Agurkų užkandis su traškiomis krevetėmis ir avokadais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Agurkų užkandis su traškiomis krevetėmis ir avokadais
Agurkų užkandis su traškiomis krevetėmis ir avokadais
Agurkų užkandis su traškiomis krevetėmis ir avokadais
Autorius apie receptą: Šio gaivaus užkandžio akcentas – džiūvėsėliai su ciberžole. Jie ne tik suteikia krevetėms ypatingo traškumo, bet ir padiktuoja patiekalo skonį. Ciberžolė – Šio gaivaus užkandžio akcentas – džiūvėsėliai su ciberžole. Jie ne tik suteikia krevetėms ypatingo traškumo, bet ir padiktuoja patiekalo skonį. Ciberžolė – tradicinis indiškos virtuvės prieskonis. Tad krevetėms akompanuojančią gvakamolę papildome jogurtu bei kuminu ir ši primins indišką raitos padažą. (...daugiau) Vaiva Gasionytė, Snapping snack
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų krevečių be kevalo (šaldytų, nevirtų, didžiųjų)
1 vienetas kiaušinių
80 gramų džiūvėsėlių (naudojau „Kauno grūdų“ su ciberžole)
3 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai vandens
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio česnako granulės
1/4 šaukštelio malto kumino
1/8 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
1 vienetas ilgavaisių agurkų
Padažui:
1 vienetas avokadų (didelio)
1 vienetas pomidorų (nedidelio)
0.5 vieneto svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai jogurto, natūralaus
0.5 vieneto aitriosios paprikos
1 sauja kalendros
1 šlakelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio kumino
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atitirpiname ir popieriniu rankšluosčiu nusausiname krevetes.
2.
Ruošiame gvakamolę: sutriname avokadą, pašlakstome citrinos sultimis ir sumaišome su smulkiai supjaustytu pomidoru (išskobiame minkštimą, kurio nenaudosime), svogūnu, šviežia aitriąja paprika, kapotais kalendros lapeliais, kuminu, malta aitriąja paprika, druska, pipirais bei jogurtu.
3.
Sumaišome maltą rūkytą bei aitriąją papriką, česnako granules, kuminą, druską ir pipirus. Prieskonių mišiniu padengiame krevetes.
4.
Išplakame kiaušinį su 2 v. š. vandens.
5.
Po keletą krevečių apvoliojame miltuose, tuomet įmerkiame į kiaušinio plakinį ir galiausiai tolygiai apvoliojame džiūvėsėliuose.
6.
Į keptuvę pilame apie 0,5 cm aliejaus ir gerai įkaitiname (aliejaus temperatūra turėtų būti apie 180 °C).
7.
Kepame krevetes po keletą minučių iš abiejų pusių, kol šios gražiai apskrunda.
8.
Krevetes perkeliame ant rankšluostinio popieriaus, kad šis sugertų riebalų perteklių.
9.
Riekelėmis supjaustome agurką. Ant agurko riekelių dedame po šaukštelį gvakamolės ir po apkeptą krevetę.
Taupyk laiką - užsisakyk iš Wolt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital