Agurkų kąsneliai su traškiomis krevetėmis ir avokadais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Agurkų kąsneliai su traškiomis krevetėmis ir avokadais
Agurkų kąsneliai su traškiomis krevetėmis ir avokadais
Agurkų kąsneliai su traškiomis krevetėmis ir avokadais
Autorius apie receptą: Šio gaivaus užkandžio akcentas – džiūvėsėliai su ciberžole. Jie ne tik suteikia krevetėms ypatingo traškumo, bet ir padiktuoja patiekalo skonį. Ciberžolė – Šio gaivaus užkandžio akcentas – džiūvėsėliai su ciberžole. Jie ne tik suteikia krevetėms ypatingo traškumo, bet ir padiktuoja patiekalo skonį. Ciberžolė – tradicinis indiškos virtuvės prieskonis. Tad krevetėms akompanuojančią gvakamolę papildome jogurtu bei kuminu ir ši primins indišką raitos padažą. (...daugiau) Vaiva Gasionytė, Snapping snack
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų   krevečių be kevalo  (šaldytų, nevirtų, didžiųjų)
1 vienetas   kiaušinių
80 gramų   džiūvėsėlių (naudojau „Kauno grūdų“ su ciberžole)
3 šaukštai   kvietinių miltų
2 šaukštai   vandens
0.5 šaukštelio   rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio   česnako granulės
1/4 šaukštelio   malto kumino
1/8 šaukštelio   aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį   aliejaus
1 vienetas   ilgavaisių agurkų
Padažui:
1 vienetas   avokadų  (didelio)
1 vienetas   pomidorų  (nedidelio)
0.5 vieneto   svogūnų  (nedidelio)
2 šaukštai   jogurto, natūralaus
0.5 vieneto   aitriosios paprikos
1 sauja   kalendros
1 šlakelis   citrinų sulčių
0.5 šaukštelio   kumino
1/4 šaukštelio   aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atitirpiname ir popieriniu rankšluosčiu nusausiname krevetes.
2.
Ruošiame gvakamolę: sutriname avokadą, pašlakstome citrinos sultimis ir sumaišome su smulkiai supjaustytu pomidoru (išskobiame minkštimą, kurio nenaudosime), svogūnu, šviežia aitriąja paprika, kapotais kalendros lapeliais, kuminu, malta aitriąja paprika, druska, pipirais bei jogurtu.
3.
Sumaišome maltą rūkytą bei aitriąją papriką, česnako granules, kuminą, druską ir pipirus. Prieskonių mišiniu padengiame krevetes.
4.
Išplakame kiaušinį su 2 v. š. vandens.
5.
Po keletą krevečių apvoliojame miltuose, tuomet įmerkiame į kiaušinio plakinį ir galiausiai tolygiai apvoliojame džiūvėsėliuose.
6.
Į keptuvę pilame apie 0,5 cm aliejaus ir gerai įkaitiname (aliejaus temperatūra turėtų būti apie 180 °C).
7.
Kepame krevetes po keletą minučių iš abiejų pusių, kol šios gražiai apskrunda.
8.
Krevetes perkeliame ant rankšluostinio popieriaus, kad šis sugertų riebalų perteklių.
9.
Riekelėmis supjaustome agurką. Ant agurko riekelių dedame po šaukštelį gvakamolės ir po apkeptą krevetę.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital