Šašlykai, marinuoti su kefyru

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Šašlykai su kefyru
Autorius apie receptą: Mūsų šeimoje šis šašlykų marinavo receptas - vienas mėgstamiausių. Jie iškepa minkštučiai, sultingi, Marinuojant daug vargi nereikia, galima drąsiai eksperimentuoti - Mūsų šeimoje šis šašlykų marinavo receptas - vienas mėgstamiausių. Jie iškepa minkštučiai, sultingi, Marinuojant daug vargi nereikia, galima drąsiai eksperimentuoti - galite gardinti mėgstamiausiu prieskonių mišiniu, o jei norite tiesiog klasikinio skonio, rinkitės druską ir pipirus. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
3 kilogramai kiaulienos sprandinės
2 litrai kefyro
2 kilogramai svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių šašlykams (ar kitų mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti postambiais gabaliukais, tokiais, kokio dydžio mėgstate kepti. Mėsą pabarstyti pipirais, druska, prieskoniais.
2.
Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir sumaišyti su mėsa. Viską užpilti kefyru, uždengti indą ir palikti šaldytuve per naktį.
3.
Sunerti mėsą ant iešmų, į tarpus galima verti svogūno. Kepti šašlykinėje, virš kaitrių anglių, vis pavartant, kol mėsa iškeps. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu naudosite prieskonių mišinį su druska, druskos papildomai nedėkite.
Virš anglių kepami svogūnai linkę svilti, todėl būkite dėmesingi kepdami, kad jie nesuanglėtų. Arba galite jų visai neverti su mėsa.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Vladas
2020-07-01 15:33
Visi rimti virėjai sako, kad druską reikia barstyti prie pat kepimą. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2023-04-12 09:49
Marinuojant per naktį ši taisyklė negalioja, nes druska iš pradžių ištraukia skystį, o po to dėl osmozės jis sugrįžta, o mėsa įsigeria sūrumo visa, ne tik paviršiuje. Tačiau jei marinuojame trumpai, pvz. pusvalandį, sugrįžti vanduo nespėja, tad greitai marinuotų ar nemarinuotų kepsnių atveju druska barstyti reikėtų prieš pat kepant. ATSAKYTI
Lina
2019-04-24 21:18
Bandėm tikrai skanūs, darysim vėl. Ačiū už receptą ATSAKYTI
Lina
2018-05-26 11:29
Pats skaniausias šašlykų receptas. ATSAKYTI
nika
2015-05-03 11:35
tikrai skanu, vakar ragavom ATSAKYTI
Gintare
2012-05-11 19:27
mes daznai kepame pagal si recepta,laaabai skanu.mesyte pasakiskai skani,miinksta,sultinga. ATSAKYTI
Margarita
2011-04-29 10:16
Minkštučiai. :) Skanu buvo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital