Naminis kondensuotas sutirštintas pienas - lengviau negu atrodo

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
Naminis kondensuotas pienas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Esu išbandžiusi įvairiausius naminio kondensuoto pieno receptus ir šis man labiausiai pasiteisino. Tortai ir pyragai su juo pavyksta taip pat gerai kaip su parduotuviniu, o išeiga Esu išbandžiusi įvairiausius naminio kondensuoto pieno receptus ir šis man labiausiai pasiteisino. Tortai ir pyragai su juo pavyksta taip pat gerai kaip su parduotuviniu, o išeiga pigesnė. Ir na kartais tiesiog nutinka, kad randu receptą, norėčiau pagaminti, o va kondensuoto pieno spintelėje neturiu. Tada šis receptukas irgi labai pagelbėja. Beje, neišsigąskite, jeigu išviręs pienas atrodys skystokas - vėsdamas jis sutirštėja. Kaip tik jeigu iškart pradžioje išvirtumėte labai tirštą, šaldamas jis sutirštėtų ir susicukruotų net per daug.

Taip pagamintas pienas šaldytuve man puikiai laikosi keletą dienų (gal ir ilgiau, bet jis ten neužsibūna:), o jeigu išverdu didelį kiekį ir matau, kad tiek nesunaudosiu, tiesiog supilstau į stiklainiukus arba plastikinius indelius ir padedu į šaldiklį, o prireikus tiesiog išsitraukiu ir kambario temperatūroje jis gana greitai atitirpsta. Atitirpusį gerai išmaišau, nes dėl šaldymo truputį susisluoksniuoja ir naudoju.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 mililitrų pieno
200 gramų cukraus
20 gramų sviesto
1 žiupsnelis sodos (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pieną supilkite į storadugnį puodą aukštesnėmis sienelėmis (nes virdamas pienas šiek tiek burbuliuos). Ten pat sudėkite cukrų, sviestą ir žiupsnelį sodos. Sodos galima ir nedėti, bet soda, kaip ir sviestas, padeda pienui virti stabiliau ir nesusitraukti į gumulėlius. Nesijaudinkite, jos skonio visiškai nesijaučia, nes pienas yra lengvai rūgštinis produktas, tad soda nusigesina.
2.
Padidinkite ugnį iki vidutinės ir gerai išmaišykite, jog cukrus ištirptų. Kai pienas užvirs, ugnį šiek tiek sumažinkite ir virkite vis pamaišydami mediniu šaukštu. Ypač juo braukite per dugną ir puodo sieneles, kad ten nesusidarytų pieno baltymų sankaupų. Aš paprastai verdu apie 15-20 min, bet tikslus virimo laikas gali priklausyti nuo puodo dydžio. Iš pradžių pienas virsnos, šiek tiek pakils, tada ims virti stabiliau. O link virimo pabaigos ims smarkiau putoti. Kai tą pastebėsite, žinokite, jog virti jau liko visai nedaug. Kai pienas ima tirštėti ir pasidaro nebe skystas, o toks klampesnis, nuimu nuo ugnies.
3.
Nenusigąskite, jeigu pienas atrodys skystokas. Vėsdamas jis sutirštės iki kreminės konsistencijos. Tiesa, jei išvirus pastebėtumėte mažų gumuliukų, galite jį suplakti rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) ir jo konsistencija taps tolygi. O jeigu pienui atvėsus pasirodytų, kad jis gavosi tirštesnis negu norėjote, tiesiog įpilkite į jį truputėlį karšto vandens ir labai gerai išmaišykite.
4.
Pagal šį receptą pagamintas kondensuotas pienas man puikiai pakeičia pirktinį tiek kepiniuose, tiek gaminant tinginį ar kitur. Jis labai paprastai pagaminamas, o išeiga nebrangi, ypač kai vasara anyta įdeda šviežio naminio pieno ar kai būnu kur nors toli nuo namų ir užsinori šio gardumyno :)
5.
Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite daugmaž 350g kondensuoto pieno.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Daiva
2018-11-15 10:58
Kodėl reikia dėti sodą, ką ji daro? ATSAKYTI
Toma
2018-11-05 18:19
Man irgi pavyko, ačiū už detalų receptą! ATSAKYTI
Viktorija
2018-10-25 17:49
Negaliu patiketi, bet pavyko ATSAKYTI
Dovilė
2018-10-26 12:33
Labai labai gera girdėti! :-) ATSAKYTI
Laura
2018-10-18 20:58
As labai dekoju uz toki nuostabu recepta,naminis skaniau nei is parduotuves;) ATSAKYTI
PicosFanas
2018-08-13 15:22
Ar galima pasidaryti nesaldaus kondensuoto pieno? ATSAKYTI
Dovilė
2018-08-13 16:51
Deja... Konsistenciją kondensuotam pienui suteikia būtent cukrus. Jeigu be cukraus, būtų tiesiog skystas sutirštintas pienas (toks kartais būna parduodamas pakeliuose arba skardinėse, skirtas kavai užbalinti) ATSAKYTI
Agne
2018-03-23 13:14
Nesigavo :( Neisivaizduoju ka blogai galejau padaryti.Atrodo laikiausi visu Jusu recepto daliu,bet koks buvo skystas,toks ir liko-nesutirstejo.. ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-23 15:02
Agne, per trumpai virėte. Tiesiog uždėkite jį vėl ant viryklės ir dar pavirkite, tikrai sutirštės, neįmanoma, jog nepavyktų. Tikslus virimo laikas labai priklauso nuo gaminamo kiekio ir nuo puodo paviršiaus ploto - kuo virsite pieno daugiau ar kuo puodo paviršius bus siauresnis (t.y. skystis lėčiau garuos), tuo ilgiau reikės virti. Bet būtinai pabandykite dar šiek tiek pavirti, nes pieno kondensavimasis yra paprasta fizika - tiesiog turi nugaruoti daug skysčio ir jis sutirštėja. Jeigu nesutirštėjo, vadinasi dar per mažai skysčio nugaravo ir tiesiog reikia pratęsti virimą :-) ATSAKYTI
Agne
2018-03-25 15:23
Ačiū Jums labai. Deja, reiks iš naujo mėginti, pabijojau ilgiau virt... Kitą kartą virsiu ilgiau :) ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-25 18:31
Tikrai nebijokite :) Blogiausia, kas galit nutikti, jeigu virsite per ilgai, jis bus kiek per tirštas, bet tas lengvai išsprendžiama įpylus truputėlį karšto vandens ir gerai išmaišius :) ATSAKYTI
tJ
2018-02-27 16:36
O pienas bet koks tinka? is naminio zinau kad tikrai gaunasi, o kaip su pasterizuotu? ATSAKYTI
Dovilė
2018-03-01 11:58
Tikrai gaunasi ir iš pirktinio pieno (paprastai būtent iš tokio ir gaminu). Esu netgi dariusi iš UAT pieno, irgi pavyko :) ATSAKYTI
as
2017-10-04 21:46
Sviestą aliejumi galima pakeisti? ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-04 21:58
Ne, aliejus čia nelabai tiks, nes sviestas atlieka ir pieno stabilizavimo verdant vaidmenį. Bijau, kad su aliejumi taip skaniai tikrai nepavyks. ATSAKYTI
Renata
2017-07-01 22:14
Ir man skaniai pavyko, gal net per ilgai paviriau bijodama nedavirti, nes vesdamas labai tirstas buvo, bet ipyliau slakeli verdancio vandens, ismaisiau mikseriu ir buvo puikus. Naudojau tinginiui, gavosi kaip su is parduotuves pienu, aciu ATSAKYTI
Danute
2017-06-10 10:12
Geras receptas, gyvenu kur nebuna kondensuoto pieno pirkti, tai visad butent taip ir darau. Gaunasi ir greitai, ir nebrangiai. Gal biski saldesnis negu pirktinis, bet kepiniams labai gerai tinka. Kartais verdu su biski maziau cukraus, tada buna truputi skystesnis ir labai tinka kaip padazas prie blyneliu arba pyragu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis