Keptos duonos tortas sveikiau

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Keptos duonos tortas
Keptos duonos tortas
Keptos duonos tortas
Keptos duonos tortas
Autorius apie receptą: Kepinta duona dažniausiai asocijuojasi su riebaluose permirkusiu nesveiku užkandžiu. Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo Kepinta duona dažniausiai asocijuojasi su riebaluose permirkusiu nesveiku užkandžiu. Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį!
(...daugiau) Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas duonos (naudojome rupių miltų visgrūdę, tiks ir viso grūdo be pridėtinio cukraus)
200 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
150 gramų tepamo varškės sūrelio (arba lydyto sūrelio)
6 šaukštai majonezo
4 skiltelės česnako
šiek tiek aliejaus (naudojome purškiamą)
šiek tiek druskos
pagal skonį alyvuogių
pagal skonį marinuotų agurkų
pagal skonį vytinto kumpio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis, apšlakstome arba apipurškiame aliejumi, vienu sluoksniu sudedame ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo formos.
2.
Dedame į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 15-20 minučių. Kepimo metu bent kartą pavartome riekeles, kad tolygiai skrustų. Priklausomai nuo orkaitės dydžio, visą duonos kiekį iškepsite per kelis kartus.
3.
Pabarstome iškepusią duoną druska. Galima kiekvieną duonos riekelę papildomai įtrinti česnaku.
4.
Sumaišome majonezą su užtepėle ar lydytu sūreliu, įspaudžiame česnaką.
5.
Torto lėkštės viduryje įstatome dubenėlį. Į dubenėlį pridedame įvairių užkandžių – alyvuogių, kaparėlių, agurkėlių, kietojo sūrio ar vytinto kumpio.
6.
Imame po gabalėlį duonos, vieną pusę merkiame į padažą, tada pavoliojame smulkintame sūryje ir dedame ratu aplink dubenėlį, kol suformuosime tortą.
RECEPTO DRAUGAS: Biržų duona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital