Sotūs balandėliai su grybais orkaitėje (be mėsos)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Balandėliai orkaitėje su grybais
Balandėliai orkaitėje su grybais
Balandėliai orkaitėje su grybais
Balandėliai orkaitėje su grybais
Autorius apie receptą: Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Net mano mažoji šiuos balandėlius valgė ir dar prašė, tad. O ar atspėsite kokios šalies šis patiekalas? Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Net mano mažoji šiuos balandėlius valgė ir dar prašė, tad. O ar atspėsite kokios šalies šis patiekalas? Eritrėjos. Tad nusikelkime į Afrikos žemyną ir paragaukime kažko naujo! (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 galva kopūstų (didelio)
450 gramų grybų (supjaustytų, naudojau baravykus ir voveraites)
1 stiklinė laukinių ryžių (arba paprastų)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio džiovintas čiobrelis
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
Padažui:
1 stiklinė vandens
0.5 stiklinės pomidorų padažo
1 vienetas morkų
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės.
2.
Kol išvirę ryžiai vėsta, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į aliejų sudėkite smulkintą svogūną ir kepinkite, kol taps skaidrus ir minkštas. Suberkite smulkintus česnakus, grybus, paprikos miltelius, čiobrelį, baziliką, druską ir pipirus. Ant nedidelės kaitros patroškinkite apie 7 - 10 min.
3.
Padažui pomidorų padažą, vandenį supilkite į prikaistuvį, berkite druską, pipirus, papriką ir užvirinkite. Kai užvirs, pavirkite kelias minutes ir atidėkite į šoną.
4.
Kopūsto lapus trumpai apvirkite, kol suminkštės, ir nupjaukite storąją lapo koto dalį.
5.
Kepimo indą patepkite dalimi virto padažo ir įberkite pusę tarkuotos morkos.
6.
Ryžius sumaišykite su grybų mase. Į kiekvieną kopūsto lapą dėkite po 2 - 4 šaukštus įdaro ( į didesnius lapus daugiau, į mažesnius - mažiau), užlankstykite kaip vokelius ir dėkite į kepimo indą susukimo žyme į apačią.
7.
Uždenkite likusią sutarkuotos morkos mase, užpilkite likusiu padažu.
8.
Kepimo indą galite pridengti folijos lakštu ar dangčiu ir įdėjus į orkaitę kepti 200 C. temp. apie 40 - 50 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital