Kišas su pievagrybiais - be kiaušinių ir pieno produktų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kišas su pievagrybiais - be kiaušinių ir pieno produktų
Kišas su pievagrybiais - be kiaušinių ir pieno produktų
Kišas su pievagrybiais - be kiaušinių ir pieno produktų
Kišas su pievagrybiais - be kiaušinių ir pieno produktų
Autorius apie receptą: Nors orai šiltėja, bet komfortiško maisto vis dar norisi. Ar įmanoma pagaminti kišą be kiaušinių? Tikrai taip! Įdaro pagrindą sudaro tofu, taigi šis patiekalas nors ir Nors orai šiltėja, bet komfortiško maisto vis dar norisi. Ar įmanoma pagaminti kišą be kiaušinių? Tikrai taip! Įdaro pagrindą sudaro tofu, taigi šis patiekalas nors ir lengvas, bet praturtintas baltymais bei sotus. Grybai bei porai kišui suteikia gurmaniško skonio. Pagaminti paprasta, bet valgyti nepaprastai gardu. (...daugiau) Aistė, Plantasticblondie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
185 gramai augalinio sviesto (naudojome „Naturli block“)
25 mililitrai vandens
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
260 gramų tofu (natūralaus skonio)
150 mililitrų augalinio gėrimo (migdolų)
140 gramų rudųjų pievagrybių
120 gramų pievagrybių
80 gramų poro
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai dribsniai (maistinių mielių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
2 šaukšteliai svogūnų granulės
2 šaukšteliai juodoji lavos druska (naudojome „Kala namak“, nebūtina)
1 šaukštelis česnako granulės
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į maisto smulkintuvą arba dubelį įberkite miltus, druską. Įdėkite gabaliukais supjaustytą kietą sviestą ir naudodamiesi maišytuvu arba pirštais sutrinkite kartu. Kad tešla gerai sukibtų, įpilkite vandenį ir baikite minkyti.
2.
Įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
3.
Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Gerai nuplaukite grybus ir porą. Supjaustykite ir lengvai apkepkite ant keptuvės su įkaitintu aliejumi.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (vėjelis viršus-apačia).
5.
Išimkite tešlą ir iškočiokite maždaug 30–32 cm skersmens ir 4 mm storio apskritimą. Atsargiai įklokite tešlą į tartos kepimo formą ir suformuokite kraštelius. (Naudota forma 25 cm skersmens).
6.
Tešlą lengvai subadykite šakute ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 25–30 minučių.
7.
Pasiruoškite likusią įdaro dalį. Į trintuvą dėkite tofu, pilkite migdolų pieną, berkite maistines mieles, kukurūzų krakmolą, druską, pipirus, česnako granules, svogūnų granules, ciberžolę ir juodąją „Kala namak“ druską. Suplakite iki vientisos kreminės konsistencijos.
8.
Gautą masę sumaišykite su grybais ir poru, bet truputį grybų ir poro mišinio pasilikite kišo viršui apibarstyti.
9.
Įdarą supilkite ant apkepusio pado, išlyginkite ir viršų pabarstykite įdaro likučiu su grybais ir poru.
10.
Kepkite apie 45 min., leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant.
11.
Viršų galima dar paskaninti šviežiomis žolelėmis, pvz., čiobreliu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital