Dilgėlių pesto

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Dilgėlių pesto
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir maistingas pesto padažas. Jį tinka tepti ant duonelės, galima gardinti makaronus ir kaip tik sugalvosite. Šiam pesto gaminti galite naudoti ir kitokius mėgstamus Labai skanus ir maistingas pesto padažas. Jį tinka tepti ant duonelės, galima gardinti makaronus ir kaip tik sugalvosite. Šiam pesto gaminti galite naudoti ir kitokius mėgstamus riešutus ar sėklas (pvz. saulėgrąžas), o jeigu norite veganiško varianto be sūrio, galite jo nedėti, tiesiog įspauskite daugiau citrinos sulčių, jog subalansuotų skonį. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 mililitrų alyvuogių aliejaus (apytikriai)
70 gramų dilgėlių (geriau jaunų)
50 gramų riešutų (kedro, graikinių, saulėgrąžų sėklų ar kitų)
30 gramų kietojo sūrio
1 skiltelė česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu dilgėlių lapeliai labai jauni, juos tiesiog gerai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jeigu dilgėlės paaugusios, tada jas sudėkite į kiaurasamtį, nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai nuvarvinkite.
2.
Dilgėles, riešutus ir pasmulkintą česnako skiltelę sutrinkite elektriniu trintuvu (tinka ir rankinis, vadinamas blenderis).
3.
Įpilkite aliejaus. Juo reguliuokite pesto tirštumą - jeigu norite tirštesnio padažo, aliejaus pilkite mažiau, o skystesniam padažui - pilkite daugiau.
4.
Suberkite smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį, įspauskite šlakelį citrinos sulčių ir išmaišykite. Beje, šį pesto galite gaminti ir be sūrio, tiesiog tada įspauskite šiek tiek daugiau citrinos sulčių, jog subalansuotų skonį. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
5.
Jeigu pesto valgysite ne iškart, sudėkite jį į švarų stiklainėlį ir ant pesto viršaus užpilkite ploną sluoksnį aliejaus, kad jis neišsausėtų. Aliejaus užpylimą pakartokite kaskart prieš nuvalgytą pesto stiklainiuką grąžindami į šaldytuvą. Bent savaitę šis pesto šaldytuve laikosi kuo puikiausiai.
6.
Paruoštą pesto taip pat galima ir užšaldyti, tam ypač tinka ledukų formelės ar silikoninės keksiukų formelės. Į jas sudėtą pesto sušaldykite, o tada perdėkite į plastikinius šaldymo maišelius ir laikykite, iki prireiks (tokie šaldyti pesto kubeliai be galo tinka sriuboms ar padažams paskaninti).
Patarimai:
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Danguolė
2019-04-28 17:09
Pasidariau.Super,prie salotų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital