Indiškas avinžirnių troškinys

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Indiškas avinžirnių troškinys
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Indijoje avinžirniai mėgstami naudoti sriuboms ir troškiniams, nes ten tai sotus ir pigus ingredientas. Šį troškinį paruošti labai lengva, jį galite tiekti kaip pagrindinį Indijoje avinžirniai mėgstami naudoti sriuboms ir troškiniams, nes ten tai sotus ir pigus ingredientas. Šį troškinį paruošti labai lengva, jį galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą su duona arba su ryžiais. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų konservuotų avinžirnių (ar 500 g virtų)
400 gramų konservuotų pomidorų (arba 3 didelių, šviežių, prinokusių pomidorų)
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikos
3 vienetai svogūnų
3 skiltelės česnako
5 centimetrai imbiero
2 vienetai aitriosios paprikos (ar pagal skonį)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis garam masala prieskonių
0.5 šaukštelio kalendros
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius sudėti į puodą, užpilti 400 ml vandens, pasūdyti. Užvirti ir nuimti nuo kaitros.
2.
Smulkiai supjaustyti svogūnus, smulkiai sutarkuoti imbierą, susmulkinti aitriuosius pipirus.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame apkepinti svogūnus, įspausti česnaką, imbierą, aitriuosius pipirus, smulkintą papriką ir morką ir maišydami viską pakepkite 8-10 min. ant nedidelės ugnies.
4.
Įmaišyti prieskonius ir pakepti 2-3 min., maišant, kol pasklis malonus kvapas. Jeigu ima svilti, įpilkite šlakelį vandens, kuriame mirksta avinžirniai.
5.
Sudėti konservuotus arba kubeliais pjaustytus šviežius pomidorus, įpilti dar šlakelį vandens, kuriame mirksta avinžirniai. Pakepti 5 min. vis maišydami ir šaukštu patrindami pomidorus.
6.
Sudėkite avinžirnius su likusiu vandeniu, kuriame jie mirksta. Troškinkite dar 10-15 min. iki kol viskas sutirštės iki jums patinkančios konsistencijos.
Patarimai:
Patiekiant tinka apšlakstyti citrinų sultimis, smulkinta, šviežia kalendra. Patiekite su duona arba virtais ryžiais.
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Irmantas
2020-05-09 10:07
Labai geras. Tik nepadauginkint prieskonių! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital