Veganiškos vakarienės - 39 skanūs ir sotūs receptai

2022-11-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Veganiškos vakarienės - 39 skanūs ir sotūs receptai
@Shutterstock

Kartais, kai patiekalų norisi sočių ir labai gardžių, bet nesinori mėsos, šios vakarienės puikiai tiks. Taip pat tiks ir norintiems išbandyti kažką naujo savo racione. O taip pat ir, jei galvojote, kad veganiška mityba yra labai sudėtinga ar ne tokia gardi, siūlome peržvelgti receptus ir tikrai išsirinksite savo skoniui malonų patiekalą puikiai vakarienei.

 

Sriubos, troškiniai, apkepai ir dar daugiau puikių receptų, kuriais įrodysime, kad skaniai ir sočiai galima ir veganiškai!

 

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ar įmanoma pagaminti kišą be kiaušinių? Tikrai taip! Įdaro pagrindą sudaro tofu, taigi šis patiekalas nors ir lengvas, bet praturtintas baltymais bei sotus. Grybai bei porai kišui suteikia gurmaniško skonio. Pagaminti paprasta, bet valgyti nepaprastai gardu.

Receptą rasite čia.

Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški. Recepte naudojamos maistinės mielės, bet galima užtriktinti, kad net ir be jų skonis bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio ir tekstūros patiekalas, kuris patiks ne tik veganams, bet ir visavalgiams! Šis karis maistingas, skanus, lengvai paruošiamas ir labai aromatingas. Jei saldu-sūru derinio nemėgstate, mangą galite praleisti, bet jis šiam kariui suteikia nerealiai gero skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kukuliukai – paprastas, jaukus ir komfortiškas namų maistas. Juos paruošite labai greitai, tad toks valgis puikiausiai tiks ne tik ramioms vakarienėms, bet ir pernelyg greitai skubančioms dienoms.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši pomidorų sriuba su ryžiais - labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Mums ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galima valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negalime, bet išbandyti labai rekomenduojame! Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Orkaitėje keptas patiekalas, nors labai dera lietuvių virtuvėje, nustebins savo kilme - tai patiekalas iš Afrikos! Beje, įdarui puikiai tinka ir pievagrybiai!

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Neįprasti, pikantiški ir labai skanūs moliūgų sklindžiai. Avinžirnių miltus galima pakeisti žirnių ar avižiniais (galima tiesiog sumalta avižinius dribsnius).

Receptą rasite čia.

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Veganiška lazanija – pilna skonio ir aromato, visiškai nenusileidžianti klasikinei. Sodraus skonio ir puikios tekstūros lazanija, kuri, nors ir subalansuota veganams, tikrai patiks ir visavalgiams!

Receptą rasite čia.

Puikus būdas panaudoti turimas daržoves ir mėgautis jaukia vegetariška vakariene. Beje, nenustebkite recepte pamatę razinas - jos labai dažnos Maroko virtuvėje, bet jeigu jų nemėgstate, galite praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Skanūs tiek ką tik iškepti, tiek atšalę. Tad puikiai tinka įsidėti į darbą, mokyklą. Labai gardūs, o jei norisi sočiau, galima skanauti prie sriubos ar mėgstamo sultinio

Receptą rasite čia.

Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiame dažniausiai su ryžiais, bet tinka ir bulvių košė ar tiesiog duonos riekelė. Ruošiant su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai ir nuplikyti, tuomet jie lengvai nusilups.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie veganiški kibinai – minkšti, trapūs, su sultingu sojų faršo ir svogūnų įdaru viduje. Juos paruošite greitai ir visai nesudėtingai, vien iš augalinių ingredientų. Receptas universalus, tad šią veganišką tešlą kitąkart galite įdaryti ir keptomis daržovėmis ar kruopų įdaru. Naudingas patarimas: suformuotus kibinus prieš kepdami trumpai palaikykite šaldytuve; tuomet kepimo metu jie geriau laikys savo formą, neprasiskirs. Patiekite kibinus šiltus, su puodeliu sultinio ar arbata.

Receptą rasite čia.

Pomidorų riuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lęšių sriuba su daržovėmis yra ne tik labai sveika, bet ir nuostabios raudonos/oranžinės spalvos. Šios sriubos skonis kiek primena pomidorų sriubą, kadangi naudojau keturis pomidorus. Žinoma, daržoves sriubai galite rinktis pagal savo nuožiūrą. Galite dėti mažiau pomidorų, paprikų, daugiau morkų, česnako. Į sriubą taip pat papildomai galite įdėti bulvių. Jei norite, trintos sriubos, tuomet sutrinkite ne tik daržoves, bet ir išvirtus lęšius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni viduje ir labai skanūs. Puikiai tinka pietums, o jei norisi, galima tiekti net ir kaip garnyrą prie mėgstamų patiekalų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Švelnaus skonio, Indijos virtuve dvelkiantis veganiškas karis – puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei. Patiekti karį galite ne tik su ryžiais, bet ir su bolivinės balandos ar bulguro kruopomis.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus - bulvių košę ar tradicinius ryžius arba gali būti lengvu pagrindiniu patiekalu. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.

Soti ir kreminė moliūgų sriuba. Šią sriubą gaminant ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, nes didžiausią darbą daro orkaitė, tad puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi, kad būtų paprastai paruošiama ir labai gardu. Vietoje kokosų pieno galima naudoti paprastą ar augalinį pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis patiekalas buvo sukurtas Havajuose, o šiandien jį galima rasti madingiausiose didžiųjų miestų kavinėse. Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu. Rasite patarimus ir principus kaip paruošti gardųjį dubenėlyje, o pabaigoje - veganišką receptą su tofu.

Receptą rasite čia.

Piemenėlių pyragas – sotus ir maistingas patiekalas jaukioms vakarienėms namuose. Patiekite pyragą iš karto, nes šiltas jis yra gardžiausias, ir visiškai nesijaudinkite, kad jis toks minkštas – kabinkite samčiu, dalinkite į dubenėlius ir mėgaukitės jaukiu naminiu valgiu!

Receptą rasite čia.

Indijoje avinžirniai mėgstami naudoti sriuboms ir troškiniams, nes ten tai sotus ir pigus ingredientas. Šį troškinį paruošti labai lengva, jį galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą su duona arba su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įdarytos bulvės – patiekalas, nepavaldus sezonams. Vėsesniu metu kepkite bulves namuose, orkaitėje, tuo tarpu karštomis vasaros dienomis čiupkite reikiamus ingredientus ir vykite į gamtą. Įsukę bulves į foliją, kepkite jas kaitriose žarijose. Bulvės skaniausios, kol dar šiltos, tad nedelskite – ragaukite iš karto!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, drėgni viduje, su traškia plutele išorėje - skanutėliai cukinijų ir obuolių sklindžiai be pieno produktų ir kiaušinių.

Receptą rasite čia.

Šiam puikiam, kvapniam kariui galima naudoti įvairias daržoves: tiks ir moliūgai, cukinijos, žiediniai kopūstai, tik bus skaniau įmaišant ir stipresnio skonio daržovių, pvz., saldžiųjų paprikų. Karis ypač skanus su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Netikrą zuikį galima pagaminti ir vegetarišką. Tai bus tikra šventinio stalo žvaigždė.

Receptą rasite čia.

Avinžirniai - maistingi, kvapnūs ir labai skanūs. Jie ypač populiarūs Maroko virtuvėje. Greitai paruošiama pomidorinė sriuba su avinžirniais. Valgome su šiežios duonos riekelę ar vieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus patiekalas tiems, kas nori "silkės", bet nevalgo gyvūlinės kilmės produktų. Skonis, žinoma, nėra toks pats kaip tikrosios "Silkės pataluose", bet šios salotos labai skanios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Piemenėlių pyragas – sotus ir maistingas patiekalas jaukioms vakarienėms namuose. Patiekite pyragą iš karto, nes šiltas jis yra gardžiausias, ir visiškai nesijaudinkite, kad jis toks minkštas – kabinkite samčiu, dalinkite į dubenėlius ir mėgaukitės jaukiu naminiu valgiu!

Receptą rasite čia.

Šiuose lietiniuose nenaudojami kiaušiniai ir pieno produktai. Kiaušiniui pakeisti juose naudojami tapijokos miltai (krakmolas). Galima jį keisti kukurūzų krakmolu, kiekį mažinant per pusę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Ar sakė kas nors kada nors, kad mėsainiams būtina mėsa? Nors žodžių žaismas labai smagus, iš tiesų – tikrai nebūtina! Veganiški mėsainiai taip pat labai skanūs, o „Naturli“ sukūrė produktą, leidžiantį juos pagaminti paprastai kaip dukart du – tai šaldyti sojų maltiniai, kuriuos keptuvėje (ar kepsninėje) paruošite vos per dešimt minučių. Gardus, sultingas ir nuo pirmo iki paskutinio kąsnio augalinis – toks yra šis burgeris, kurį raginame įtraukti į skaniausius vasaros planus.

Receptą rasite čia.

Tešla pavyksta minkštutė, o pyragėliai be galo purūs, gardūs. Idealūs vieni arba prie sriubos, salotų. Beje, tai gali būti ir vienas iš pagrindinių Kūčių patiekalų yra pyragėliai su grybais.

Receptą rasite čia.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital