Lęšių ir bolivinės balandos karis su mangais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Lęšių ir bolivinės balandos karis su mangais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Lęšių ir bolivinės balandos karis su mangais
Lęšių ir bolivinės balandos karis su mangais
Autorius apie receptą: Puikaus skonio ir tekstūros patiekalas, kuris patiks ne tik vegetarams, bet ir visavalgiams! Šis karis maistingas, skanus, lengvai paruošiamas ir labai aromatingas. Jei saldu-sūru Puikaus skonio ir tekstūros patiekalas, kuris patiks ne tik vegetarams, bet ir visavalgiams! Šis karis maistingas, skanus, lengvai paruošiamas ir labai aromatingas. Jei saldu-sūru derinio nemėgstate, mangą galite praleisti, bet jis šiam kariui suteikia nerealiai gero skonio. Karį tinka patiekti su greita namine naan duonele, kurios receptą rasite apačioje. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras daržovių sultinio
2 vienetai raudonosios paprikos
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
200 gramų žaliųjų lęšių
150 gramų bolivinių balandų
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
1 vienetas mango vaisiaus (nebūtina, bet beprotiškai dera)
3 saujos špinatų
1 sauja kalendros (arba petražolių)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
3 centimetrai imbiero (šviežio)
2 šaukštai raudonosios kario pastos (arba pagal skonį, žr. patarimus)
2 šaukšteliai kario prieskonių (naudojau Mango Curry mišinį, bet tinka ir kitoks)
2 šaukštai žuvies padažo (naudojome veganišką variantą, bet tinka ir klasikinis arba keiskite sojos padažu ar coconut aminos)
1 šaukštas kokosų aliejaus (arba kitokio mėgiamo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: morkas ir raudonas paprikas supjaustyti kubeliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Imbiero šaknį nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
2.
Puode įkaitinti aliejų, dėti smulkintus svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min. Dėti česnakus, tarkuotą imbierą, paprikas, morkas ir maišant pakepinti dar 2-3 min.
3.
Tuomet dėti raudonojo kario pastą, berti kario miltelius ir maišant pakepinti apie 1 min.
4.
Į puodą su daržovėmis supilti kokosų pieną ir daržovių sultinį, išmaišyti ir užvirti.
5.
Kai užvirs, į puodą suberti lęšius ir bolivinę balandą, uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti 20-25 minutes arba iki lęšiai suminkštės, o balanda išvirs.
6.
Į išvirusį karį suberti špinatus, įspausti žaliosios citrinos sultis, suberti smulkintą kalendrą, baziliką, kubeliais pjaustytą mangą, išmaišyti. Pagal skonį pagardinti žuvies padažu.
7.
Patiekiant galima papuošti kalendrų lapeliais ir žaliųjų citrinų griežinėliais. Šalia kario tinka patiekti šias greitas naan duoneles.
Patarimai:
Kario pastos ir kario prieskonių intensyvumas gali labai skirtis priklausomai nuo gamintojo. Jei nesate tikri dėl savo naudojamų, gaminimo pradžioje šių pagardų dėkite perpus mažiau negu recepte. O kariui išvirus paragaukite ir, jei norėsis daugiau skonio intensyvumo, įdėkite papildomai (prieš tai išmaišę mažame kiekyje šilto vandens).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital