite dar 5-10 min.
  9. Iškeptą viščiuką perkelkite ant lėkštės, leiskite 5 min. „pailsėti“, o tuomet skanaukite.

 

Viščiukas tabaka grilyje

Jeigu mėgstate virš žarijų keptą maistą, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Viščiukas pavyks labai labai gardus!
 

Grilyje kepto viščiuko skonis ir aromatas yra ypatingas! Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

1-2 porcijoms Jums reikės:

  • 1 nedidelio viščiuko (pageidautina 500-600 g svorio, bet tiks ir didesnis, iki 1-1,2 kg svorio);
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 7-8 skiltelių česnako;
  • šlakelio aliejaus;
  • pagal skonį druskos, pipirų.


Patarimas: siūlome nenaudoti daugiau skirtingų prieskonių ir pasimėgauti natūraliu, dūmo skoniu, tačiau jeigu norite, žinoma, galite vištieną pamarinuoti su daugiau įvairių prieskonių, žolelių, įdėti į marinatą šaukštelį adžikos.

Gaminimas:

  1. Viščiuką perpjaukite nuo apačios iki kaklo per krūtinėlę. Atverskite išklotinę.
  2. Uždenkite maistine plėvele ir išdaužykite plaktuku, kad viščiukas būtų plokščias.
  3. Sumaišykite marinatą iš citrinų sulčių, aliejaus, druskos, pipirų, smulkiai sukapotų arba spaustuku petrintų česnakų. Juo gerai ištrinkite viščiuką.
  4. Marinuokite šaldytuve bent porą valandų arba pernakt.
  5. Marinuotą viščiuką pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad sušiltų prieš kepimą. Prieš kepimą nubraukite nuo viščiuko marinato likučius.
  6. Viščiuką suspauskite grotelėse.
  7. Viščiuką kepkite virš žarijų. Mažesnį viščiuką kepkite po 15-20 min. iš abiejų pusių. Didesnį - po 25-30 min. iš abiejų pusių.
  8. Kepimo metu nuo viščiuko lašės riebalai ir žarijos gali vėl imti degti. Jeigu pasirodo liepsna, ją nedelsiant užgesinkite užliedami truputį vandens.
  9. Iškeptą viščiuką perkelkite ant lėkštės, leiskite 5 min. „pailsėti“, o tuomet skanaukite.

 

Trys puikūs padažai prie viščiuko tabaka (ir ne tik)

Viščiukas tabaka dažniausiai patiekiamas su šviežiomis arba apkepintomis daržovėmis, šviesia duona ir įvairiais padažais.

Greitas pomidorų padažas su žolelėmis

Toks padažas tiks kaip garnyras prie įvairių patiekalų, jo galima įdėti į troškinius, sriubas, aptepti picos padą.

Jums reikės:

  • 4-5 sultingų pomidorų arba skardinės konservuotų pomidorų;
  • 1 šaukšto pomidorų pastos;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • saujos šviežių žalumynų: bazilikų, kalendros, petražolių ar pan.;
  • pagal skonį druskos, pipirų, cukraus.


Gaminimas:

  1. Pomidorus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Arba naudokite konservuotus pomidorus.
  2. Pomidorus sudėkite į keptuvę ar prikaistuvį, užvirkite, sudėkite pomidorų pastą.
  3. Ugnį sumažinkite ir leiskite pavirti 10-15 min. iki kol padažas sutirštės.
  4. Į padažą sudėkite smulkiai sukapotus ar spaustuku pertrintus česnakus, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi (cukrus subalansuos pomidorų rūgštumą, jeigu pomidorai tikrai saldūs, cukraus nereikės).
  5. Padažą nukelkite nuo ugnies, palaukite kol kiek atvės.
  6. Į padažą įmaišykite šviežias, smulkiai sukapotas žoleles.

 

Gruziniškas riešutų padažas baže

Šis padažas tiks ne tik prie viščiuko tabaka, bet ir prie bet kurių kitų vištienos ar kalakutienos, žuvies patiekalų.

Jums reikės:

  • 400 g graikinių riešutų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • po 1 šaukštelį prieskonių: džiovintos kalendros, raudonųjų paprikų, ožragės, Imerietiško šafrano (galima naudoti ir kitokius prieskonius, įvairias džiovintas žoleles);
  • šlakelio virinto, vėsaus vandens.
  • pagal skonį druskos, pipirų.


Gaminimas:

  1. Riešutus sumalkite mėsmale arba sutrinkite maisto smulkintuvu. Kad būtų lengviau trinti, įpilkite porą šaukštų aliejaus.
  2. Riešutus sumaišykite su labai smulkiai sukapotais arba spaustuku pertrintais česnakais, prieskoniais, druska, pipirais.
  3. Įpilkite apie 50 ml vandens ir išplakite šakute.
  4. Pilkite vandens iki kol pasieksite norimą padažo konsistenciją, jis turėtų būti skystokas.

 

Gruziniškas jogurto padažas su granatų sėklomis

Šiam padažui tradiciškai naudojamas Gruzijoje ir kituose Kaukazo kraštuose populiarus, labai tirštas jogurtas matsoni. Jo mūsų parduotuvėse nerasite, tačiau galite naudoti tirštą graikišką ar islandišką jogurtą.

Jums reikės:

  • 200 g tiršto jogurto be priedų;
  • šlakelio citrinų sulčių;
  • 0,5 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • 1-2 šaukštelių granatų padažo naršarab (galima įsigyti didesniuose prekybos centruose, gurmanų parduotuvėlėse, tačiau galima apsieiti ir be jo);
  • 2-3 šaukštų granatų sėklų;
  • 2-3 šaukštų paskrudintų kedrinių pinijų (galima naudoti smulkiai sukapotus graikinius riešutus);
  • pagal skonį druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių.


Gaminimas:

  1. Jogurtą, citrinų sultis, žievelę, smulkiai sukapotą arba spaustuku pertrintą česnaką sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais, paprika.
  2. Sudėkite į indelį, apibarstykite granatų sėklomis, riešutais ir apšlakstykite granatų padažu naršarab.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Dydya
2020-04-29 19:02
imho teisingas pavadinimas Viščiukas tapaka, nuo gruziniško წიწილა ტაბაკა (cicila tapaka). Tapakas - špižinis dangtis. ATSAKYTI
Laimonas
2021-03-15 17:57
Norejau kaip tik ta pati parasyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital