Nekeptas sausainių tortas su braškėmis ir maskarpone

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Nekeptas sausainių tortas su braškėmis ir maskarpone
@Shutterstock
Nekeptas sausainių tortas su braškėmis ir maskarpone
Nekeptas sausainių tortas su braškėmis ir maskarpone
Autorius apie receptą: Labai skanus, gaivus ir vasariškas tortas! Maskarponės kremas ir braškės į porą tinka tiesiog tobulai. Sausainiai tinka bet kokie mėgiami - Gaidelis, Selga ar kiti kvadratiniai. Labai skanus, gaivus ir vasariškas tortas! Maskarponės kremas ir braškės į porą tinka tiesiog tobulai. Sausainiai tinka bet kokie mėgiami - Gaidelis, Selga ar kiti kvadratiniai. Mano naudoto sausainių pakelio svoris buvo 180 g (...daugiau) Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 pakeliai sausainių (Gaidelis, Selga ar kt.)
500 gramų maskarponės sūrio
500 gramų braškių
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų pieno
6 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maskarponės sūrį išmaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į sūrio masę.
2.
Trečdalį braškių atsidėkite torto papuošimui, o likusias braškes supjaustykite kubeliais.
3.
Sausainius po vieną trumpam pamerkite į pieną, jog truputį suminkštėtų. Tada dėliokite sausainių sluoksnį į stačiakampę ar kvadratinę pyrago formą. Ant viršaus tepkite dalį kremo, pabarstykite braškių (jas šaukštu lengvai spustelkite į kremą). Tuomet vėl dėkite sluoksnį sausainių ir vėl tepkite kremo, vėl berkite braškių. Taip darome kol baigsis sausainiai. Paskutinį sausainių sluoksnį tik aptepkite kremu, o braškėmis nebebarstykite. Palikite tortą kelioms valandoms (galima ir per naktį) šaldytuve, jog pastingtų ir skoniai susigertų.
4.
Prieš patiekiant tortą valgytojams, atsidėtas braškes nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite ant torto viršaus.
AUTORIUS: Giedrė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Reda
2019-05-26 18:35
Nuostabus tortas, aciu!! ATSAKYTI
Kamilė
2018-06-08 07:02
O sausainių nereikia smulkinti visai? Tiesiog išdėlioti? Ačiū iš anksto ATSAKYTI
Audra
2018-06-08 17:30
Nereikia smulkinti, tiesiog trumpam merkti į pieną ir tuomet tiesiai į formą :) ATSAKYTI
Marija
2017-07-05 10:34
Giedre, ar tikrai nereikia visai želatinos? ATSAKYTI
Giedrė
2017-07-05 14:36
Jeigu laikysitės recepte esančių maskarponės ir grietinėlės proporcijų, tikrai nereikia želatinos. Jeigu grietinėlės dėtumėte daugiau negu recepte arba ją naudotumėte ne 35 proc., o liesesnę, tada želatinos jau reikėtų. Bet jeigu maskarponės ir grietinėlės santykis daugmaž 2:1, tada želatina nereikalinga, nes kremas ir taip gražiai sutvirtėja, kadangi pakanka riebumo. O želatina pakeičia kremo konsistenciją ir bent man kremiškumas jau būna nebe tas. Skanu, bet be želatinos dar skaniau :) Tik, žinoma, leiskite tortukui susistovėti (geriausiai per naktį). O sausainius piene irgi pamerkite tik trumpam, kad tik čiut suminkštėtų, bet nesutižtų :-) Dar ir nuo sausainių priklauso - jeigu naudosite pvz. Selgos (jie trapesni), piene merkite labai trumpam, o jeigu naudosite senoviškus kaip Gaidelis ar Pasveikinimas, galite ir truputį ilgiau mirkyti, nes jie kietesni. ATSAKYTI
Marija
2017-07-06 05:54
Ačiū už išsamią informaciją, bandysim ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis