Nekeptas varškės ir kondensuoto pieno tortas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 103)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 103)
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Žadėjau sau, kad nepirksiu braškių ir lauksiu savų. Bet ištverk tu nepirkus, kai pamatai jas tokias šviežutėles ir kvepiančias. Žadėjau sau, kad nepirksiu braškių ir lauksiu savų. Bet ištverk tu nepirkus, kai pamatai jas tokias šviežutėles ir kvepiančias. Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių (paprastų)
60 gramų sviesto
Viršui:
500 gramų braškių
500 gramų kreminės varškės (naudojau President nesaldintą)
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų grietinės, 30% riebumo
140 mililitrų pieno (želatinos brinkinimui)
3 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutriname iki trupinių ir išmaišome su tirpintu sviestu.
2.
Sausainių mase išklojame formos dugną (naudojau 24 cm skersmens atsegamais kraštais) ir tvirtai suspaudžiame. Prieš dedant sausainių masę į tortinę galite įdėti torto padėkliuką - tortą bus lengviau išimti. Taip pat siūlau tortinės kraštus apjuosti acetato juosta - bus lygesni šonai ir lenvesnis torto išėmimas.
3.
Želatiną užpilame šaltu pienu ir paliekame 10 - 15 minučių išbrinkti.
4.
Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės, t.y. indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
5.
Varškę sumaišome su grietine ir kondensuotu pienu.
6.
Maišant, plona srovele į varškės masę supilame atvėsintą želatiną, gerai išmaišome.
7.
Braškes nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau. Braškių puseles sustatykite aplink tortinės sienelę, kaip parodyta nuotraukoje.
8.
Supilame kremą ir dedame į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį.
9.
Patiekiant papuoškite likusiomis braškėmis. Skanaus!
Patarimai:
Kreminę varškę galite lengvai pasigaminti iš paprastos varškės pagal šį receptą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
birute
2021-05-06 13:11
labai skanus gavosi. ATSAKYTI
Jurgita
2020-12-05 12:50
Visiškai neskanus. Gavosi toks tešku plešku, nes per mažai želatinos. Grietinė labai gadina skonį. Tortas visai nesaldus ATSAKYTI
Birutė
2020-07-02 13:51
Kad grietinėlę pilame tai sutinku ,bet grietinę negirdėjau ATSAKYTI
Alma
2022-06-10 09:52
Recepte raso grietine ne grietinele ATSAKYTI
Aurelija
2020-06-05 13:39
Skanumėlis!Tikrai išbandykit,nepasigailėsit!Tik patarčiau daug mažiau,kondensuoto pieno,praeitą kartą dėjau 200g ir tai galėjo būti mažiau saldus.Aš dar į kremą šilaogių įdėjau,tai gaiviau,mm,ryt vėl darysiu ATSAKYTI
Reda
2020-05-28 19:57
Labai skanus tortas as dar y krema ypiliau citrinos siulčiu tai skonis superinis ATSAKYTI
Asta
2020-05-14 08:55
Gaminau šį tortuką vakar,tai man sausainių pagrindas neišsiėmė,nežinau kodėl,kitą kart naudosiu biskvitą,bet skonis geras ATSAKYTI
Aurelija
2020-06-05 13:41
Aš maistinę plėvelę po apačia įdėjau,tad gerai išsiims,o paskui apkirpsit ATSAKYTI
Ingrida
2020-05-13 20:11
Gaminau šį tortuką jau porą kartų su naminėmis braškėmis (praeitais metais), tad galiu pasakyti, kad skonis ir tortuko grožis tikrai puikus. Gana paprasta pagaminti, naudojau paprastą lietuvišką kreminę varškę. ATSAKYTI
Rita
2019-06-03 23:15
Neturiu želatino,ar su Dr.Oetker gelatine fix sustengtų???gal kas naudojot? ATSAKYTI
Linutė
2019-06-04 09:44
Nesu bandžiusi tokio produkto, bet skaitykite, kad parašyta ant pakuotės, kam jis skirtas ir kokia sudėtis :) Jei skirtas desertų stingdymui, tuomet turėtų tikti, tik tuomet kiekį ir tikslų naudojimo būdą reikėtų žiūrėti būtent pagal pakuotės nurodymus. ATSAKYTI
Renata
2019-05-16 16:18
Aš pagrindui naudoju 'Kuršėnų vyniotinį'. Minkštas padas gaunasi, o atsipjovus gabalėlį labai gražiai atrodo. ATSAKYTI
Laima
2020-05-20 22:22
Ovaliai supjaustote ir išdėliojate Kuršėnų vyniotinį padui, taip? ATSAKYTI
Asta
2020-05-21 13:19
Nesu tikra kaip Renata daro, bet aš būtent taip darau tortams - supjaustau vyniotini riekelėmis ir išdėlioju vietoje pagrindo. Superiniai tortai būna su tokiu pagrindu. ATSAKYTI
Virginija
2019-05-15 02:00
Sveiki, kokia konkreciai kremine varske perkate? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-05-15 09:49
Ką tik papildėme receptą šia informacija - tortui gaminti Rita naudojo President nesaldintą kreminę varškę :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital