Pomidorinis avinžirnių troškinys su pievagrybiais

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Pomidorinis avinžirnių troškinys su pievagrybiais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiu jų dažniausiai su ryžiais, bet Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiu jų dažniausiai su ryžiais, bet tinka ir bulvių košė ar tiesiog duonos riekelė. (...daugiau) Ieva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų avinžirnių (virtų, 1 stiklainiuko)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (1 skardinės)
100 gramų pievagrybių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 sauja špinatų (nebūtina)
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių (ar kitų mėgstamų prieskonių)
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (ar kitų mėgstamų prieskonių)
1/4 šaukštelio malto kumino (ar kitų mėgstamų prieskonių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti gilesnėje keptuvėje, kol suminkštės.
2.
Morką sutarkuoti, pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis. Dėti į keptuvę su svogūnu ir pakepinti kelias minutes, vis pamaišant, kol suminkštės.
3.
Sudėti nukoštus avinžirnius, supilti konservuotus pomidorus ir viską išmaišyti. Uždengti dangčiu, kaitrą sumažinti iki minimalios, kad troškinys vos virsnotų ir troškinti apie 15 minučių. Jei susidaro labai daug skysčio, dalį laiko galite troškinti neuždengę dangčiu - priklauso nuo pomidorų.
4.
Pagardinti prieskoniais, sudėti špinatus, išmaišyti. Uždengti ir kaitinti dar 3 - 5 minutes, kol špinatai susileis. Skanaus!
Patarimai:
Kad būtų greičiau, dažniausiai šiam troškiniui renkuosi virtus avinžirnius iš stiklainėlio, bet tinka ir konservuoti, o jei turite džiovintų, galima naudoti ir juos - tuomet geriausia būtų pernakt pamirkyti, o vėliau virti apie 20 - 30 minučių, kol suminkštės.
Jei naudojami konservuoti pomidorai bus rūgštoki, papildomai galite įdėti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Tas ypač svarbu, jei į troškinį nedėsite morkos, nes šiek tiek saldumo natūraliai suteikia morka.
Prieskonius galite rinktis ne tik siūlomus recepte, bet ir kitokius mėgstamus/turimus, puikiai tiks ir žiupsnisdžiovinto raudonėlio, baziliko, kario milteliai, rūkyta paprika ar kt.
Ruošiant su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai ir nuplikyti, tuomet jie lengvai nusilups.
AUTORIUS: Ieva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital