Citrininė vištienos ir smidrų sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Citrininė vištienos ir smidrų sriuba
Autorius apie receptą: Tai – pavasariška sriuba. Gaivi, lengva ir labai gardi. Citrinos yra pagrindinis šios sriubos akcentas; jos puikiai dera tiek su smidrais, tiek su vištiena. Išvirusi sriuba nėra Tai – pavasariška sriuba. Gaivi, lengva ir labai gardi. Citrinos yra pagrindinis šios sriubos akcentas; jos puikiai dera tiek su smidrais, tiek su vištiena. Išvirusi sriuba nėra rūgšti, priešingai – labai subalansuoto skonio. Kokosų pienas ir grietinėlė suteikia sriubai kremiškumo, o jei norite jos dar tirštesnės, galite sutirštinti šaukštu kukurūzų krakmolo (arba miltų). Patiekite su traškiais skrebučiais ir tarkuotu kietuoju sūriu, kuris karštoje sriuboje gardžiai išsilydys, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
500 mililitrų daržovių sultinio (naudojau 1 „Gallina Blanca“ daržovių sultinio kubelį)
200 gramų smidrų
400 mililitrų kokosų pieno
190 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas citrinų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukšto kukurūzų krakmolo (nebūtinai)
0.5 vieneto citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį skrebučių
pagal poreikį baziliko lapelių
pagal poreikį kietojo sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų, įtrinkite prieskonius į gabalėlius.
2.
Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite vištos gabalėlius ir apkepkite iš visų pusių. Išimkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3.
Į tą patį puodą supilkite likusius du šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite smulkiai kapotą česnaką, maždaug 3 cm dydžio gabalėliais supjaustytus smidrus ir pakepinkite dar kelias minutes, kol smidrai suminkštės.
4.
Keptus vištos gabalėlius sudėkite atgal į puodą. Supilkite kokosų pieną, daržovių sultinį, grietinėlę. Pagardinkite bazilikais, druska ir pipirais. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir leiskite lėtai virti 5 minutes.
5.
Prieš baigiant virti, įmaišykite į sriubą nutarkuotas citrinų žieveles ir šviežiai išspaustas citrinų sultis.
6.
Jei norite tirštesnės sriubos, sutirštinkite ją kukurūzų krakmolu. Į puodelį įpilkite samtelį sriubos sultinio, suberkite šaukštą kukurūzų krakmolo ir išmaišykite, kol šis ištirps. Tuomet supilkite atgal į puodą su sriuba, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite, kol sriuba šiek tiek sutirštės.
7.
Patiekite su duonos skrebučiais, tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežių bazilikų lapeliais.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital