„Cobb“ vištienos salotos su daržovėmis ir gaiviu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
„Cobb“ vištienos salotos su daržovėmis ir gaiviu padažu
„Cobb“ vištienos salotos su daržovėmis ir gaiviu padažu
„Cobb“ vištienos salotos su daržovėmis ir gaiviu padažu
Autorius apie receptą: Klasikinės amerikietiškos salotos, kuriose gausu įvairiausių skonių ir tekstūrų. Šoninės traškumas, avokado kremiškumas, mėlynojo pelėsio sūrio išraiškingumas Klasikinės amerikietiškos salotos, kuriose gausu įvairiausių skonių ir tekstūrų. Šoninės traškumas, avokado kremiškumas, mėlynojo pelėsio sūrio išraiškingumas bei viską jungiantis gaivus raudonojo vyno acto padažas. Patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei, nes sotumo salotoms suteikia virti kiaušiniai ir itin sultinga bei traški vištiena. (...daugiau) Vaiva Gasionytė, Snapping snack
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Salotoms:
250 gramų vištienos šlaunelių mėsos
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas avokadų
40 gramų pelėsinio sūrio (mėlynojo)
10 vienetų vyšninių pomidorų
2 saujos salotų
4 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
4 šaukštai miltinis mišinys (naudojome „City Taste“ „American style breader“)
3 šaukštai pasukų
1 šaukštas kvietinių miltų
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį laiškinių česnakų
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
1 šaukštas citrinų sulčių
1 skiltelė česnako (smulkinto)
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis medaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsos muštuku išmušame vištienos gabalėlius, kad šie būtų tolygaus storio.
2.
Vištieną įtriname česnakų granulėmis, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Paliekame marinuotis apie 30 min.
3.
Išverdame kiaušinius, kad šie būtų kietais tryniais.
4.
Salotų padažo ingredientus pilame į stiklainėlį, užsukame ir gerai pakratome.
5.
Keptuvėje apskrudiname šoninės juosteles ir atidedame ant rankšluostinio popieriaus.
6.
Į keptuvę pilame aliejaus taip, kad jo būtų apie 0,5 cm. Gerai įkaitiname (iki 180 °C).
7.
Vištieną apvoliojame miltuose, tuomet merkiame į pasukas. Toliau voliojame „American breader“ mišinyje ir atsargiai dedame į įkaitintą aliejų. Kepame po 3–4 min. iš abiejų pusių arba kol vidinė vištienos temperatūra bus 75 °C. Iškepusią vištieną dedame ant rankšluostinio popieriaus (riebalams sugerti). Vištienai šiek tiek pravėsus, supjaustome ją juostelėmis.
8.
Serviravimo lėkštėje dedame plėšytus salotų lapus, vištienos juosteles ir norimu dydžiu supjaustytus likusius ingredientus: pomidoriukus, avokadą, raudonąjį svogūną, skrudintą šoninę, mėlynojo pelėsio sūrį, kiaušinius.
9.
Salotas pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais ir patiekiame su pasiruoštu padažu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital