Pats greičiausias vyniotinis su varškės kremu

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Gretas vyniotinis su varške
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanus ir turbūt pats greičiausias vyniotinio receptas, iš visų bandytų. Kondensuoto pieno biskvitas pagaminamas akimirsksniu, o varškės įdaras - gaivus, ne per saldus, Be galo skanus ir turbūt pats greičiausias vyniotinio receptas, iš visų bandytų. Kondensuoto pieno biskvitas pagaminamas akimirsksniu, o varškės įdaras - gaivus, ne per saldus, jį labai gerai subalansuoja uogienės sluoksnis. Už šio vyniotinio idėją labai ačiū Audronei. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
šiek tiek cukraus pudros
Įdarui:
400 gramų varškės
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų uogienės (galima ir nedėti)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kondensuotą pieną, kiaušinį ir persijotus miltus bei kepimo miltelius subėriau į dubenį ir mikseriu išsukau iki vientisos masės.
2.
Didelę stačiakampę kepimo skardą (kur būna prie orkaitės) išklojau kepimo popieriumi ir jį dar plonai patepiau sviestu (tada iškepus popierius lengviau nusiima). Supyliau tešlą ir šoviau į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 12-15 minučių, kol biskvito viršaus bus gražiai auksinis.
3.
Iškepusį biskvitą apverčiau ant cukraus pudra dosniai pabarstyto kepimo popieriaus lapo ir atsargiai nulupau kepimo popierių ir biskvitą susukau į vyniotinį (čia yra puikus video, kaip gražiai susukti biskvitą). Jį pridengiau švariu rankšluostėliu ir palikau atvėsti.
4.
Įdarui varškę blenderiu sutryniau su kambario temperatūros sviestu, pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Jeigu kremas atrodytų per tirštas (varškės būna skirtingo drėgnumo), įpilkite dar šlakelį pieno.
5.
Atvėsusį biskvitą išvyniojau, plonu sluoksniu aptepiau uogiene (naudojau aviečių, bet tinka ir bet kokia kita arba galima jos nedėti visai), o tada užtepiau varškės kremą. Susukau į vyniotinį ir padėjau į šaldytuvą per naktį, jog sutvirtėtų ir skoniai susigertų.
6.
Vyniotinį galima papuošti kaip tik norisi - tiesiog pabarstyti cukraus pudra, apšlakstyti tirpintu šokoladu, karamele ar dar kitaip.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rūta
2018-03-11 08:45
Išbandytas ir tikrai nuostabus bei greitas!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis