Veganiškas „Netikras zuikis“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Veganiskas netikras zuikis
Veganiskas netikras zuikis
Veganiskas netikras zuikis
Autorius apie receptą: Netikrą zuikį galima pagaminti ir vegetarišką. Tai bus tikra šventinio stalo žvaigždė. Netikrą zuikį galima pagaminti ir vegetarišką. Tai bus tikra šventinio stalo žvaigždė. Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų konservuotų avinžirnių
300 gramų pievagrybių
1 vienetas raudonosios paprikos
125 gramai ryžių
100 gramų avižinių dribsnių
100 gramų graikinių riešutų (be kevalo)
100 gramų tofu
1 vienetas morkų
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 šaukštelis malto kumino
0.5 šaukštelio asafetidos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį pomidorų padažo
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
šiek tiek ghee sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. Paliekame atvėsti.
2.
Smulkiai supjaustome pievagrybius. Morką sutarkuojame stambia tarka. Papriką supjaustome kubeliais. Riešutus sukapojame.
3.
Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus arba ghee sviesto, beriame asafetidą, kuminą ir pakepiname 10-15 sekundžių. Dedame morkas, papriką ir pievagrybius. Kepame, kol suminkštės.
4.
Sutriname avinžirnius iki vientisos konsistencijos masės.
5.
Į didelį dubenį dedame avinžirnių masę, keptas daržoves, tofų, atvėsintus ryžius, beriame riešutus, avižinius dribsnius, pagardiname sojos padažu, 3 šaukštais pomidorų padažo, prieskoniais, žalumynais ir gerai permaišome. Masę dedame į ghee sviestu patepta ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Viršų aptepame pomidorų padažu.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Kristina
2024-03-31 16:34
Labai skanu. Dėkoju už receptą. Papuošė Velykų stalą, gavau galybę pagirų. ATSAKYTI
Jurga
2022-06-05 09:04
Labai skanus! Gaminsiu dar ne kartą! ATSAKYTI
M
2021-11-29 18:44
tiek visko viename recepte... Tai tikrai negali būti skanu, be to nesveikas ir sunkiai virškinamas patiekalas ATSAKYTI
Greta
2021-11-30 09:18
Pusė sudedamųjų dalių - prieskoniai, tai tikrai nesakyčiau, kad čia daug visko :) O šiaip labai skanu, rekomenduoju! :) Žinoma, jei avinžirnius ir pievagrybius mėgstate. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital