Puikusis faršo vyniotinis "Viliotinis"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Faršo vyniotinis Viliotinis
Faršo vyniotinis Viliotinis
Faršo vyniotinis Viliotinis
Autorius apie receptą: Superinis faršo vyniotinis su sūriu, tinkamas valgyti ir karštas, ir šaltas. Šį vyniotinį labai patogu pasigaminti iškylai ar šeimos šventėms, o jau koks gražus! Ne veltui Superinis faršo vyniotinis su sūriu, tinkamas valgyti ir karštas, ir šaltas. Šį vyniotinį labai patogu pasigaminti iškylai ar šeimos šventėms, o jau koks gražus! Ne veltui vadinasi "Viliotinis". Jis ne tik puoš stalą, bet skoniu stebins visus valgančius. Labai rekomenduoju! (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo (neriebaus, arba perpus su jautienos)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (smulkintų)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio baziliko
1/3 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
3 šaukšteliai krapų (smulkintų)
3 šaukšteliai petražolių (smulkintų)
1 šaukštelis laiškinių česnakų (smulkintų)
Pagrindui:
350 gramų fermentinio sūrio
5 vienetai kiaušinių
250 gramų majonezo
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošti mėsą, rankomis gerai sumaišyti visus mėsos sluoksniui skirtus ingridientus, laikinai atidėti.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
3.
Į didesnį dubenį smulkia tarka sutarkuoti sūrį, mušti kiaušinius ir sukrėsti majonezą. Viską išmaišyti šaukštu (neplakti).
4.
Skardą (maniškė 32x42 cm) iškloti kepimo popieriumi, jį dar ištepti aliejumi ir supilti visą sūrio masę. Tolygiai paskirstyti per visą plotą ir šauti į orkaitę. Kepti 5 min., o tada sumažinti kaitrą iki 150 C temp. ir dar kepti ~10 min. Ištraukti ir palikti pravėsti.
5.
Ant pravėsusio sūrio sluoksnio per visą plotą tolygiai paskirstyti mėsą ir švelniai spaudžiant susukti vyniotinį. Dėti jį siūle į apačią ant skardos, patiestos kepimo popieriumi ir kepti 200 C ~40 min. (tiesa, likus 5 min. iki kepimo galo pabijojau ir kaitrą sumažinau iki 180 C).
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Asta
2019-12-28 09:41
Koki sūrį geriausia naudoti, kad nesukeptų jis į gumą? ATSAKYTI
Diana
2019-12-29 23:43
Su paprastu fermentiniu sūriu bent man pavyksta puikiai, į gumą tikrai nesukepa. Bet kepu iki kol gražiai paruduoja, nes tikslus laikas labai priklauso nuo konkrečios orkaitės. Jei perkepsite, tikrai sūris gali būti "gumiškesnis" ATSAKYTI
Kristina
2019-12-13 15:45
Aliejaus tai tikrai nereikia ,majonezas ir sūris turi riebalų ATSAKYTI
Agnė
2019-12-13 16:08
Aliejumi aptepti galima kepimo popierių tam, kad lengviau prikibtų, prie kai kurių kepimo popierių smarkiau prikepa, sunkiau nuimti. ATSAKYTI
Kristina
2019-12-13 18:45
Kepu šį vyniotinį pakankamai dažnai ,nereikia jokio aliejaus,niekada neprilimpa ATSAKYTI
Birutė.
2019-11-10 18:23
tai vienas vienetas kiaušinių ar 5 vienetai kiaušinių. kaip suprasti?
ATSAKYTI
Renata
2019-11-11 09:51
5 vnt pagrindui ir 1 vnt įdarui, iš viso 6 vnt :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital